met javascript een php script uitvoeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian k

christian k

28/12/2013 14:19:50
Quote Anchor link
hallo allemaal,
ik wil dat als de browser sluit er een phpscript word uitgevoert
door middel van javascript ik heb al een script gevonden
maar die werkt niet helemaal
dit is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript" >
window.onbeforeunload = function() {
$.ajax({
   $.ajax({
   url: 'php/notonline.php',
   success: function (response) {
     alert('it works');
   }
});
};
</script>


ik krijg de melding it works niet kan iemand mij vertellen wat ik fout doe?

Toevoeging op 28/12/2013 14:22:20:

dit is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script type="text/javascript" >
window.onbeforeunload = function() {
$.ajax({
   url: 'php/notonline.php',
   success: function (response) {
     alert('it works');
});
};
</script>

ik had het fout overgetypt Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 28/12/2013 16:17:24 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:39:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2013 14:54:23
Quote Anchor link
Logisch.. want je sluit toch de pagina? Je script wordt dan ook direct onderbroken.

Zet aub ook even codetags om je script voor betere leesbaarheid.
Gewijzigd op 28/12/2013 14:57:07 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

28/12/2013 15:01:13
Quote Anchor link
Nee onbeforunload() is een functie die word uitgevoert
als je de browser sluit of het tablet wegklikt enz
als je ertussen zet return 'hallo'; werkt het ook
maar het punt is dus dat daar een php script
moet worden uitgevoert

zal ik de volgende keer om denken
 
Erwin H

Erwin H

28/12/2013 15:03:32
Quote Anchor link
Dat is notoir onbetrouwbaar. Bij voorkeur andere oplossingen zoeken zodat je niet afhankelijk wordt van het afsluiten van een pagina.
 
Christian k

christian k

28/12/2013 15:46:45
Quote Anchor link
Is er met php dan een functie die kan zien
dat de gebruiker zijn browser heeft gesloten?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2013 15:51:02
Quote Anchor link
PHP werkt op de server en heeft helemaal geen enkel contact met een bezoeker/browser.
 
Christian k

christian k

28/12/2013 15:59:38
Quote Anchor link
met websockets dan? kun je daar mee zien of de verbinding met de gebruiker is verbroken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2013 16:15:24
Quote Anchor link
Zou kunnen.... Heb daar alleen geen ervaring mee.
Naar moet het direct? Je kan ook kijken naar de laatste activiteit, of die ouder is dan 5 minuten.
 
Christian k

christian k

28/12/2013 16:24:49
Quote Anchor link
ja het is een chatsysteem waarmee je met je college kan praten
dus dan is het wel handig dat je kan zien of hij online is of niet.
zou het ook kunnen met html5 SSE denk je?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2013 16:51:26
Quote Anchor link
Je sluit dan wel IE-gebruikers buiten.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2013 16:53:35
Quote Anchor link
En wat als de computer gewoon wordt uitgezet?
 
Christian k

christian k

28/12/2013 16:54:33
Quote Anchor link
dat doen we nu al want je kan alleen maar met linux appraten inlogen en daar kan geen IE op
als ik het goed begreep.

@santhe ja dat is nog een probleem ja...
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2013 16:57:41
Quote Anchor link
- Aar - op 28/12/2013 16:15:24:
Je kan ook kijken naar de laatste activiteit, of die ouder is dan 5 minuten.


Volgens mij de enig zinnige manier.
 
Christian k

christian k

28/12/2013 17:00:49
Quote Anchor link
en hoe kan je dat met een php script checken dan
want een php script werkt alleen bij het inladen van de pagina en dan kun je dus niet over 5 minuten de sessie beeindigen toch?

Toevoeging op 28/12/2013 17:05:19:

Weet iemand ook hoe facebook en whatsapp dat doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2013 17:05:45
Quote Anchor link
Gewoon iedereen die actief is, voor max. 5 min in een tabel opslaan met de datum van de laatste activiteit. Als deze ouder is dan 5 minuten, doe je een DELETE query voor die entry van die gebruiker.

Dit zegt overigens niet wie er ingelogd is en een cookie heeft staan. Het gaat ook puur om de activiteit.

Zo deed ik dat ook in mijn vorige profielensite.
Gewijzigd op 28/12/2013 17:07:17 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

28/12/2013 17:07:40
Quote Anchor link
Maar hoe je kun je dan zorgen dat dat naar 5 min automaties gaat?
Met een intervall ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2013 17:10:21
Quote Anchor link
Jep, INTERVAL van MySQL dan.

WHERE LastActivity < NOW()+INTERVAL 5 MINUTES
Gewijzigd op 28/12/2013 17:22:35 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

28/12/2013 17:11:55
Quote Anchor link
En wat is daar een sql code voor?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2013 17:15:44
Quote Anchor link
Zie edit...
Kan je uittest met een SELECT en verwijderen met DELETE.
Gewijzigd op 28/12/2013 17:17:07 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

28/12/2013 17:29:38
Quote Anchor link
Ja het werkt dank je wel voor de medewerking
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.