Meerdere resultaten opslaan in 1 variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jb bl

jb bl

18/12/2007 18:12:00
Quote Anchor link
Ik wil een aantal gegevens uit een database halen en vervolgens opslaan in 1 variabele, zodat ik dat weer verder kan gebruiken.

Het opvragen van de gegevens uit de database gaat prima, alleen ik kan de gegevens niet opslaan in 1 variabele.

Ik heb het volgende:

$sql = "SELECT naam FROM namen ORDER BY naam";

$result = mysql_query($sql);
$number = mysql_numrows($result);
if (empty($result))
{
echo "<center><font color=#000000 size=2 face=Verdana><br>FOUT<center><br></font>";
}
else
{ for ($i=0; $i<$number; $i++)
{ $naam = mysql_result($result,$i,"naam");
echo"<option>$naam</option>";
}
}

Zoals je kan zien wordt er het volgende geschreven:
<option>$naam</option> , je krijgt dus uiteindelijk een lijst met namen.

Voorbeeld:
<option>Jan</option>
<option>Piet</option>
<option>Klaas</option>

Ik wil dat het TOTAAL opgeslagen wordt in 1 variabele, dus bijvoorbeeld
$namenlijst
Dus $namelijst moet worden:
<option>Jan</option><option>Piet</option><option>Klaas</option>
etc, etc, etc

Ik krijg dit laatste niet voor elkaar.
Kan iemand mij hier verder mee helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jb bl
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 00:42:03
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2007 18:18:00
Quote Anchor link
Zet je script tussen en tags. Dat maakt het leesbaar. Gebruik de editknop daarvoor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$var
= '';
for(.........)
{

     $var .= '<option....................>';
}

echo $var;
?>
 
Wouter K

Wouter K

18/12/2007 18:41:00
Quote Anchor link
En als je nu alleen direct vanuit de DB zonder extra vars , maar met select from of gaat dat niet, want dit zoek ik eigenlijk ook.

mvg
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2007 18:44:00
Quote Anchor link
@Wouter: Je bedoelt als je data ophaalt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$var
= '';
while($row = mysql_fetch_xxxx ......)
{

     $var .= $row.......;
}

echo $var;
?>
 
Jb bl

jb bl

18/12/2007 19:26:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties.

Ik wist niet dat je met het commando .= dingen kon toevoegen aan 1 bestaande variabele.

Hiermee is het mij gelukt om meerdere variabelen samen te voegen tot 1.

Bedankt!!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2007 19:27:00
Quote Anchor link
Graag gedaan.
 

18/12/2007 19:29:00
Quote Anchor link
jb schreef op 18.12.2007 19:26:
Ik wist niet dat je met het commando .= dingen kon toevoegen aan 1 bestaande variabele.

Nou, .= is geen commando, het is een operator, dus netzoiets als + en - van wiskunde. Zie ook http://nl2.php.net/operators
 
Jb bl

jb bl

18/12/2007 19:32:00
Quote Anchor link
hahaha, operator is ook goed.....

Het is mij in ieder geval gelukt hiermee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jb bl
 
Wouter K

Wouter K

18/12/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Jah ik bedoel de data ophalen en dan in een select optie laten zien ..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.