Met PHP een image aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Youri van Weegberg

Youri van Weegberg

23/10/2009 17:03:00
Quote Anchor link
Ik probeer met PHP een button aan te maken (naja, het plaatje ervan), maar de knop die php maakt, is niet hetzelfde (hij lijkt bold ofzo) als die ik maak.

hier een shot:
Afbeelding

Ik gebruik Harlow Solid Italic (heb een font daarvan gedownload). Is dit altijd met PHP, dat het verschilt dan wanneer je het zelf maakt?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:14:24
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

23/10/2009 17:10:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad een bold versie,
Welke code gebruik je hiervoor, heb er zelf nog nooit last van gehad
 
Youri van Weegberg

Youri van Weegberg

23/10/2009 17:14:00
Quote Anchor link
Dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$img
= imagecreatefromgif('menuBtn.gif');

$color = imagecolorallocate($img, 170, 64, 16);

$text = $_GET['text'];
imagettftext($img, 52, 0, 2, 60, $color, "Harlow.ttf", $text);

imagegif($img,"made/".$text.".gif",80);
imagedestroy($img);

?>


menuBtn.gif is een lege doorzichtige gif
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Youri van Weegberg
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

23/10/2009 17:35:00
Quote Anchor link
je lettertype is wel behoorlijk groot he ;)
 
Youri van Weegberg

Youri van Weegberg

23/10/2009 17:41:00
Quote Anchor link
ja klopt maar dta maakt nu ff niet uit, bahalve als dat iets veroorzaakt dat het bold word?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

23/10/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je de goede TTF te pakken hebt? In sommige TTF-jes zit alleen de bold, of alleen de italic meegebakken.
 
Michael -

Michael -

23/10/2009 18:08:00
Quote Anchor link
phpgast schreef op 23.10.2009 17:41:
ja klopt maar dta maakt nu ff niet uit, bahalve als dat iets veroorzaakt dat het bold word?

Tja probeer 't uit.
 
Youri van Weegberg

Youri van Weegberg

23/10/2009 18:10:00
Quote Anchor link
ik heb de ttf nu uit de windows-map gekopieerd, dat zou toch goed moeten zijn?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Youri van Weegberg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.