Mijn profiel - klein probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 12:07:47
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met een heel raar probleem.
Ik heb namelijk een profiel script gemaakt en als iemand inlogt dan kan die
zijn eigen profiel bekijken door naar het navigatie menu te gaan en te klikken op: Mijn profiel. Maar dat lukt niet op 1 of andere manier :S
Terwijl alles klopt volgens mij.
Hier is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>MyBuddies | The new social network</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="ingelogd.css" />
<style type="text/css">
.welkomtekst {
    text-align: center;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="header"><br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</div>
<!-- Begin van navigatie -->
<div id="nav">            
<a class="item" href="http://www.mybuddies.byethost2.com/ingelogd.php">Home</a>
<a class="item" href="http://www.mybuddies.byethost2.com/forum.php">Forum</a>
<a class="item" href="http://www.mybuddies.byethost2.com/games.php">Games</a>
<a class="item" href="http://www.mybuddies.byethost2.com/profile.php?naam=<?php echo $_SESSION['naam']; ?>">Mijn Profiel</a>
<a class="item" href="http://www.mybuddies.byethost2.com/logout.php">Uitloggen</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
</div>
<div id="box">
<div id="red">
  <p>De website is nog in onderhoud dus je kan nog niet inloggen en registreren.<br />
    LET OP!: De website wordt het beste weergeven in Google Chrome en Mozilla FireFox<!-- hier het einde van de shoutbox --></p>
</div>
<div id="welkomtekst">&nbsp;&nbsp;
<?php
session_start();

if ($_SESSION['login'] ==' true') {
        echo 'Welkom '.$_SESSION['naam'].', wat ga je doen? ';

}

 else {
    echo 'Deze pagina is niet voor jou beschikbaar!';
    exit();
}

?>
&nbsp;&nbsp;<br /><!-- HIER KOMEN EEN PAAR PROFIEL FOTO'S TE STAAN DIE LID ZIJN VAN MYBUDDIES. NET ALS OP ZIKLE -->
&nbsp;</div>
<div id="shouttitel">
  <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p>
</div>
<p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Profielfoto:<br /><br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<?php

include("config.php");

$naam = $_SESSION['naam'];


$query = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE naam='$naam'");
if (mysql_num_rows($query)==0)
    die ("Gebruiker is niet gevonden!");
else
{
    $row = mysql_fetch_assoc($query);
    $location = $row['imagelocation'];

    echo "<img src='$location' width='100' heigth='100'></a>";
}




?>

</p>
<p> &nbsp;&nbsp;&nbsp;<img src="add_image.gif" /><a href="http://www.mybuddies.byethost2.com/upload.php"> Profiel foto veranderen</a><br />
  &nbsp;&nbsp;&nbsp;<img src="comments.png" /><a href="http://www.mybuddies.byethost2.com/myshoutbox.php">Shoutbox</a></p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><br />
&nbsp;  Klik <a href='logout.php'>hier</a> om uit te loggen.&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<br />
  &nbsp;&nbsp; MyBuddies 2011 -Het MyBuddies Team-Contact - <a href="http://www.webprijsjes.nl">Webprijsjes.nl</a><br />
  <br />
</p>
</div>
<div id="nieuws">
  <div id="nieuwstekst">
    <div id="meer"></div>
  </div>
</div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 18/10/2011 12:08:32 door Remco van Akker
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:30:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 12:12:57
Quote Anchor link
Waarom doe je nou niks met mijn tips?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/10/2011 12:14:59
Quote Anchor link
Wat gaat er fout dan?
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 12:16:40
Quote Anchor link
Ik heb laatst een profiel scriptje gemaakt en die heb ik nu
in mijn navigatie menu gezet.
En zo ziet de code er uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a class="item" href="http://www.mybuddies.byethost2.com/profile.php?naam=<?php echo $_SESSION['naam']; ?>">Mijn Profiel</a>



Toevoeging op 18/10/2011 12:17:05:

@Aar

Wil je die tips dan voor me herhalen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 12:20:36
Quote Anchor link
di() is SLECHT! Je script moet niet stoppen.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 12:22:24
Quote Anchor link
Maar dan is het probleem nog steeds niet over.
Gewijzigd op 18/10/2011 12:22:32 door Remco van Akker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 12:23:12
Quote Anchor link
Is de link in de HTMLcode wel goed?
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 12:24:35
Quote Anchor link
De link klopt maar hij doet het niet :S
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a class="item" href="http://www.mybuddies.byethost2.com/profile.php?naam=<?php echo $_SESSION['naam']; ?>">Mijn Profiel</a>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 12:26:37
Quote Anchor link
Ik heb het over de HTML-code, niet de PHPcode.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 12:28:02
Quote Anchor link
De link klopt.
 

18/10/2011 12:30:07
Quote Anchor link
Het spijt me, maar je script is zeer onveilig. Jij haalt zomaar even alle gegevens uit de database, van de gebruiker die in een sessie staat. Sessies kun je zeer gemakkelijk aanpassen.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 12:31:30
Quote Anchor link
Wat moet ik dan gebruiken?

EDIT:

Ik moet dit nog toevoegen: mysql_real_escape_string
Gewijzigd op 18/10/2011 12:32:55 door Remco van Akker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 12:32:01
Quote Anchor link
-
Gewijzigd op 18/10/2011 12:32:09 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 12:44:28
Quote Anchor link
Kan iemand mij nog helpen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 12:47:03
Quote Anchor link
Rustig aan zeg, het is geen helpdesk hier, maar een vrijwillige vraag en antwoordbaak.
Niet rot bedoeld, maar met zulke posts krijg ik meer de neiging om niet direct meer te reageren.

je vraagstelling is ook bijzonder onduidelijk. Je zegt dat het niet lukt, maar daar kunnen we niks mee. Wees zo concreet mogelijk.
Gewijzigd op 18/10/2011 12:47:56 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/10/2011 12:49:53
Quote Anchor link
Remco van Akker op 18/10/2011 12:16:40:
Ik heb laatst een profiel scriptje gemaakt en die heb ik nu
in mijn navigatie menu gezet.
En zo ziet de code er uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a class="item" href="http://www.mybuddies.byethost2.com/profile.php?naam=<?php echo $_SESSION['naam']; ?>">Mijn Profiel</a>

Maar wat is het probleem dan?
Als je geen naam ziet verschijnen, zal het ongetwijfeld komen omdat $_SESSION['naam'] niet gevuld/bekend is.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 13:02:19
Quote Anchor link
Ja je ziet geen naam verschijnen.
Terwijl ik in mijn profile.php session_start(); heb staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2011 13:04:36
Quote Anchor link
Zie je eigen script: Session_start() moet VOOR de html staan. Je session zal nu gewoon niet werken.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 13:10:49
Quote Anchor link
Heb ik nu ook gedaan.
Maar hij werkt nu nog steeds niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2011 13:13:36
Quote Anchor link
Zet de error reporting eens aan en bouw nette foutafhandeling in.

Toevoeging op 18/10/2011 13:17:59:

Dit is een hele vreemde regel:
if ($_SESSION['login'] ==' true') {
Staat er daadwerkelijk een string in bestaande uit een spatie en dan het woord true?
 
Remco van Akker

Remco van Akker

18/10/2011 17:01:01
Quote Anchor link
Ja maar dat helpt niet met het probleem wat ik nu heb??
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.