Mootools nieuwe div creeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Red Crew

Red Crew

03/11/2007 22:45:00
Quote Anchor link
Ik ben aan het proberen om via mootools een nieuwe div te creeren in een form.
http://www.php-design.be/ajax/tabbed_interface/tabbed.htm
Op deze manier maar ik krijg het niet geïmplementeerd in mootools
deze div
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
function eigenschappen ($id) {
?>

    <div id="<?php echo 'eig_'.$id ?>" class="eig_form">
    <p>
    <label for="<?php echo 'eig_naam'.$id ?>" class="align_text">Eigenschap <?php echo $id ?>:</label>
    <input id="<?php echo 'eig_naam'.$id ?>" name="<?php echo 'eig_naam'.$id ?>" type="text" class="" value="" size="25" />
    </p> <!-- einde div eig_naam -->
    <p>
    <label for="<?php echo 'eig_waarde'.$id ?>" class="align_text">Waarde <?php echo $id ?>:</label>
    <input id="<?php echo 'eig_waarde'.$id ?>" name="<?php echo 'eig_waarde'.$id ?>" type="text" class="" value="" size="25" />
    </p> <!-- einde div_waarde -->
    </div>
<?php
}
[
/code]
Ik ben aan het [b]proberen[/b] om Moodalbox te herschrijven naar mijn zin.
Maar ik ken mootools nog niet goed genoeg.
[
code]
var
eig = 1;
var
_ERROR_MESSAGE = "Oops.. there was a problem with your request.<br /><br />" +
                    "Please try again.<br /><br />"; // the error message displayed when the request has a problem
var _ANIMATE_CAPTION        = true;        // Enable/Disable caption animation
var _EVAL_SCRIPTS            = false;    // Option to evaluate scripts in the response text
var _EVAL_RESPONSE            = false;    // Option to evaluate the whole response text

// The Moodivs object in its beauty

var Moodivs = {
    
    // init the Moodivs
    init: function (options) {
        
        // init default options
        this.options = Object.extend({
            animateCaption:     _ANIMATE_CAPTION,
            evalScripts:         _EVAL_SCRIPTS,
            evalResponse:         _EVAL_RESPONSE
        }, options || {});
        
        // scan anchors for those opening a Moodivs
        this.anchors = [];
        $A($$('a')).each(function(el){
            // we use a regexp to check for links that
            // have a rel attribute starting with "Moodivs"

            if(el.rel && el.href && el.rel.test('^Moodivs', 'i')) {
                el.onclick = this.click.pass(el, this);
                this.anchors.push(el);
            }
        },
this);
        
        // add event listeners
        this.eventPosition = this.position.bind(this);

    eig = eig + 1;
    var
new_eig = eig
        // init the HTML elements
        // the overlay (clickable to close)

        this.eig = new Element('div').setProperty('id', 'eig').injectAfter(document.body);
[
/code]
ik voeg dus mijn eerste div manueel in door eigenschappen (1);
Nu wil ik dus dat ik via mootools zoveel divs kan toevoegen als nodig.
Maar ik zit compleet vast
this.eig = new Element('div').setProperty('id', 'eig').injectAfter(document.body);
Ik heb  dus dit geprobeert om achter mijn div de volgende in te voegen maar hoe hernoem ik (document.body) naar mijn div ?

Is er iemand die mij kan helpen om dit tot een goed einde te brengen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:58:12
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/11/2007 00:02:00
Quote Anchor link
Eerst een nieuw DOM element aanmaken met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
new Element('a', {
    'styles': {
        'display': 'block',
        'border': '1px solid black'
    },
    'events': {
        'click': function(){
            //aaa
        },
        'mousedown': function(){
            //aaa
        }
    },
    'class': 'myClassSuperClass',
    'href': 'http://mad4milk.net'
});

daarna met injectBefore, of injectAfter op de goede plek in de DOM tree zetten.
 
Red Crew

Red Crew

06/11/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
var eig = 1;

eig = eig + 1;
var new_eig = eig;

new Element('div', {
    'id': {
      'eig'  
    },
    'class': 'eig_form'
});

Maar hoe creer ik nu een link waarmee hij die div toont op mijn scherm achter een bepaalde div.
Sorry voor zo'n noob vragen. Maar het lukt me niet zelf en ik vind geen doc waar ik goed uit wijs kan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/11/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Ik wil wel een voorbeeldje maken, maar dan moet ik even exact weten wat je wilt. Ik denk:

beginsituatie: een div met een link eronder. Als je op die link klikt, komt er een div bij.

klopt?
 
Red Crew

Red Crew

06/11/2007 21:57:00
Quote Anchor link
http://php-design.be/iliaens/machines/merk/?m=1&p=addmachine
Achter eigenschap 1 een linkje en als ik daar op klink komt de tweede eig en dan op de link de derde eig . . .
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/11/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Je bedoelt zoals je in Gmail bijlages kunt toevoegen?
 
Red Crew

Red Crew

06/11/2007 22:10:00
Quote Anchor link
wacht ff een gmail account aanmaken.
ja inderdaad dat is de methode
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Red Crew
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/11/2007 22:13:00
Quote Anchor link
Nee, ik snap al wat je bedoelt denk ik. Ik ga even een poging wagen. Ik weet niet hoelang het duurt, dus misschien moet je wat geduld hebben ;-)
 
Red Crew

Red Crew

06/11/2007 22:16:00
Quote Anchor link
Ik ben er al 2 weken mee bezig.
Ik ben al blij dat er mij iemand mee wil helpen
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

06/11/2007 22:22:00
Quote Anchor link
Als er iemand is die graag mag helpen en er verstand van heeft is dat Jan wel. Dit hele mootools lijkt mij ook wel leuk om te leren, heb je ergens een tutorial die je mij aanraad?
 
Red Crew

Red Crew

06/11/2007 22:27:00
Quote Anchor link
Zij hebben heel uitgebreide docs op het www.mootools.net staan maar over dat vlak vond ik gewoon heel weinig terug jammer genoeg.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/11/2007 22:32:00
Quote Anchor link
Volgens mij is dit ongeveer wat je bedoelt:

Dynamisch labels en inputs aan een form toevoegen.
 
Red Crew

Red Crew

06/11/2007 23:38:00
Quote Anchor link
Dat is het gewoon.
Heel fel bedankt.

Ik ga het zo rap als ik kan eens goed bestuderen.
 
Red Crew

Red Crew

09/11/2007 22:54:00
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/11/2007 03:02:00
Quote Anchor link
Mooi zo!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.