Mouse over Question mark

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donny Wie weet

Donny Wie weet

20/01/2012 13:55:30
Quote Anchor link
Beste alle,

Er is in javascript een code, die een bolletje plaats achter een formulier met een vraagteken erin. Wanneer je je muis erop houd zonder te klikken, komt er een kleine pop up met text ballen...

Heeft iemand deze voor mij?

Groeten Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:06:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2012 14:01:45
Quote Anchor link
kan met jquery
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$(function(){
    $("#vraagteken").mouseover(function(){
            $('.info').toggle();
        }).mouseout(function(){
            $('.info').toggle();
        });

});

Geen idee of toggle() werkt met een mouseoverfunction. Maar het valt te proberen.
Zorg ervoor dat je de jQuery lib inlaadt, en dat je twee id's hebt met iets van een vraagteken, en een id voor de uitleg.
Gewijzigd op 20/01/2012 14:04:25 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

20/01/2012 14:40:09
Quote Anchor link
Toggle met mouseover is geen goed idee, om de volgende reden:
Als je je muis op het element plaats wordt de mouseover getriggered die dan iets "aan" zet (of laat zien). Als je als gebruiker vervolgens de pagina herlaadt (met F5) zal de pagina alles weer herstellen naar oorspronkelijke staat. Wat je net dus "aan" hebt gezet met die toggle, gaat dan weer naar "uit". Je muis staat echter nog steeds op het element. Als je nu je muis ervanaf haalt trigger je de mouseout die met behulp van de toggle het iets weer "aan" zet, terwijl je eigenlijk dan "uit" wilt zetten.

Ergo: geen toggle gebruiken maar beter show() en hide(). Scheelt je zelfs nog 4 letters code :-)
 
Kees Schepers

kees Schepers

20/01/2012 14:45:07
Quote Anchor link
Kijk eens naar de JQuery extension qTip, is erg netjes :)

http://craigsworks.com/projects/qtip2/download/

Moet je ook jQuery-UI hebben geloof ik..
 
Antony Riksen

Antony Riksen

26/03/2012 19:48:43
Quote Anchor link
Wel jammer als je namelijk een gebruiker pakt...
Die gaat met de muis van het bolletje af om de tekst te lezen,
Waarom? Ach we zijn net mensen....

Resultaat bij een toggle functie dat venster verdwijnd weer.

ik zou:
Onmouseover="javascript.... SHOW"
en in het venster een linkje "Sluit" maken...
Óf een fade uit erbij naar 5 sec. ofzo...

Groeten, Antony

edit:
Die van mijn voorganger hierboven is ook een mooie oplossing !
Gewijzigd op 26/03/2012 19:49:25 door Antony Riksen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.