Met de enter formulier verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kitty N

kitty N

22/04/2009 08:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zal eerst even de situatie uitleggen. Ik heb een formulier met 1 zoekveld en 1 submit button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form action="artikelbron.php" method="post">
<input type="hidden" id="vervallen" name="vervallen" value="<?php echo $sVervallenOptie;?>">
<table>
    <tr>    
        <td><label id="lblomschrijving">Voer een omschrijving in:</label></td>
        <td><input type="text" name="omschrijving" id="omschrijving" value="<?php echo $sOmschrijving;?>"></td>
        <td><input type="submit" name="zoeken" value="Zoeken"></td>
    </tr>
</table>
</form>


Echter als ik op de enter druk terwijl ik in het textvak zit, lijkt hij wel iets te doen, maar neemt hij de waarde niet mee/wordt de submit niet uitgevoerd. Heb ik 2 textvelden dan werkt de enter toets wel. De enter toest werkt ook in firefox maar dus niet in IE, nu had ik een ander topic gevonden hier, maar als ik die code toe pas dan blokkeerd hij de enter toets: http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=5&id=60461&lasttopic=1

Zou iemand mij opweg kunnen helpen?

Met het volgende vraag ik af of er op de submit button is geklikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($_POST['zoeken']))
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kitty N
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:31:49
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/04/2009 09:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($_POST['zoeken']))
?>


vervangen door :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
?>


Soms is het leven zo makkelijk
 
Kitty N

kitty N

22/04/2009 09:18:00
Quote Anchor link
Als ik dat verander doet hij nog steeds hetzelfde. Ziet hij nog niet dat de enter is ingedrukt.

Ik weet alleen niet waarom hij het wel doet als ik 2 input text boxen heb, maar met 1 input box dus niet.

Als ik een 2e input box toevoeg die niet zichtbaar is dan doet hij het, krijg dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form action="artikelbron.php" method="post">
<input name="" type="t" value="" style="display:none"> <!-- toegevoegd -->
<input type="hidden" id="vervallen" name="vervallen" value="<?php echo $sVervallenOptie;?>">
<table>
    <tr>    
        <td><label id="lblomschrijving">Voer een omschrijving in:</label></td>
        <td><input type="text" name="omschrijving" id="omschrijving" value="<?php echo $sOmschrijving;?>"></td>
        <td><input type="submit" name="zoeken" value="Zoeken"></td>
    </tr>
</table>
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kitty N
 
W W

W W

22/04/2009 11:43:00
Quote Anchor link
Hoi Kitty,

Even gekeken en schijnt gewoon te werken.
http://www.mediaflux.nl/kitty.php

bron:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    echo 'Zoek query :'.$_POST['omschrijving'].PHP_EOL;
}

else
{
?>

    <form action="" method="post">
    <!--<input name="" type="t" value="" style="display:none"> <!-- toegevoegd -->
    <!--<input type="hidden" id="vervallen" name="vervallen" value="<?php //echo $sVervallenOptie;?>">-->
    <table>
        <tr>    
            <td><label id="lblomschrijving">Voer een omschrijving in:</label></td>
            <td><input type="text" name="omschrijving" id="omschrijving" value="<?php echo $sOmschrijving;?>"></td>
            <td><input type="submit" name="zoeken" value="Zoeken"></td>
        </tr>
    </table>
    </form>
<?php
}
?>


Succes.
 
Kitty N

kitty N

22/04/2009 11:49:00
Quote Anchor link
Ja nu werkt het, heb iets meer aangepast en die isset veranderd voor request en it works.

zelfde gebleven als jou code pepijn
 
W W

W W

22/04/2009 12:10:00
Quote Anchor link
Mooi!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.