min-height=100px herkent database niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik van gorsel

erik van gorsel

24/01/2014 12:45:08
Quote Anchor link
Ik heb weer eens een probleem met de website die ik op het moment zit te maken, ik heb namelijk in mijn css ingevuld: "min height: 100px;" maar blijkbaar herkent hij de producten die in oproep uit mijn database niet zie maar:

Afbeelding
(bovenste rode vierkant is de body, onderste is de footer)

Eigenlijk hoort de height van de body zich aan te passen aan de inhoud van de body maar dit doet hij opeens niet meer, op andere pagina's gebruik ik dezelfde CSS maar daar zijn geen problemen, kan iemand mij aub helpen?

De CSS code begint op regel 1
De HTML code op regel 11
De include staat op regel 36
en de PHP code begint op regel 46

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
CSS code:
.BODY{
  background:white;
  width: 900px ;
  min-height: 300px;
  margin-left: auto ;
  margin-right: auto ;
  margin-top: 0px;
}

De HTML code waarin de include staat op regel

<?php session_start(); ?>
<html>
<head>
       <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
       <title>Webshop</title>
       <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">
    
</head>
<body>

<?php
if (isset($_SESSION['email'])) {
include 'includes/header_ingelogd.php';
}
else {
include 'includes/header.php';
}

?>



<div class="BODY">
    </br>
    <h1>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbspAanbevolen producten</h1>
    
    <?php include("hoofdpagina.php");?>
    </div>

</div>
<?php include 'includes/productfooter.php'; ?>
</body>
</html>



De php code:
<?php
include 'includes/connectie.php';
?>
    
<?php        
    $sql
="SELECT * FROM  `producten` LIMIT 8 ";
    $sql_result = $dbh -> query ($sql);
                            
    foreach($sql_result as $row)
        {

            $prijs=$row['prijs'];    
            $product_naam=$row['product_naam'];
            $product_specificaties=$row['product_specificaties'];
            $foto=$row['foto'];
            $product_id=$row['product_id'];                
    
        echo " <div class='product'>  
        <div><center><h2>$product_naam</h2></center></div>
        <center><a href='product.php?id=$product_id'><img src='$foto'></a></center>

        <div class='kopen'>
        <a href='product.php?id=$product_id'><img src='kopen.png'></a>
        </div>

        <div><h3>&nbsp $prijs euro</h3></div>
        </div>"
;
        }

?>
Gewijzigd op 24/01/2014 12:51:38 door Erik van gorsel
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:17:29
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/01/2014 13:02:26
Quote Anchor link
Erik, je hebt nu al een aantal vragen gesteld, telkens weer over hetzelfde probleem. Als ie het op de ene pagina wel doet en de andere niet, zul je aan de slag moeten om te kijken waar het verschil zit.

Een goede tip is om een back-up te maken van de oude pagina en daarna de huidige pagina leeg te maken, en vervolgens aan de hand van de back-up de pagina opnieuw op te bouwen. Door dit stap voor stap te doen, kun je zelf zien waar het mis gaat en in welk onderdeel de fout zal zitten.

Daarnaast is het niet echt slim om een element BODY te gaan noemen, terwijl er een algemeen HTML element bestaat dat "body" heet. Ik bedoel, hoe onduidelijk wil je dingen maken? Maar goed... moet je natuurlijk helemaal zelf weten.

Succes!
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

24/01/2014 13:08:20
Quote Anchor link
Ozzie, het is niet dat ik nog steeds met hetzelfde probleem zit, eerst was mijn probleem dat ik het niet voor elkaar kreeg om de body dezelfde lengte te laten maken als de inhoud die erin stond, dit is nu gelukt alleen op de paginas waar ik producten uit mijn database oproep herkent de CSS om de een of andere reden niet dat dit in de inhoud van de body staat en breidt hij zich dus niet genoeg uit.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/01/2014 13:12:50
Quote Anchor link
Het lijkt mij toch op hetgeen je beschrijft in http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/mijn-div-gaat-niet-naar-height100/93693/last/

"min-height=100px herkent database niet" als topic titel begrijp ik niet.
Wat heeft opmaak/css met een database te maken?
 
Michael -

Michael -

24/01/2014 13:13:26
Quote Anchor link
Erik van gorsel op 24/01/2014 13:08:20:
Ozzie, het is niet dat ik nog steeds met hetzelfde probleem zit, eerst was mijn probleem dat ik het niet voor elkaar kreeg om de body dezelfde lengte te laten maken als de inhoud die erin stond, dit is nu gelukt alleen op de paginas waar ik producten uit mijn database oproep herkent de CSS om de een of andere reden niet dat dit in de inhoud van de body staat en breidt hij zich dus niet genoeg uit.

Misschien niet het zelfde, maar wel soort gelijk.
Lijkt me handig je iets meer te verdiepen in CSS en overzichtelijker te programmeren zodat je overzichtelijk kunt zien waar je wat opent en sluit e.d.
<center> gebruiken wijst op verouderde manier van opmaak. Een heading (h2,h3) in een div laat ook niet echt zien dat je weet wat je doet.

Daarnaast wordt het gebruik van mysql_* functies voor nieuwe code afgeraden omdat deze wordt uitgefaseerd. Gebruik ipv daarvan mysqli_* functies of PDO.
Gewijzigd op 24/01/2014 13:14:54 door Michael -
 
D B

D B

24/01/2014 21:49:48
Quote Anchor link
Volgens mij gaat het openen en sluiten van je divs ook niet helemaal lekker. Regel 32 open regel 37 en 39 Sluit? Of moet 1 van die twee eigenlijk in je geinclude hoofdpagina? Jou div body word vaak content genoemd. In je onderste echo zie ik ook niet goed hoe het met je divs zit....

Toevoeging op 25/01/2014 10:41:23:

Ook moet er volgens mij in je css:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
height:100px;
min-height:100px;
height:!auto
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.