Minuten naar uren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verra

Jos Verra

09/04/2011 11:24:10
Quote Anchor link
Voor een kleine applicatie heb ik de minuten dat iemand gebeld heeft bij elkaar opgeteld. Voor deze week was dat aantal minuten bijvoorbeeld 101min.

Nu moet ik voor de nette notatie die 101min omzetten naar 01:41. Dus 1 uur en 41 minuten.

Heeft iemand een tip/link/suggestie hoe ik dit het makkelijkste kan doen. En ook zo compact mogelijk.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:18:08
 

09/04/2011 11:31:00
Quote Anchor link
Je weet hoe je van minuten naar uren rekent?
Zie anders ook modulo operator.
 
Jos Verra

Jos Verra

09/04/2011 11:37:48
Quote Anchor link
Je kijkt hoe vaak de 60 erin past. Alleen dit wordt dan zo groot. Want ik kan onderstaand wel doen. Maar het moet toch makkelijker kunnen.

101 / 60 = 1.68

uur = 1
68*0.6 = 40.8
min = 41
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/04/2011 11:40:50
Quote Anchor link
Ik ben niet erg bekend met rekenfuncties in php, maar ik zou het als volgt doen:

uren=Afgerond_naar_beneden(minuten_totaal/60)
minuten_los = minuten_totaal-(uren*60)

Zo krijg je geen afrondingsverschillen zoals in jouw voorbeeld
 

09/04/2011 11:43:40
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

09/04/2011 11:45:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    function min_naar_uren($minuten){
        return sprintf("%d:%02d", floor($minuten / 60), (abs($minuten) % 60));
    }

    
    echo min_naar_uren(101); //Output: 1:41
?>


Dit zou het moeten doen.
 
Jos Verra

Jos Verra

09/04/2011 11:51:25
Quote Anchor link
Thanks!
 
Joey Drieling

Joey Drieling

09/04/2011 14:53:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$minutes
= 101;
echo gmdate("G:i", strtotime("+$minutes minutes", 0));
?>
Gewijzigd op 09/04/2011 14:57:36 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.