meest recente datum selecteren uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk de Vries

Henk de Vries

15/12/2012 23:16:52
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Laatst ben ik weer met een nieuwe uitdaging begonnen, en dat is het maken van een forum. Nu wil graag de datum van het laatst geposte reactie laten zien, maar ik kan er niet uitkomen hoe ik dit voor elkaar krijg.

Ik heb de volgende query op internet gevonden hiervoor, maar deze selecteerd 2 rijen in plaats van 1.

Dit is de query die ik heb gevonden

SELECT *
FROM `forumcomments`
WHERE `forumgroup` = 4 AND `datum` >= (
SELECT DATE(MAX(datum))
FROM forumcomments)

Deze query geeft de volgende datums terug:
2012-12-12 00:57:32
en
2012-12-12 22:27:41

Het is dus de bedoeling dat ik alleen 2012-12-12 22:27:41 terug krijg.

Ik hoop dat iemand een oplossing heeft.

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 15/12/2012 23:18:19 door Henk de Vries
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:44:11
 
Dennis Anderson

Dennis Anderson

15/12/2012 23:40:08
Quote Anchor link
probeer eens een

SELECT TOP 1 * FROM forumcomments ORDER BY Date DESC

uit te voeren en kijk even of ik dit goed heb geschreven dus alleen deze Query uitvoeren en kijk of je de recentste krijgt.

Toevoeging op 15/12/2012 23:44:26:

of met

SELECT TOP 1 * FROM forumcomments WHERE forumgroup = 4 ORDER BY DATE DESC

Heb je volgens mij de juiste data al te pakken ;) corrigeer mij als ik het fout heb ;)
Gewijzigd op 15/12/2012 23:45:18 door Dennis Anderson
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

16/12/2012 01:46:57
Quote Anchor link
Waarom doe je: "DATE(MAX(datum))"? Kijk eens naar de manual:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
DATE(expr)
Extracts the date part of the date or datetime expression expr.
mysql> SELECT DATE('2003-12-31 01:02:03');
        -> '2003-12-31'

Dus logisch dat je alle berichten van de laatste datum krijgt als resultaat. Doe dus gewoon: "MAX(datum)" als je alleen het bericht met het laatste tijdstip wilt.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2012 01:53:08
Quote Anchor link
DISTINCT misschien?
Gewijzigd op 16/12/2012 01:53:48 door Albert de Wit
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/12/2012 12:21:20
Quote Anchor link
@Dennis, je bent in de war met MS SQL, in MySQL is dat LIMIT 1 aan het einde van de query.
Een andere manier is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT forumgroup, MAX(datum) AS maxdatum [,enderest]
FROM forumcomments
GROUP BY forumgroup
HAVING datum=maxdatum

Zo krijg je per forumgroup het laatste bericht in één querie
Gewijzigd op 16/12/2012 12:24:37 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.