Mkdir

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »
Jelle Vl

Jelle Vl

05/08/2010 21:32:23
Quote Anchor link
Beste,

Een onderdeel in mijn scriptje is een mkdir. Nu maakt hij de mappen mooi aan maar ik kan ze niet aanpassen noch verwijderen! Heb al allerlij zaken geprobeerd maar niets lijkt te werken. De oorzaak ligt volgens mij bij de rechten die aan het bestand gegeven worden wanneer deze opgeslagen worden! Zou iemand hiervoor de oplossing kunnen brengen?
Alvast bedankt!

Jelle
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?
        // CODERING BESTANDSNAAM

        $testje =$imth ;

        if($testje != ""){
            $codebestand = $testje;
        }
else{
            $adresje = GetIP();
            $mooiadresje = str_replace( ".", "", $adresje);
            $willekeurig = rand();
            $eindresultaat = time().$mooiadresje.$willekeurig;
            $van = 'abcdefghij';
            $naar  = '0123456789';
            $codebestand = strtr($eindresultaat, $naar, $van);
        }


        //Bestanden in juiste map plaatsen en indien nodig nieuwe map aanmaken

        if (is_dir('./../../../fotos/'.$catnaam.'/')){
            $bestemmingsmap = './../../../fotos/'.$catnaam.'/';
        }
else{
            $nieuwemap = mkdir( "../../../fotos/".$catnaam."/", 0777);
            $bestemmingsmap = './../../../fotos/'.$catnaam.'/';
        }


        //BESTANDSCOPY VAN IMPORTMAP NAAR DOELBESTEMMING

        $image_link = 0;
        $source = $HTTP_POST_FILES['file1']['tmp_name'];
        $source_mime = $HTTP_POST_FILES['file1']['type'];
        $origname = $HTTP_POST_FILES['file1']['name'];
        $upload_size = $HTTP_POST_FILES['file1']['size'];
        
        // don't allow anyone to be stupid
        $filearray = explode(".",$origname);
        $fileext = strtolower($filearray[count($filearray) - 1]);
        $badext = "CGI PHP PL ASP HTM HTML php pl asp cgi htm html";
        if($fileext != ""){    
            if(strstr($badext,strtoupper($fileext)))
                $origname .= ".txt";    
            }

            $upload_type = split("/",$source_mime);
            if( ($source != 'none') && ($source != '')){
                if( $upload_type[0] == "image" ){
                    $image_link = 1;
                }


        //vaststellen welke EXTENTIE
            if (($fileext == "jpg") | ($fileext == "jpeg") | ($fileext == "JPG") | ($fileext == "JPEG")){
                $codebestand .= ".jpg";
            }

            if (($fileext == "gif") | ($fileext == "GIF")){
                $codebestand .= ".gif";
            }



        $dest = $bestemmingsmap.$codebestand;
        $uploaden = move_uploaded_file($source,$dest);
        chmod('./../../../fotos/'.$catnaam.'/', 0777);
            
            if($uploaden) {
        //        if(!chmod($dest,0777)) {
        //            echo 'Kan de attributen van het bestand niet aanpassen!';
        //        }

            } else {
                echo 'FOUT: kan deze foto niet opslaan!';
            }

            
            echo "<br /><center>Foto uploaden OK !<br />$dest</center>";
            echo "<p><a href=\"./uplform.php\">Nieuwe afbeelding uploaden</a></p>";
        }
else {
            echo "Geen bestand geselecteerd!<br />";
            return;
        }

        
        $image_stats = GetImageSize($dest);
        $imagesize = $image_stats[3];
        $image_height = round($image_stats[1]);
        $image_width = round ($image_stats[0]);
        $image_url = $bestand;

        //TOEVOEGEN AAN DE DATABANK
        $schrijfstring = str_replace("\"","&#34", $oms);
        $schrijfstring = str_replace("'","&#39", $schrijfstring);

        $newline = "INSERT INTO fotos VALUES ('$codebestand', '".stripslashes($schrijfstring)."',  '".stripslashes($catnaam)."', 'neen')";

        if (!$result = mysql_query($newline)){
            print $newline;
            exit;
        }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 17:08:32
 
Joey Drieling

Joey Drieling

05/08/2010 21:56:59
Quote Anchor link
Je kan naa het aanmaken van de map ff Cmoden naar 0777
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  chmod('locatie', 0777);
?>

Zie in je script regel 63 t/m 65 haal ff die dubbele // weg.
Gewijzigd op 05/08/2010 22:05:11 door Joey Drieling
 
Tony AH

Tony AH

05/08/2010 22:15:33
Quote Anchor link
@Joey Drieling, hij heeft inderdaad een fout bij zijn rechten maar ik ben geen voorstander van 777.

Mij is geleerd dat in een webserver de volgende rechten gehanteerd moeten worden:
Bestanden :
Read only - 440
Read/Write - 660
Mappen:
Read only - 550
Read/write - 770
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/08/2010 22:44:16
Quote Anchor link
Als er bestanden in je map staan kan je zo ook niet verwijderen he..
 
Aad B

Aad B

05/08/2010 23:16:21
Quote Anchor link
770 is rwx-rwx---- waarbij de x staat voor executable cq uitvoerbaar.
660 is rw--rw----- is read write en er is geen verschil tussen mappen en bestanden, bestanden erven meestal rechten van de mappen. Verder is het vreemd dat je een map die je aangemaakt hebt niet kan weggooien. Het is onzin om daarvoor de rechten naar 777 oid te gaan zetten, dat is workaround. Als jij de map hebt aangemaakt mag jij hem ook weggooien. Maak je met php de map aan dan is de eigenaar apache en dan mag apache hem ook weggooien. Zoek de fout dus in je code en niet in de rechten en ga niet rommelen met rechten aanpassen. Geef geen rechten mee aan mappen/bestanden en zeker geen 0777 als je rechten mee moet geven geef dan 660 mee. Een directory waarin bestanden staan kan je niet weggooien, maak hem eerst leeg of doe een rm -rf of een rmdir -f
Gewijzigd op 05/08/2010 23:25:41 door Aad B
 
Johan Dam

Johan Dam

06/08/2010 11:06:26
Quote Anchor link
777 is meestal het handigste, kan het anders? vast wel, is eeuwen geleden dat er ik ermee getest hebt.

777 is geen beveiligingslek op voorwaarde dat het zich in een map bevind die strenger is, denk aan de public_html bijvoorbeeld geef die strengere rechten dan kan alles erin zonder risico 777 staan.

Zet alles, maar dan ook echt ALLES op 777... dan is het inderdaad gevaarlijk
 
John D

John D

06/08/2010 11:18:17
Quote Anchor link
De derde 7 is "world" en je zet dan dus alles open voor de "world". Is absoluut onnodig. Dit wordt altijd gedaan omdat men denkt dat dat problemen oplost maar het is symptoombestrijding, workaround en wat mij betreft knoeiwerk. Voordat je zegt zet ALLES op 777 zeg ik: Doe zorgvuldig foutanalyse en los de fout op en als het een rechten-fout is geef dan het juiste recht aan de betreffende map of bestand.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

06/08/2010 16:03:40
Quote Anchor link
Ik heb dit zelf gedaan om dat de server de map/bestand dus de server als rechten had, en ik hem zelf niet kon bewerken een geen zin had om alles handmatig om te zetten. Ik weet dat het niet echt goed is en denk dat 775 of 770 beeter is, maar anders weet ik geen oplosing.
Gewijzigd op 06/08/2010 16:27:37 door Joey Drieling
 

06/08/2010 16:06:25
Quote Anchor link
Joey Drieling op 06/08/2010 16:03:40:
Ik heb dit zelf gedaan om dat de server de map/bestand dus de server als rechten had, en ik hem zelf niet kon bewerken een geen zin had om alles handmatig om te zetten. Ik weet dat het niet echt goed is maar weet anders geen oplosing.


Andere hoster nemen. 777 is nooit nodig.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

06/08/2010 16:15:48
Quote Anchor link
Bij de meeste hosters waar je via php een map/bestand laat aan maaken staat de eigenaar op apache.
 

06/08/2010 16:17:57
Quote Anchor link
Joey Drieling op 06/08/2010 16:15:48:
Bij de meeste hosters waar je via php een map/bestand laat aan maaken staat de eigenaar op apache.


Een slechte hoster dus.
Want dat zou in principe betekenen dat als ze geen jail hebben (of een slechte) dat je zo alle bestanden van andere kan lezen.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

06/08/2010 16:23:16
Quote Anchor link
Ik heb verschilende sites bij:
antagonist.nl
starthosting.nl
yourhosting.nl
one.com

Ik heb het met chown(path, user); geprobeert werkt niet.
Gewijzigd op 06/08/2010 16:26:15 door Joey Drieling
 

06/08/2010 16:26:09
Quote Anchor link
Joey Drieling op 06/08/2010 16:23:16:
ik verschilende sites bij:
antagonist.nl
starthosting.nl
yourhosting.nl
one.com

Oke. Dan zijn die dus slecht.
Waarom zou de hele wereld jou bestanden mogen uitlezen? Dat heeft toch geen reden. Het zijn toch jou bestanden.
IRL stop je papieren van jou toch ook niet bij iemand anders in de map...
 
Joey Drieling

Joey Drieling

06/08/2010 16:29:35
Quote Anchor link
Weet ik en je kan denk ook beeter 775 of 770 doen maar het ging toen om aleen om een map met een paar foto's.
Gewijzigd op 06/08/2010 16:29:49 door Joey Drieling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.