meertalig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

22/04/2016 11:27:46
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het opzetten van een meertalige kalender die ook op Internet Explorer 10 moet kunnen draaien.

Ik vond al iets hier: http://stackoverflow.com/questions/3084675/how-does-internationalization-work-in-javascript dat naar een API verwijst op http://ecma-international.org/ecma-402/1.0/ waar je voor IE10 weer iets speciaals moet doen met https://github.com/andyearnshaw/Intl.js

Hoe verhoudt dit zich tot PHP's intl-extentie? Kan je beide door elkaar gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:28:35
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/04/2016 12:17:52
Quote Anchor link
Wat wil je precies meertalig maken?
 

22/04/2016 12:59:36
Quote Anchor link
Datums, of eigenlijk de kalender waarin ze getoond worden, wil ik meertalig maken. Ik maak gebruik van MariaDB <=> PHP <=> JavaScript, en ik zit in beginsel met de vraag wat het handigst is om de Engelse datums om te zetten naar Nederlandse notatie.

Datumberekeningen (conflicten ed.) zullen voornamelijk op database-niveau moeten plaatsvinden, dat werkt het snelst. Dus gewoon in het native format met DATETIME velden. Maar de ondersteuning voor locales in de database is niet zo uitgebreid, het enige dat ik heb gevonden is dat de database (MariaDB/MySQL) dag en maandnamen omzet, en al het andere mag je zelf doen met formatting.

Ik heb gekeken naar de intl-extentie in PHP, en die is ideaal voor gebruik in PHP. Echter, als je een formulier met datumwidget hebt, of een kalender, dan wil je niet voor elk wissewasje een AJAX-call maken van soms 0.5s of meer naar de backend. Ofwel, als ik in JavaScript wil gaan rekenen met datums, dan is het handig als de vertaalslag van Engels naar Nederlands meteen in JavaScript kan.

Dan komt mijn vraag: wat is handig om te doen? Er is een Internationalization API in JavaScript, maar niet voor IE10 wat mijn klanten ook gebruiken. Wat kan je aan de browser overlaten? Welke dingen wil je toch via PHP laten doen?

Het idee dat ik op het moment heb, is dat je zo min mogelijk aan JS wilt overlaten om browserafhankelijkheid te omzeilen. Een inputwidget moet de ruwe datum bevatten, met een versie die via HTML-elementen getoond wordt in de browser, locale-bewust. En een tekstelement met de printversie van de datum, zodat het goed wordt afgedrukt, zonder de controls.

Uiteraard ben ik niet de enige die een dergelijk probleem heeft, dus vraag ik me af wat de ervaring is van anderen, wat is aan te raden?
Gewijzigd op 22/04/2016 12:59:54 door
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/04/2016 15:09:35
Quote Anchor link
Je hebt maar 7 dagnamen, 12 maandnamen en 4 datumnotaties, namelijk de korte en de lange in respectievelijk Nederlands en Engels. En zelfs dat niet als je een maandkalender-widget gebruikt: dan hoef je alleen de maandnamen te lokaliseren. Daarvoor zou ik geen karrenvracht aan JavaScript API laden die niet eens compatibel is met alle clients. Ik zou zelfs php_intl dan links laten liggen. Allebei overkill. Met een handvol arrays en wat functies kom je er ook.
 

22/04/2016 15:31:00
Quote Anchor link
Ik snap dat je het voorstelt om het bij alleen Nederlands gewoon simpel te houden, maar ik wil voorkomen dat de applicatie op den duur houtje touwtje wordt.
Wat als er straks ook Frans en Duits en Spaans bij komt, of als er een vestiging in Hongkong opent? Of als ik het kalenderobject wil hergebruiken in anderstalige applicaties?

Het fijne van intl lijkt mij juist dat alles al is uitgezocht, dat alle namen goed staan, alle lengten van perioden, sorteringen en nummerformattering van monetaire eenheden, alles van veel talen/culturen.
Eenmaal uitgeschreven hoef je het alleen nog te configureren, evt. via autodetectie. Die tijdsinvestering is geen probleem.
En ik ga er blind van uit dat het sneller werkt dan het in mijn ogen erg trage DateTime-object van PHP, omdat er bij ICU erg gelet wordt op performance, zelfs in de C-implementatie.
Ik ga er zowieso mee aan de slag, misschien kom ik nog op andere gedachten bij gebruik van intl.

Qua JavaScript ben ik er nog niet uit of de internationalization API of compatibility-library voor IE10 en ouder vergelijkbare functies heeft en een beetje aansluit op PHP's intl extentie.

Ter vergelijk met PHP: intl past bijvoorbeeld moeizaam op PHP's date() functie omdat de interne verwerking van datums met intl via 64-bit signed integers gaat, en als ik het aantal microseconden (UNIX-timestamp) voer aan date(), dan gaat het goed fout. Moet het toch misschien via DateTime oid.

Voor al dat soort details vraag ik me af wie kan vertellen wat handige combinaties zijn met JavaScript, ook omdat de hele internationalization API relatief nieuw is in browserland.
Het alternatief is dat ik JavaScript niet laat nadenken over datums en berekeningen, maar dat ik het denkwerk voorbereid met intl en dat via arrays aan JavaScript geef voor widgets ed.
Gewijzigd op 22/04/2016 15:31:15 door
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/04/2016 16:46:12
Quote Anchor link
Afbeelding
 

22/04/2016 16:48:48
Quote Anchor link
Wat bedoel je precies?
 
Ivo P

Ivo P

22/04/2016 17:33:42
Quote Anchor link
als je de datum in de database en op de achtergrond in je applicatie gewoon houdt op 2015-12-31 23:44

dan kun je daar een schil omheen bouwen die naar de gebruiker in een mooi formaat de datum toont.

Dat kan bijvoorbeeld door

$date = new DateTime("2015-12-31 23:44");
en dan
met echo $date->format('een leuk formaat')

als het nodig is om te achterhalen op welk vakje van de kalender de gebruiker klikt: zorg dan dat zo'n vakje iets heeft als <span data-datum="2015-12-31">...</span>

dus in een fixed formaat. Ziet de gebruiker toch niet.

Moet de gebruiker een datum invoeren: liefst met een of andere widget zorgen dan de invoer "22-04-2016" direct omgaat naar "2016-04-22"

Dan hoef je alleen maar bij de ->format() te zorgen voor een custom formaat en bij de widget
 
Remco nvt

Remco nvt

22/04/2016 20:40:49
Quote Anchor link
Wat Ward denk ik bedoeld is dat je moet bouwen wat je nu nodig hebt. Niet wat je mogelijk nodig gaat hebben. Dan maak je het allemaal veel te complex.
Uit ervaring kan ik je vertellen dat het tof lijkt om op alles voorbereid te zijn maar dat het in werkelijk juist meer tijd kost om dingen te implementeren dan wel te onderhouden. Dan kan je beter een keer zeggen van; We gaan nu refactoren.

Momenteel heb je Nederlands en Engels nodig. Dan maak je daar nu iets voor.
Persoonlijk zou ik iets bestaand pakken (om af te kijken) zoals de datepicker van Bootstrap.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2016 07:35:23
Quote Anchor link
Dat bedoel ik inderdaad en dat was onder andere hierom:
An tje op 22/04/2016 15:31:00:
Wat als er straks ook Frans en Duits en Spaans bij komt, of als er een vestiging in Hongkong opent? Of als ik het kalenderobject wil hergebruiken in anderstalige applicaties?

Met een "wat als" kun je de boel enorm complex maken. Elke invulling van een "wat als" verlengt de ontwikkeltijd, verhoogt de ontwikkelkosten en vergroot de kans op bugs.

Wat als je talen moet ondersteunen die van rechts naar links worden gelezen, zoals Arabisch? Wat als je de Chinese jaartelling moet ondersteunen? Wat als je voor historische doeleinden een paar miljoen jaar voor Christus moet weergeven? Wat als het 2038 wordt? Wat als …
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2016 09:22:34
Quote Anchor link
Als je voor je kalender nog meer moet vertalen dan alleen de dagen en maanden dan kan het er net zo makkelijk in mee. De intl extensie is lang niet op iedere HOST geïnstalleerd en dus maak je je website weer afhankelijk van een "niet zo standaard configuratie". Of je bouwt zoals ward al aangaf eenmalig een eigen date-class die de belangrijkste talen ondersteund. Dan kun je waarschijnlijk de rest van je leven hiermee vooruit. Alleen als je echt een tool wilt bouwen waarvan je verwacht dat je gebruikers van over de hele wereld zullen komen en het gaat enkel om de weken en maanden (wat ik me al niet voor kan stellen) dan zou ik intl overwegen.
 

23/04/2016 12:57:32
Quote Anchor link
De situatie is dat ik de host voor het uitzoeken heb en intl is daarop aanwezig. Helaas heb ik de browser niet voor het uitzoeken, de IT-organisatie bepaalt dat ik momenteel vastzit aan Internet Explorer 10.

Mijn applicatie wil ik toekomstbestendig maken. Zo kan ik me nog erg goed herinneren hoe ik een poosje geleden zat te klooien om de applicatie uit het slijk van Latin1 te halen en Unicode te maken, zodat in ieder geval Microsoft Word-documenten goed konden worden ingelezen. Het was een lange refactor-klus, met een tut tot gevolg: https://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/unicode-enzo/831/
Met terugwerkende kracht kan ik zeggen dat het handiger was om de applicatie van meet af aan Unicode te schrijven, dat had een hoop gedoe met nutteloze transcoding tussen front- en backend bespaard.

De keuze voor intl is een logische keuze. Wanneer personeel vanaf een andere plaats (tijdzone) werkt, of in de eigen taal (soms Arabisch idd.), of wanneer het product vermarkt wordt naar bedrijven met eigen locales, dan zou het fijn zijn als de applicatie, inclusief de kalender, dat gewoon alvast ondersteunt. Te meer omdat bedrijven een voorkeur hebben voor web-enabled front-ends, om deployment op clients te besparen, is intl een goede investering. Sterker, als ik voor mijn Unicode-exercitie van het bestaan van intl had geweten, had ik niet in mijn tutorial aangeraden om zoveel mogelijk in de database te doen, en de mb_*-functies te vermijden. In plaats daarvan had ik meteen intl aangeraden. Ondersteuning voor locales in MySQL/MariaDB lijkt mij beduidend minder dan de mogelijkheden van intl. Ik ben het daarom eens met Ivo om de database in haar native format te laten en een schil met intl te maken.
Misschien dat wanneer ik een overstap naar PostgreSQL kan maken, dat ik deze keuze moet heroverwegen, momenteel heb ik die keuze niet.

Tot zover de verdediging van mijn keuze voor intl, zonder direct mee te gaan in de typische reflex op phphulp.nl om de vragensteller op andere gedachten te brengen. :-)

Ik ben nu bezig met het oriënteren voor de planningsmodule om te kijken wat handig is. intl is het probleem niet, de library is iets meer dan 100k, en de code is goed te begrijpen: https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dagen-/99808/

Wanneer ik een kalender teken op het scherm voor meerdere mensen tegelijkertijd, vergelijkbaar met een kalender van Outlook, dan kan ik daarvoor eenvoudig geparametriseerde JavaScript code gebruiken met variabelen van intl, om de load van een XHR-verzoek zo licht mogelijk te houden.
Echter, als iemand een willekeurige datum invult en ik zou bijvoorbeeld willen berekenen of dat een geldige datum is, wat de dag van het jaar is ed., dan zie ik nog niet voor me hoe dat gemakkelijk in JavaScript (van IE10) zou kunnen op een manier die compatible is met intl, zonder extra XHR-verzoek. Misschien is dat niet heel erg, want met een extra XHR-verzoek kan ik controleren op conflicten en aanvullende informatie ophalen, maar ik zou het niet voor elke situatie willen. Bijvoorbeeld met een widget in een normaal formulier.

Zo kom ik op mijn oorspronkelijke vraag van dit topic, namelijk wat de mogelijkheden zijn van JavaScript en of ik met geparametriseerde JavaScript-code op de goede weg zit, ondanks het bestaan van de Internationalization API en intl.js. Het zou fijn zijn om hierover terugkoppeling te krijgen, want het is goed mogelijk dat het nog jaren duurt eer de IT-organisatie over zal gaan op IE11 of Edge.
Gewijzigd op 23/04/2016 14:01:11 door
 

27/04/2016 14:51:50
Quote Anchor link
Nu het ineens angstvallig stil blijft, ga ik er vanuit dat geparametriseerde Javascript de beste manier is om met meertalige widgets en een kalender om te gaan. (Als niemand een betere oplossing weet, mag ik er vanuitgaan dat mijn oplossing niet gek is.. :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2016 16:00:42
Quote Anchor link
Ik had hier een hele tijd geleden een interessante comment over gezien, volgens mij op stackoverflow. Het ging hierbij om de formattering van locale-specifieke datums. Aan het einde van het verhaal was dit volgens mij nog steeds een weergaveprobleem. Kun je dit probleem niet compleet verplaatsen naar en oplossen in een soort van templatesysteem of -laag?

Het enige wat je nodig hebt is een taal-specifieke "datum string" waarin je de dag-, maand- en jaarvakjes (en wat je nog meer wilt) vult met informatie.

Omrekenen naar een andere/de eigen tijdszone is een apart probleem en kan dus in afzondering opgelost worden (separation of concerns). Dit kan ook direct in PHP via je <favoriete datetime lib>.

Wellicht is dit een oversimplificatie, maar dan begrijp ik ook niet echt wat het probleem is of waar het schip precies strandt :).

Het toevoegen van een taal (wat datums betreft dan) is dan niet meer dan het toevoegen van de "datum strings" voor die taal.
Gewijzigd op 27/04/2016 16:05:59 door Thomas van den Heuvel
 

27/04/2016 16:22:21
Quote Anchor link
Je zou kunnen zeker kunnen stellen dat het een weergave-probleem is, omdat dat het moment is dat de applicatie moet kunnen interfacen met mensen.

Aanpassen van namen van dagen en maanden is slechts een klein onderdeel van het probleem, want in verschillende culturen zijn er onder meer:
- andere talen met andere karakters
- in een andere leesrichting,
- met andere sorteringen
- met andere kalenders dan de gregoriaanse (ander aantal maanden per jaar en dagen per maand)

Om dit alles soepel te laten samenwerken bevat de International Components for Unicode of ICU tooling welke wordt gebruikt door alle grote spelers, zie: http://site.icu-project.org.
We kunnen hier in PHP dankbaar gebruik van maken via de intl-extentie: http://php.net/manual/en/book.intl.php

Nu wil ik in mijn AJAX-applicatie straks een kalender hebben waarin de eindgebruiker activiteiten kan plannen. Of ik heb een datum-widget waarin de eindgebruiker zijn datum kan opgeven. De eindgebruiker tikt dan bijvoorbeeld de datum in, in zijn taal. En ik zou dat dan graag client-side willen controleren, ook op collisions in de al geladen kalender-data, zodat ik niet bij elke muisklik of toetsaanslag een XHR-verzoek naar de server hoef te sturen.

- Hoe kan je dat doen met het JavaScript van Internet Explorer 10, waar de Internationalization API nog niet wordt ondersteund?
- Hoe past die data op intl? Gaat dat goed met de 64-bit integers die intl onderhuids gebruikt?

Ik zou graag feedback willen over hoe anderen dit probleem oplossen, dus niet alleen namen van dagen/maanden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.