meerdere zoekfuncties in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

15/10/2012 14:54:07
Quote Anchor link
ik ben bezig voor de hondenvereniging een nieuwe website te maken,
nu heb ik de uitslagen van de shows in een database gestopt met phpmyadmin via de webserver met onderstaande code krijg ik ook netjes de gegevens in een tabel.
nu wil ik het zo maken dat men starks op diverse manieren de resultaten kan zien,
De resultaten van de hele show,
of resultaten per hond (over het hele jaar)
men moet dus een show kunnen kiezen en per jaar, of een hond per jaar.
ik heb al verschillende sites bekeken, maar kan geen geschikte zoekfunctie vinden.
wie kan mij helpen?

[paginacode]
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Uitslagen</title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include './header.php';?>

</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include './menu.php';?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php


// maak de verbinding
$db= mysql_connect( "host", "user", "password" );

//kies de database
mysql_select_db( "database", $db );

//maak de querie
$sql = 'SELECT * FROM `TABLE 1`';

//haal de gegevens op
$result = mysql_query( $sql, $db );


        
//toon de gegevens

echo "<table border=\"1\" align=\"center\">";
echo "<tr><th>Show</th>";
echo "<th>Jaar</th>";
echo "<th>Keurmeester</th>";
echo "<th>Klasse</th>";
echo "<th>Kleur</th>";
echo "<th>Hond</th>";
echo "<th>Eigenaar</th>";
echo "<th>Uitslag</th></tr>";
while( $row = mysql_fetch_array( $result )) {
    echo "<tr><td>";
     echo $row['Show'];
    echo "</td><td>";
       echo $row['Jaar'];
       echo "</td><td>";
      echo $row['Keurmeester'];
       echo "</td><td>";
    echo $row['Klasse'];
    echo "</td><td>";
    echo $row['Kleur'];
    echo "</td><td>";
    echo $row['Hond'];
    echo "</td><td>";
    echo $row['Eigenaar'];
    echo "</td><td>";
    echo $row['Uitslag'];
    echo "</td></tr>";
}

echo "</table>";

?>



</body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include './footer.php';?>

</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 03:41:04
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/10/2012 17:26:07
Quote Anchor link
Pascal Wetzels op 15/10/2012 14:54:07:
ik heb al verschillende sites bekeken, maar kan geen geschikte zoekfunctie vinden.

Zelf maken lijkt me de meest geschikte/eenvoudige oplossing.

Ten aanzien van de code die hierboven staat:

Waar controleer je of er verbinding is gemaakt met de database? En waar is de controle of er verbinding is gemaakt met de database?

Ik hoop dat `TABLE 1` niet de echte naam is. Ten eerste: geef een tabel een naam die logisch is. Daarnaast zou ik geen spatie in een tabel gebruiken. Ook het nummeren van tabellen is niet logisch. Heb je straks zelf nog enig idee wat er in TABLE 9 staat?

Selecteer de velden die je wilt in je query, geen *
De query mist foutafhandeling.

Gebruik bij de echo ' zodat je in HTML " kunt gebruiken. Scheelt je een heleboel keren \ (en dat vermindert kans op fouten en maakt het overzichtelijker).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/10/2012 17:37:52
Quote Anchor link
Je zou gewoon de query moeten aanpassen als men alleen de lijst van één hond wil zien naar zoiets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$naamvandehond
= 'Tarzan';
$sql = 'SELECT * FROM `TABLE 1` WHERE Hond='.$naamvandehond;
?>
Gewijzigd op 15/10/2012 17:38:17 door Frank Nietbelangrijk
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

16/10/2012 14:56:41
Quote Anchor link
Ik heb de connectie controle toegevoegd aan mijn script.
verder heb ik nog eens nagedacht over de zoek functie, maar kan het misschien beter wijzigen naar een keuze menu, dat men in het 1e menu zegt, wat ze willen zien, een show uitslag of de uitslag van een bepaalde hond en daarna kunnen kiezen welke show / hond dat ze willen zien, deze gegevens wil ik dan weer uit de data base halen,
alleen zit ik bij de hond dat die er dus vaker in voor komt.

iemand een idee hoe ik zoiets moet opzetten?

als ik het klaar heb zal ik het script hier netjes posten zodat anderen het ook kunnen gebruiken
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/10/2012 09:08:22
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd?
Maak een formulier met zo'n keuzeformulier. Afhankelijk van die keuze, laat je het 2e formulier zien.
Dit kan heel basic door bij het 1e formulier een verzendknop neer te zetten en dan de gegevens te verwerken en het tweede formulier te tonen of door bij het 1e formulier te werken met javascript (onchange) (of jquery) en aan de keuze automatisch het 2e formulier te tonen.
Mogelijk dat de zoekterm "chained select" je ook nog op ideeen brengt.
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

17/10/2012 10:20:32
Quote Anchor link
Ik heb nog wat research gedaan en kwam ook uit op jquery en chained select, ga daar vandaag eens naar kijken.
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

12/11/2012 14:30:31
Quote Anchor link
dit topic kan gesloten worden, na overleg met het bestuur is belsoten om alleen de uitslagen van de leden op de site te zetten, dat zijn er niet zoveel. dus niet de moeite waar om er zoveel werk aan te doen.
iedereen toch bedankt voor de hulp tot zover.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.