Met cURL inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arie

arie

17/01/2006 19:04:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een vraag over cURL. Ik heb een webshop met witgoedartikelen in beheer, dat gaat allemaal leuk, maar hier staan nu in middels z' on krappe 1000 artikelen op. En... opzich is dat ook heel leuk, maar zo af en toe is het toch wel zinvol om na te kijken of de prijzen nog een beetje kloppen, en of de artikelen nog wel leverbaar zijn. En dat is minder leuk werk, kan ik je vertellen.

Nu heb ik bij verschillende leveraciers het al voor elkaar gekregen dat ik met php automatisch de inkoop prijzen van hun site haal, de verkoop prijs automatisch bereken en deze automatisch vergelijk met de prijs van de webshop. Ideaal dus.

Alleen nu blijft er 1 leveraancier over. En dan wel die van de Bosch. Die zit achter de url www.tradeplace.nl

Nu wil ik hier op inloggen met behulp van cURL, maar dit lukt me nog niet erg. Als ik het goed heb, zou dit toch mogenlijk moeten zijn? Ik probeer het gewoon via de POST manier. Er is ook een CURLOPT_USERPWD functie in cURL, maar daar heb ik nu volgens mij niets aan, want het inloogen gebeurt via een normaal formuliertje, dat de info per POST verzend. Maar in dit formulirtje zit wel iets vreemd ASP achtig iets. En daar zou ik eigenlijk wel wat duidenlijkheid over willlen hebben.

Als je namenlijk op 'volgende' klikt, gebeurt er dit:

javascript:{if (typeof(Page_ClientValidate) != 'function' || Page_ClientValidate()) __doPostBack('LoginControl1$btnLogin','')}

En nou heb ik al wat zitten googlen, dit word vrij veel toegepast. Ook soms bij een poll om te voorkomen dat een bezoeker meerdere keren stemt bijvoorbeeld.

Er zit trouwens nog een javascriptje aan vast dat vervolgens nog een paar input velden aanpast, en dat dan submit.

Als ik met curl probeer in te loggen, krijg in ierdegeval gewoon dezelfde pagina terug. Nog niet eens dat het wachtwoord fout is :s Ik gebruik wel de juiste link om naar toe te posten, ik geef netjes de juiste referer mee, cookies worden geaccepteerd en op geslagen...

ik heb het vage vermoeden dat het iets met dat doPostBack te maken heeft, maar ik weet niet hoe dat werkt. Wie kan mij dat wat toelichten?

Bij voorbaad dank,
arie
Gewijzigd op 17/01/2006 19:07:00 door Arie
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:34:51
 
Jelmer -

Jelmer -

17/01/2006 19:48:00
Quote Anchor link
Het makkelijkst is het om de opgestuurde gegevens gewooon aan te passen. Dat kan je inderdaad doen door het formulier te bestuderen, maar ook door te kijken wat je browser zo verstuurt waneer je probeert in te loggen.

Dit stuurde mijn browser toen ik probeerde in te loggen met 'gebruikersnaam'/'wachtwoord':
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
POST /tradeplace/PublicPages/home.aspx?showauthenticationscreen=true&returnurl=%2ftradeplace%2findex.aspx%3flocale%3dnl-nl&uid=1137523322410 HTTP/1.1

Host: www.tradeplace.com

User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; nl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5

Accept-Language: nl,en-us;q=0.7,en;q=0.3

Accept-Encoding: gzip,deflate

Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7

Keep-Alive: 300

Connection: keep-alive

Referer: http://www.tradeplace.com/tradeplace/PublicPages/home.aspx?showauthenticationscreen=true&returnurl=%2ftradeplace%2findex.aspx%3flocale%3dnl-nl&uid=1137523322410

Cookie: checknothing; ASP.NET_SessionId=wsdfrk550hs4ruifpxf0zhy2

Content-Type: application/x-www-form-urlencoded

Content-Length: 4174

cookiesEnabled=true&__EVENTTARGET=&__EVENTARGUMENT=&__VIEWSTATE=dDwxNDQ1MDAyODc4O3Q8O2w8aTwxPjs%2BO2w8dDw7bDxpPDE%2BOz47bDx0PDtsPGk8MT47PjtsPHQ8O2w8aTwzPjtpPDU%2BO2k8Nz47aTw5Pjs%2BO2w8dDxwPHA8bDxUZXh0Oz47bDxcPEJcPlw8Rk9OVCBmYWNlPSIiIHNpemU9Mlw%2BV2VsY29tZSB0byBUcmFkZXBsYWNlLiBcPEJSXD5UaGUgc21hcnQgZWxlY3Ryb25pYyBtYXJrZXRwbGFjZSBmb3IgdGhlIEV1cm9wZWFuIGhvdXNlaG9sZCBhcHBsaWFuY2UgYW5kIGNvbnN1bWVyIGVsZWN0cm9uaWNzIGluZHVzdHJ5Llw8L0ZPTlRcPiBcPEJSXD5UcmFkZXBsYWNlIHByb3ZpZGVzIHJldGFpbGVycyB3aXRoIGFuIGVmZmljaWVudCwgcXVhbGl0eSBjdXN0b21lcnNlcnZpY2Ugb2YgZWFzeSwgZmFzdCBhY2Nlc3MgdG8gbWFudWZhY3R1cmVy4oCZcyBtdWx0aXBsZSBicmFuZHMgYW5kIHByb2Nlc3Nlcy4gV2hlcmV2ZXIgeW91IGFyZSwgc3RhcnQgZG9pbmcgYnVzaW5lc3MgcmlnaHQgYXdheSwgb24tbGluZS4gSnVzdCBsb2cgaW4uXDwvQlw%2BOz4%2BOz47Oz47dDxwPHA8bDxUZXh0Oz47bDxcPEJcPkZvciBhbnkgc3VwcG9ydCBjb250YWN0IG91ciBDYWxsXDxCUlw%2BQ2VudGVyIFRlbC4rNDQtMjA3LTk4NDc1ODNcPC9CXD47Pj47Pjs7Pjt0PHA8bDxMb2dpbkNvbnRyb2wxLlBhc3N3b3JkQ2hhbmdlSW50ZXJ2YWw7TG9naW5Db250cm9sMS5QYXNzd29yZFNlY3VyaXR5UG9saWN5Oz47bDxpPDE4MDAwPjsuezYsNTB9Oz4%2BO2w8aTwwPjtpPDE%2BO2k8Mj47aTwzPjtpPDQ%2BOz47bDx0PDtsPGk8MD47PjtsPHQ8O2w8aTwwPjtpPDE%2BO2k8Mj47aTwzPjs%2BO2w8dDw7bDxpPDA%2BOz47bDx0PHA8cDxsPENvbHVtblNwYW47Q3NzQ2xhc3M7XyFTQjs%2BO2w8aTwzPjtsb2dpbk1lc3NhZ2VMaW5lO2k8Mj47Pj47Pjs7Pjs%2BPjt0PDtsPGk8MD47aTwxPjs%2BO2w8dDxwPHA8bDxDc3NDbGFzcztfIVNCOz47bDxsb2dpbkxhYmVsO2k8Mj47Pj47Pjs7Pjt0PHA8cDxsPENzc0NsYXNzO18hU0I7PjtsPGxvZ2luQ29udHJvbDtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47Pj47dDw7bDxpPDA%2BO2k8MT47aTwyPjs%2BO2w8dDxwPHA8bDxDc3NDbGFzcztfIVNCOz47bDxsb2dpbkxhYmVsO2k8Mj47Pj47Pjs7Pjt0PHA8cDxsPENzc0NsYXNzO18hU0I7PjtsPGxvZ2luQ29udHJvbDtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47dDxwPHA8bDxDc3NDbGFzcztfIVNCOz47bDxsb2dpbkJ1dHRvbjtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47Pj47dDw7bDxpPDA%2BOz47bDx0PHA8cDxsPENvbHVtblNwYW47Q3NzQ2xhc3M7XyFTQjs%2BO2w8aTwzPjtmb3Jnb3RQd2Q7aTwyPjs%2BPjs%2BOzs%2BOz4%2BOz4%2BOz4%2BO3Q8cDxwPGw8VmlzaWJsZTs%2BO2w8bzxmPjs%2BPjs%2BO2w8aTwwPjs%2BO2w8dDw7bDxpPDA%2BO2k8MT47aTwyPjs%2BO2w8dDw7bDxpPDA%2BOz47bDx0PHA8cDxsPENvbHVtblNwYW47Q3NzQ2xhc3M7XyFTQjs%2BO2w8aTwzPjtsb2dpbk1lc3NhZ2VMaW5lO2k8Mj47Pj47Pjs7Pjs%2BPjt0PDtsPGk8MD47PjtsPHQ8cDxwPGw8Q29sdW1uU3BhbjtDc3NDbGFzcztfIVNCOz47bDxpPDM%2BO2xvZ2luTWVzc2FnZUxpbmU7aTwyPjs%2BPjs%2BOzs%2BOz4%2BO3Q8O2w8aTwwPjtpPDE%2BO2k8Mj47PjtsPHQ8cDxwPGw8Q3NzQ2xhc3M7XyFTQjs%2BO2w8bG9naW5MYWJlbDtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47dDxwPHA8bDxDc3NDbGFzcztfIVNCOz47bDxsb2dpbkNvbnRyb2w7aTwyPjs%2BPjs%2BOzs%2BO3Q8cDxwPGw8Q3NzQ2xhc3M7XyFTQjs%2BO2w8bG9naW5idXR0b247aTwyPjs%2BPjs%2BOzs%2BOz4%2BOz4%2BOz4%2BO3Q8cDxwPGw8VmlzaWJsZTs%2BO2w8bzxmPjs%2BPjs%2BO2w8aTwwPjs%2BO2w8dDw7bDxpPDA%2BO2k8MT47PjtsPHQ8O2w8aTwwPjs%2BO2w8dDxwPHA8bDxDc3NDbGFzcztfIVNCOz47bDxsb2dpbk1lc3NhZ2VMaW5lO2k8Mj47Pj47Pjs7Pjs%2BPjt0PDtsPGk8MD47PjtsPHQ8cDxwPGw8Q3NzQ2xhc3M7XyFTQjs%2BO2w8Y2hhbmdlZFB3ZDtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47Pj47Pj47Pj47dDxwPHA8bDxWaXNpYmxlOz47bDxvPGY%2BOz4%2BOz47bDxpPDA%2BOz47bDx0PDtsPGk8MD47aTwxPjtpPDI%2BO2k8Mz47aTw0Pjs%2BO2w8dDw7bDxpPDA%2BOz47bDx0PHA8cDxsPENzc0NsYXNzO18hU0I7PjtsPGxvZ2luTGFiZWxMYXJnZTtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47Pj47dDw7bDxpPDA%2BO2k8MT47PjtsPHQ8cDxwPGw8Q3NzQ2xhc3M7XyFTQjs%2BO2w8bG9naW5MYWJlbDtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47dDxwPHA8bDxDc3NDbGFzcztfIVNCOz47bDxsb2dpbkNvbnRyb2w7aTwyPjs%2BPjs%2BOzs%2BOz4%2BO3Q8O2w8aTwwPjtpPDE%2BOz47bDx0PHA8cDxsPENzc0NsYXNzO18hU0I7PjtsPGxvZ2luTGFiZWw7aTwyPjs%2BPjs%2BOzs%2BO3Q8cDxwPGw8Q3NzQ2xhc3M7XyFTQjs%2BO2w8bG9naW5Db250cm9sO2k8Mj47Pj47Pjs7Pjs%2BPjt0PDtsPGk8MD47aTwxPjs%2BO2w8dDxwPHA8bDxDc3NDbGFzcztfIVNCOz47bDxsb2dpbkxhYmVsO2k8Mj47Pj47Pjs7Pjt0PHA8cDxsPENzc0NsYXNzO18hU0I7PjtsPGxvZ2luQ29udHJvbDtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47Pj47dDw7bDxpPDA%2BOz47bDx0PHA8cDxsPENzc0NsYXNzO18hU0I7PjtsPGNoYW5nZVB3ZDtpPDI%2BOz4%2BOz47Oz47Pj47Pj47Pj47dDxwPHA8bDxUZXh0O0Nzc0NsYXNzO18hU0I7VmlzaWJsZTs%2BO2w8IyMjIFJFU09VUkNFICdTYW1oYW1tZXIuU2VudHJhLldlYi5VSS5Db250cm9scy5Mb2dpbkNvbnRyb2wuTm9KYXZhU2NyaXB0LlRleHQnIE5PVCBGT1VORCAjIyM7bWVzc2FnZWxhYmVsO2k8Mj47bzxmPjs%2BPjtwPGw8c3R5bGU7PjtsPG1hcmdpbi10b3A6MTBweFw7bWFyZ2luLWJvdHRvbToxMHB4XDs7Pj4%2BOzs%2BOz4%2BO3Q8cDxwPGw8VGV4dDs%2BO2w8UmVnaXN0ZXIgbm93Oz4%2BOz47Oz47Pj47Pj47Pj47Pj47bDxMb2dpbkNvbnRyb2wxOl9jdGw1Oz4%2BQVa6cCoM1hB%2Fu12Ke1dbrWCpLUQ%3D&LoginControl1%3AtxtLoginUsername=gebruikersnaam&LoginControl1%3AtxtLoginPassword=wachtwoord&LoginControl1%3A_ctl5.x=0&LoginControl1%3A_ctl5.y=0


in principe zou je dat gewoon via fsockopen kunnen versturen, en alleen even de gebruikersnaam en wachtwoord en content-length veranderen.
Gewijzigd op 17/01/2006 19:49:00 door Jelmer -
 
Arie

arie

17/01/2006 20:08:00
Quote Anchor link
Eeey thanx, maar euhm... hoe kom je aan dit bestand? Ik bedoel, hoe kan je zien 'wat je browser zo verstuurt waneer je probeert in te loggen'?

Edit:
Hmmm... jij heb erbij staan:

LoginControl1%3A_ctl5.x=0&LoginControl1%3A_ctl5.y=0

Dat heb ik er nu niet bij staan in mn scripje. Ik heb het wel langs zien komen een keer toen ik wat aan het testen was :s Nog maar eens ff kijken :p
Gewijzigd op 17/01/2006 20:15:00 door arie
 
Jelmer -

Jelmer -

17/01/2006 20:11:00
Quote Anchor link
Firefox met 'live http headers' plugin :)
 
Arie

arie

17/01/2006 20:22:00
Quote Anchor link
Ok, thanx

Edit:
"Live HTTP Headers 0.11
This item will be installed after you restart Firefox"

Nou dat zullen we dan maar ff doen ;)
Gewijzigd op 17/01/2006 20:26:00 door arie
 
Arie

arie

17/01/2006 20:58:00
Quote Anchor link
Bij die http headers plugin, zie ik de onderste regel 'Content' niet. Hoe kan dat? Erg vaag, bij jou staatie er wel, dat is juist de regel die zo interesant is...

Edit:
Ow toch wel, ik snap em. Thanx, hier kan ik wat mee
Gewijzigd op 17/01/2006 22:58:00 door arie
 
Arie

arie

19/01/2006 22:58:00
Quote Anchor link
Ik wilde ff melden dat het inmiddels gelukt is, nou jah, dat inloggen niet, dat krijg ik niet voor elkaar. Als ik dezelfde variabelen naar een test pagina van mezelf post, komt alles goed aan. Maar als ik ze naar tradeplace post, krijg ik gewoon exact dezelfde pagina terug. Die zit mee gewoon een beetje voor de gek te houden dus. Er zal vast iets wezen wat ik anders moet doen, maar wat dat is, weet ik niet :s

Nu doe ik inloggen met Firefox, dan krijg ik een cookie. Dat kan je goed zien met die Live http headers plugin ;) Die cookie zet ik in het cookie bestand dat cURL gebruikt, en dan ben ik binnen :D en kan ik overal heen fietsen ;)

Groet,
arie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.