Minder pagina's gebruiken met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3

Erik van de Locht

Erik van de Locht

15/06/2011 11:35:40
Quote Anchor link
Je gaat vanaf regel 3 de mist in Jarek. Je wil een IF statement toewijzen aan een variabele en je gaat er mis met de quotes. Kijk naar de kleurcodering.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:50:17
 
John Cena

John Cena

15/06/2011 12:02:18
Quote Anchor link
Je kunt geen variabele vullen met een IF statement.
Verdiep je eerst eens in IF's dan had je al je vragen zelf geweten.

Hier bijvoorbeeld....
http://php.net/manual/en/control-structures.if.php
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

16/06/2011 23:07:09
Quote Anchor link
Het probleem is volledig opgelost ^^, maar ik kom steeds meer problemen tegen en ik kan sommige wel oplossen maar nu ben ik het een beetje zat met de probleem van deze dag. Wat mijn site eigenlijk is een verhaal met een form als je iets aanklikt zou je door verwezen worden naar de volgende vraag. Terwijl de informatie word meegestuurd. Dat lukt me wel (denk ik). Wat ik allemaal is, een indexpagina met de lay-out met daarin de include ik heb een tekstpagina waar de vragen staan en ik heb een verwerkingspagina. Maar als ik mijn vragen zo bekijk via mijn www.mijnsite.nl/tekst.php dan zie ik dat ik 2 fouten heb als ik www.mijnsite.nl/index.php?tekst indruk werkt alles prima.... totdat ik bij de laatste vraag kom en de gegevens wil laten opsturen. Ik zie dan namelijk een lege pagina, geen tekst of wat dan ook. Ik zal mijn codes heel simpel weergeven.

Dit is zogezegd dan mijn index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_GET['pag'])) {
    $pagina = strtolower($_GET['pag']);
}

else {
    $pagina = 'index';
}

include "tekst.php";
?>


Dit is dan mijn tekst pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if($pagina == 'index') {
    $tekst = '<h4> Eerst even vooraf, schrijf jij met je linker of rechter hand? </h4>
<form method="post" action="?pag=verder">
<input type="radio" name="hand"/> Linker <br>
<input type="radio" name="hand"/> Rechter <br>
<input type="submit" value="Volgende">
</form>
'
;
}

elseif($pagina == 'verder') {
    $tekst = '
        <h4> Ben jij mannelijk of vrouwelijk? </h4>
<form method="post" action="verwerk.php">
<input type="radio" name="geslacht"/> Vrouwelijk <br>
<input type="radio" name="geslacht"/> Mannelijk <br>
<input type="submit" value="verzenden">
</form>
'
;
}

else {
    $tekst = 'Pagina niet gevonden check of je url wel klopt.';
}

echo $tekst;
?>


En dan als laatste mijn verwerk pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (isset($_POST['verzenden'])) {
    echo "Ik ben ".$_POST['hand']." en ik ben ".$_POST['geslacht']." en trots.";
}

?>


Kan iemand mij zeggen wat ik fout doe
 

16/06/2011 23:08:57
Quote Anchor link
session.
Controleer of een formulier gepost is met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

16/06/2011 23:19:02
Quote Anchor link
Karl Karl op 16/06/2011 23:08:57:
session.
Controleer of een formulier gepost is met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')


Ik heb je code op mijn verwerk pagina gezet, maar mijn pagina bleef leeg. Dus er word helemaal niks meegestuurd
 
- SanThe -

- SanThe -

16/06/2011 23:22:58
Quote Anchor link
Als je een formulier verstuurt komt de inhoud op de volgende pagina aan. Daarna is het weer verdwenen. Vandaar dat je het moet onthouden in een session zoals Karl reeds aangaf.
 

16/06/2011 23:25:40
Quote Anchor link
Jarek Danowski op 16/06/2011 23:19:02:
Karl Karl op 16/06/2011 23:08:57:
session.
Controleer of een formulier gepost is met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')


Ik heb je code op mijn verwerk pagina gezet, maar mijn pagina bleef leeg. Dus er word helemaal niks meegestuurd


Lezen voordat je post. Staat op php.net goed uitgelegd.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.