Minmaal 3 karakters zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yesyah Deli

Yesyah Deli

21/02/2013 22:08:14
Quote Anchor link
Ik heb een zoek script, als ik er een spatie invoer toont hij alle resultaten van de database
Hoe kan ik er voor zorgen dat hij alleen gaat zoeken bij minimaal 3 karakters

Dit is mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

    $query = "SELECT id,image,titel,datum,image FROM videos WHERE titel LIKE '%".mysql_real_escape_string($_POST['zoekwoord'])."%' ORDER BY ID DESC";
    if($result = mysql_query($query))
    {

        while($zoekdb = mysql_fetch_assoc($result))
        {

        echo '<a href="/video/'.$zoekdb['id'].'.html">
     <div class="video-post">
    <img src="/images/video/'
.$zoekdb['image'].'" width="80" height="80" align="left" border="0" style="margin-right:3px;" />
    '
.$zoekdb['titel'].'<br />
    '
.$zoekdb['datum'].'<br>

    </div></a>'
;
    }


    echo "";
    }
    }
else {
    echo "";

    }

    ?>


<form method="post" action="/zoeken/">
<input name="zoekwoord" type="text" class="zoekenbalk" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'zoeken..':this.value;" value="zoeken.." maxlength="24" />
</form>
Gewijzigd op 21/02/2013 22:09:18 door Yesyah Deli
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 23:10:05
 
Eddy E

Eddy E

21/02/2013 22:14:13
Quote Anchor link
Kijk eens naar strlen() en trim().
Trim gebruik je om overbodige spaties weg te halen.
strlen() controleert de lengte van de (getrimde) string.

Wellicht beter om de zoekwoorden eerst via een array in je query te gooien om zo 3 zoekwoorden te krijgen ipv 1 zoek-where van 3 woorden.
Sorteren kan door punten te geven van hoe vaak een woord voorkomt.
 
Yesyah Deli

Yesyah Deli

23/02/2013 17:04:30
Quote Anchor link
Ik heb er over gelezen maar snap het niet helemaal, hoe moet ik dat doen?
Of heb je misschien een link waarin wordt uitgelgd wat ik zoek
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

23/02/2013 17:20:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if (strlen(trim($_POST['zoekwoord'])) > 2)
    {

        // Zoeken
    }
    else
    {
        // Minder dan 3 karakters
    }
?>
Gewijzigd op 23/02/2013 17:21:01 door Nick Dijkstra
 
Yesyah Deli

Yesyah Deli

23/02/2013 18:46:32
Quote Anchor link
Bedankt!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.