Mij email zenden als bestand gedownload is.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ah c

ah c

17/11/2013 20:04:30
Quote Anchor link
Hi forummers,
Is het mogelijk dat ik een email van mijn website krijg als er een bestand gedownload is?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:29:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/11/2013 20:16:03
Quote Anchor link
Ja, dat kan. Kijk eens naar de mail()-functie van PHP.
 
Ah c

ah c

18/11/2013 20:51:44
Quote Anchor link
Nou Aar,
Ik heb gekeken naar jouw advies, de mail-functie.
Ik heb geprobeerd met een klein scriptje dat te testen op mijn laptop met XAMPP maar er gebeurde helemaal niets.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// The message
$message = "Bestand van download is verwijderd";

// Send
mail('mijnemailadres@*******.nl', 'My Subject', $message);
?>


kun je mij miscchien verder helpen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 21:04:58
Quote Anchor link
Zet error_reporting op E_ALL en display_errors op 'on'
Kijk ook met een if-statement of mail true of false is.
Check ook of je in php.ini een SMTPserver hebt ingevuld, want je moet je mails wel ergens kunnen afleveren.
Gewijzigd op 18/11/2013 21:06:45 door - Ariën -
 
Ah c

ah c

18/11/2013 21:18:51
Quote Anchor link
dit is wat er staat in mijn php.ini:

[mail function]
; For Win32 only.
; http://php.net/smtp
SMTP = localhost
; http://php.net/smtp-port
smtp_port = 25

; For Win32 only.
; http://php.net/sendmail-from
sendmail_from = [email protected]


Vraag: http://php.net/smtp-port , moet hier niet het adres van mijn website ingevuld worden?
of iets anders?
Vraag: sendmail_from = [email protected] , is niet een juist emailadres van mijzelf of van mijn website.
wat zou er dan in de plaats voor moeten komen?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/11/2013 21:21:56
Quote Anchor link
SMTP = localhost

Draai jij op die laptop een mailserver?
Zo nee, dan moet je hier de mailserver van je adsl-aanbieder invullen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 21:22:53
Quote Anchor link
Draai je een eigen mailserver? Zo niet, vul i.p.v. localhost de smtp-server van je internetprovider in.
Vergeet apache/xampp daarna niet te herstarten!
Gewijzigd op 18/11/2013 21:23:52 door - Ariën -
 
Ah c

ah c

18/11/2013 21:54:56
Quote Anchor link
Hallo, pfffffffff
De opmerking "Draai je een eigen mailserver?" doet mij ven schrikken. De aan jullie opgegeven instellingen
van mijn php.ini file had ik ergens gekopieerd en er vervolgens ingezet. Ik proef echter uit jullie opmerking dat dit ongebruikelijk is. Ja, ik heb XAMPP op mijn laptop staan en die wordt door geactiveerd zodra ik een script wil testen. Is dat niet goed? Ik raak in verwarring m.b.t. tot die ini file.
Zelf heb ik een emailaccount bij UPC, hoe verwerk ik dat in de ini file? En hoe zit het met
semdmail_from ? vragen, vragen, vragen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 22:01:37
Quote Anchor link
Ik zie dat je Skynet als mailadres hebt? Is dat niet de provider achter je internetaansluiting?
Waarom heb je het over UPC? Woon je nou in Nederland of in België?

Hier de gevonden mailservers (SMTP) van beide providers. Geen idee welke bij jouw van toepassing is.

UPC: smtp.upcmail.nl
SkyNet: relay.skynet.be

Als je jouw php.ini aangepast hebt, en je Apache/XAMPP herstart hebt, dan kan je met deze code kijken of ingevulde SMTP-servernaam klopt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump(ini_get('SMTP'));
?>
Gewijzigd op 18/11/2013 22:03:22 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2013 22:03:22
Quote Anchor link
Daarom klein beginnen: eerst even een test mailtje laten verzenden en checken of je die binnenkrijgt.
Als je smtp gebruikt bij phpmailer dan kan het werken zonder dat je je ini hoeft in te duiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
require_once('../class.phpmailer.php');

$mail             = new PHPMailer();

$body             = '<h1>hallo</h1>';

$mail->IsSMTP(); // telling the class to use SMTP
$mail->Host       = "mail.yourdomain.com"; // SMTP server
$mail->SMTPDebug  = 2;                     // enables SMTP debug information (for testing)
                                           // 1 = errors and messages
                                           // 2 = messages only

$mail->SMTPAuth   = true;                  // enable SMTP authentication
$mail->Host       = "mail.yourdomain.com"; // sets the SMTP server
$mail->Port       = 26;                    // set the SMTP port for the GMAIL server
$mail->Username   = "yourname@yourdomain"; // SMTP account username
$mail->Password   = "yourpassword";        // SMTP account password

$mail->SetFrom('[email protected]', 'First Last');

$mail->Subject    = "PHPMailer Test Subject via smtp, basic with authentication";

$mail->AltBody    = "To view the message, please use an HTML compatible email viewer!"; // optional, comment out and test

$mail->MsgHTML($body);

$address = "[email protected]";
$mail->AddAddress($address, "John Doe");

if(!$mail->Send()) {
  echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else {
  echo "Message sent!";
}
Gewijzigd op 18/11/2013 22:05:37 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 22:05:38
Quote Anchor link
Frank, je kan ook dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set("SMTP","smtp.example.com" );
ini_set('sendmail_from', '[email protected]');
?>

Dan kan je gewoon mail() gebruiken. phpMailer is ook wel tof, maar is voor beginners nog wel eens lastiger te begrijpen. Wel zit daar duidelijke debugging in wat wel helpt....

Ik blijf het vrij jammer vinden dat mail() in PHP vrij summier is, en dat er zelfs SMTP-autentication ontbreekt.
Gewijzigd op 18/11/2013 22:07:00 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2013 22:07:08
Quote Anchor link
ja goed en aar geeft je dus het antwoord als je het met de php mail functie wil verzenden of met phpMailer zonder smtp instellingen en ik geef je het antwoord hoe je het met php mailer MET smtp instellingen kunt doen. zonder smtp kan regel 8 t/m 17 er uit
Gewijzigd op 18/11/2013 22:24:41 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 22:15:33
Quote Anchor link
Gebruik dan wel poort 25 i.p.v. 26.
 
Ah c

ah c

18/11/2013 22:38:04
Quote Anchor link
Beste Aar,
Ik heb mijn XAMP opnieuw gestart daarop stond ports 80,443 bij Apache. Zoals eerder beschreven inzake de ini file staat er"smtp_port =25". Ik heb mij ini file veranderd in:

[mail function]
; For Win32 only.
; http://localhost/smtp
SMTP = upcmail.nl
; http://localhost/smtp-port
smtp_port = 25

; For Win32 only.
; http://localhost/sendmail-from
sendmail_from = [email protected]

Gaat dit goed oder nicht?

Zoals je ziet ik ben van alle markten thuis, ik ben Nederlander met een nederlands emailadres en nederlandse serviceprovider nl, UPC, kan een klein beetje duits en met mijn foute ini file woon ik niet in Belgie.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2013 23:16:00
Quote Anchor link
volgens mij moet het zijn

SMTP = smtp.upcmail.nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2013 23:19:46
Quote Anchor link
Jep, dat nog aanpassen....

En dan zou het moeten werken, even controleren met de eerder gegeven var_dump code.
Gewijzigd op 18/11/2013 23:20:02 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

18/11/2013 23:58:40
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 18/11/2013 23:16:00:
volgens mij moet het zijn

SMTP = smtp.upcmail.nl


Moet dat niet zijn:

SMTP = http://smtp.upcmail.nl
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

19/11/2013 00:09:44
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/11/2013 23:58:40:
Moet dat niet zijn:

SMTP = http://smtp.upcmail.nl


nee, zonder http://
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2013 00:18:33
Quote Anchor link
Het is ook geen HTTP-request, maar een praatje met een SMTP-server.
Gewijzigd op 19/11/2013 00:18:52 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

19/11/2013 00:39:20
Quote Anchor link
- Aar - op 19/11/2013 00:18:33:
Het is ook geen HTTP-request, maar een praatje met een SMTP-server.


Ach ja, natuurlijk.
Niet echt bij nagedacht.
 
Jack Maessen

Jack Maessen

19/11/2013 01:01:58
Quote Anchor link
Het geeft je echter nog geen garantie dat de smtp de request ook daadwerkelijk verwerkt met die php.ini aanpassing. De enige authenticatiemogelijkheid waar de server het mee moet doen is op basis van WAN adres. Ik weet uit het verleden dat KPN daar geen genoegen mee nam; die wilde username en password zien.
Maargoed, zal ie snel achter komen als de mails niet aankomen...
Gewijzigd op 19/11/2013 01:05:29 door Jack Maessen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.