Mobiele Host

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »
Johan Dam

Johan Dam

24/12/2010 10:27:17
Quote Anchor link
Voor mijn site dacht ik dat het leuk zou zijn om zowel engels als nederlands te ondersteunen. Natuurlijk moet de site dan automatisch de juiste taal selecteren.

Dus eventjes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$extensie
= end(explode(".",gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])));
$taal = in_array($extensie, array("nl", "be")) ? "nl" : "en";
?>


En daarmee aan de slag. Lekker makkelijk, en het lijkt nog te werken ook.

Wat is nu het probleem?

Op mijn mobiele telefoon gaat hij naar het engels, dus ik kijk wat gethostbyaddr terug geeft op het IP van min mobiel...

---iets---.dsl.sl-laajakaista.fi

Waarom wijst mijn mobiel naar Finland... en hoe kan ik erachter komen uit welk land mijn mobiel (of pc) nu écht komt?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 19:12:34
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/12/2010 10:30:05
Quote Anchor link
Waarom kijk je niet naar de taal van de browser?
 
John D

John D

24/12/2010 10:32:30
Quote Anchor link
taal van de browser: $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"]
 
Johan Dam

Johan Dam

24/12/2010 10:44:49
Quote Anchor link
Omdat veel browsers worden geïnstalleerd onder de Engelse taal.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/12/2010 11:04:10
Quote Anchor link
je kan dit er mischien als extra bij hebben

je maakt een knopje als mensen erop klikken maakt hij een cookie aan en dat ze dan op de nederlandse site komen
 
John D

John D

24/12/2010 11:19:19
Quote Anchor link
Johan Dam op 24/12/2010 10:44:49:
Omdat veel browsers worden geïnstalleerd onder de Engelse taal.
Dit is een aanname die niet juist is. 80% van internettend nederland werkt met IE en is netjes in NL geinstalleerd. Firefox installeert op een WIN-NL ook net automatisch in nederlands en het lijkt me dat dat voor andere landen analoog werkt. De overige browsers ken ik niet maar dat is sowieso een kleiner marktaandeel. De mobiele browsers zijn nog wel een moeilijk punt, daarvan zou ik aannemen: is je doelgroep NL dan default NL anders default UK taal.
Gewijzigd op 24/12/2010 11:20:52 door John D
 
Johan Dam

Johan Dam

24/12/2010 11:31:11
Quote Anchor link
John D op 24/12/2010 11:19:19:
Johan Dam op 24/12/2010 10:44:49:
Omdat veel browsers worden geïnstalleerd onder de Engelse taal.
Dit is een aanname die niet juist is. 80% van internettend nederland werkt met IE en is netjes in NL geinstalleerd. Firefox installeert op een WIN-NL ook net automatisch in nederlands en het lijkt me dat dat voor andere landen analoog werkt. De overige browsers ken ik niet maar dat is sowieso een kleiner marktaandeel. De mobiele browsers zijn nog wel een moeilijk punt, daarvan zou ik aannemen: is je doelgroep NL dan default NL anders default UK taal.


Dat hangt van de doelgroep af. Van de doelgroep die ik wil bereiken zal een minderheid IE gebruiken.

Ook is het niet belangrijk hoe groot de marktaandeel van een browser is. Ten eerste kunnen die makkelijk veranderen, ten tweede jaag je bezoekers weg als je alleen rekening houd met bepaalde browsers.

Ik denk inderdaad dat beide checks een goede oplossing zal zijn. Eerst naar de HTTP_ACCEPT_LANGUAGE kijken, als die niet op Nederlands staat met gethostbyaddr nog eens kijken.

Voor de huidige situatie lijkt mij dit erg effectief en efficient, uitbreiding naar een paar andere talen zal dan ook nog mogelijk zijn.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

24/12/2010 11:55:32
Quote Anchor link
Als het een .nl domein is gewoon Nederlandse taal tonen.. Is de domein .de? Duitse taal laten zien. Is de domein .fr? Franse taal laten zien. En dan met vlaggetjes of dergelijke gaan werken.

En wat is de je doelgroep?? En waar gaat de website over?
 
Johan Dam

Johan Dam

27/12/2010 10:19:20
Quote Anchor link
@Oetzie
Het is een .com domein, er is geen andere. Dus dat zal niet werken. Bovendien is het dan nog steeds de vraag naar welk domein een gebruiker doorgestuurd moet worden wanneer het de .net, .org, .com of wat dan ook bezoekt. (Dit kan wenselijk zijn afhangend van server-locatie per domein)

Doelgroep en onderwerp van de websites maken niet uit. Het is sowieso belangrijk om goeie default taal instellingen te hebben, je moet het gebruikers zo makkelijk mogelijk maken.

Ik heb het nu zo gedaan.

even 2 puntjes.
1. Dit script is geschikt voor 2 talige ondersteuning. Niet meer. (Hier heb ik (nog) geen behoefte aan)
2. Ik weet dat België 3-talig is en de aanname dat het maar Nederlands moet zijn niet perse juist is. Dit staat nog ter discussie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
// Haal de taal op als deze niet in de sessie staat.
if(empty($_SESSION['taal'])){
    $nederlands = array("nl", "be", "lu");
    // Als de browser NIET meegeeft dat het in het Nederlands is, dan bepalen we de taal aan de hand van de hostnaam dmv het IP.
    if(strpos($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], "nl-NL") === false){
        // Als de extensie van de host in de array $nederlands voorkomt, dan word de taal nederlands, anders is het engels.
        $taal = in_array(end(explode(".", gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']))), $nederlands) ? "nl" : "en";
    }
    
    // Is de browser in het Nederlands, dan is het nederlands.
    else
        $taal = "nl";
    
    $_SESSION['taal'] = $taal;
}

else
    $taal = $_SESSION['taal'];
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.