mijn IP niet opslaan in DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurgen

jurgen

30/12/2007 08:57:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik een statistieken pagina die allerhande info bijhoudt van bezoekers.
Nu wil ik verhinderen dat mijn IP erin komt te staan.
Ik zou het IP adres van m'n lokale webserver (die te vinden is via no-ip.org) willen vinden, zo weet ik dus dat het mijn IP is, en kan ik dus verhinderen dat mijn info in de db komt te staan.
Maar ik zou niet weten hoe ik dat IP kan verkrijgen.
Hoop dat ik een beetje duidelijk ben
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 22:06:09
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2007 10:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
?>
 
Jelmer -

Jelmer -

30/12/2007 10:41:00
Quote Anchor link
gethostbyname en die variabele die Blanche noemde. Pas wel even op met gethostbyname, ik denk niet dat het verstandig is om bij iedere pagina die wordt aangeroepen gethostbyname aan te roepen. Iedere pagina moet daar dan op wachten, en je site wordt waarschijnlijk merkbaar langzamer.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/12/2007 11:13:00
Quote Anchor link
Is het niet handiger om ook gewoon je eigen ip op te slaan en die alleen bij de weergave eruit te filteren?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2007 11:22:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 30.12.2007 11:13:
Is het niet handiger om ook gewoon je eigen ip op te slaan en die alleen bij de weergave eruit te filteren?
Ik doe het zelf niet. Ik ben niet geintresseerd in de hits die ikzelf op mijn website veroorzaak, dus sla ik ze ook niet op. Ik filter liever op 1 plaats mijn ip adres dan dat ik in alle queries om statistieken weer te geven dat moet gaan doen...

ps. Mocht mijn ip-adres onverhoopt eens veranderen, dan hoef ik dat dan ook maar op 1 plaats aan te passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jurgen

jurgen

30/12/2007 12:43:00
Quote Anchor link
Ok, thx. Dit is wat ik zocht.
@Jelmer, tijd valt nog mee. :)
zo 'lijkt' alles te werken zoals ik het wil :)
thx nog
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
//collect information...
$me         = gethostbyname ("***");        //mezelf
$forbidden    = array("***");                // bepaalde bots tegenhouden
$browser      = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];         // browser
$curr_page    = $_SERVER['PHP_SELF'];            // pagina
$ip          = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];           // IP address
$from_page    = $_SERVER['HTTP_REFERER'];        //  referer
$page        = $_SERVER['PHP_SELF'];            //get current page
    $username     = '***';
    $password     = '***';
    if($_SERVER['HTTP_HOST']=="localhost") $host = 'localhost';
    else $host    = '***';
    $database     = '***';
    $con = mysql_connect( $host, $username, $password );
    $db = mysql_select_db( $database );

if(in_array($browser,$forbidden) || $ip != $me){
    $query_insert  ="INSERT INTO stats
(browser,ip,date_visited,page,from_page) VALUES
('$browser','$ip',now(),'$page','$from_page')"
;
    $result=mysql_query ( $query_insert);
    if(!$result){
        die(mysql_error());
    }
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.