Meerdere waarden uit database toevoegen aan sessie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

24/05/2004 13:45:00
Quote Anchor link
Op dit moment word of de 1 of de 2 toevoegd aan de sessie.. hoe kan ik in het onderstaande script meerdere waarden toevoegen? Zodat een klant zowel product 1 als 2 ziet in de winkelwagen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
error_reporting(E_ALL);
session_start();

$dbLink = mysql_connect("localhost","140802","warbutton");

    mysql_select_db('140802');
    $strSqlCode = "SELECT * FROM producten;";
    
    $oResultaat = mysql_query($strSqlCode);


print ("<table width=950 border=0>");
print ("<tr>");
print ("<td>");
print ("<b>");
print "product_id";
print ("</td>");
print ("</b>");

print ("<td>");
print ("<b>");
print "bestel";
print ("</td>");
print ("</b>");




While ($row = mysql_fetch_array($oResultaat))
{


print ("<tr>");
print ("<td>");
print $row['product_id'];
print ("</td>");



print ("<td>");
print ("<a href='?bestel=$row[product_id]'><img src='images/cart.jpg' border='0'>");


print ("</td>");
}
//while loop word afgesloten
print ("</tr>");
print ("</table>");
// begin winkelwagen
print ("<br>");
print ("<br>");
$naarwinkelwagen = $_GET['bestel'];
if ($naarwinkelwagen > 0){

print ("inhoud winkelwagen");


session_register ("naarwinkelwagen");
print ("<br>");
print $naarwinkelwagen;
}

else {
print ("uw winkelwagen is leeg");
// einde winkelwagen
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 09:17:32
 

24/05/2004 13:49:00
Quote Anchor link
Gewo0n een nieuwe SESSIEvar aanmaken voor elk product denk ik.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$_SESSION
['product1'] = "Product 1";
$_SESSION['product2'] = "Product 2";
# etc ...
?>
 
Eris -

Eris -

24/05/2004 13:52:00
Quote Anchor link
ik denk dat een array beter zal werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$_SESSION
['product'][$nummer] = "Doos A";
$_SESSION['product'][$nummer] = "Doos B";

Nummer is dan nog een var. Zo kun je door een loop alle waarders uit lezen :)
 

24/05/2004 14:18:00
Quote Anchor link
Ik denk dat arrays ook het makkelijkst is alleen hoe kan ik nu de waarde van bestel oplopend laten veranderen in de array .. ben nog een beginneling namelijk..

dus bestel is 1 voeg toe aan array
daarna bestel is 2 hoog array op met 1.
 
B a s
Beheerder

B a s

24/05/2004 15:14:00
Quote Anchor link
Gert-Jan, je kunt zelf misschien ook een keer gaan kijken hoe iets werkt op php.net en gewoon proberen.. :) Vlgns mij was jij ook die gene die vroeg hoe de functie header() werkte??

Anyway:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
for ($i = 1; $i <= 2; $i++)
{

   $_SESSION['produkt'][$i] = "Doos $i";
}

?>
 

24/05/2004 15:16:00
Quote Anchor link
Thx dat was ik niet.. maar als ik al 3 uren bezig ben dan word je daar wel es flauw van..

vandaar deze vraag.. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.