mouseover bij imagemap.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

08/08/2011 15:59:19
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik heb een imagemap gemaakt, als ik over een gezicht heen ga op de foto moet er een tekst in een div aangepast worden, maar het werkt niet :(

ik heb een aantal area tags..
één ervan heeft een id (id="Ellen")

nu heb ik dit als JQuery code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
        <script>
  $("#Ellen").mouseover(function() {
    $("#slotwoord").text("hallo allemaal!");
  });

</script>


en uiteraard een div met id="slotwoord"
met daarin de tekst.. "ga over één van de gezichten om te kijken wat ze zeggen"

kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:09:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/08/2011 16:00:39
Quote Anchor link
Wat zegt de Error Console van FF of Chrome?
Gewijzigd op 08/08/2011 16:00:50 door - Ariën -
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

08/08/2011 16:02:43
Quote Anchor link
helemaal niks,
alles staat er goed in...

ik heb dus <area id="Ellen" />
(plus alle coördinaten enzo...)
 
Eric Wagener

Eric Wagener

08/08/2011 17:50:04
Quote Anchor link
Moet het niet $("#slotwoord").html("hallo allemaal!"); zijn?
Gewijzigd op 08/08/2011 17:50:58 door Eric Wagener
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

08/08/2011 17:59:51
Quote Anchor link
Beste,

helaas, dat werkt ook niet :(
hier de volledige code..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script type="text/javascript">
  $("#Ellen").mouseover(function() {
    $("#slotwoord").html("hallo allemaal!");
  });
 
</script>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="slotwoord"></div>
 
<img src="images/Groepsfoto.jpg" alt="Groepsfoto" usemap="#imagemap" />
 
<map id="imagemap" name="imagemap">
<area id="Ellen" alt="Ellen Jager" coords="383,23,456,124" href=""/>
</map>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

08/08/2011 18:17:39
Quote Anchor link
werkt een alert wel?
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

08/08/2011 18:41:55
Quote Anchor link
Beste,

een alert werkt ook niet, ik heb nu even een klein rood divje geplaatst, en die het id="Ellen" gegeven, ook dat werkt niet...


Toevoeging op 08/08/2011 19:04:53:

kan iemand me hiermee helpen ???

Toevoeging op 08/08/2011 19:21:24:

na lang zoeken heb ik het gevonden...
het JQuery gedeelte moest ik net voor de sluitende </body> tag zetten...
Gewijzigd op 08/08/2011 19:21:39 door Jason van der Zeeuw
 
Eric Wagener

Eric Wagener

09/08/2011 10:14:30
Quote Anchor link
Juist ja, dan kun je beter dit doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$(document).ready(function() {
  $("#Ellen").mouseover(function() {
    $("#slotwoord").html("hallo allemaal!");
  });
});

Dan kan het gewoon in de header of in een externe .js staan.
 
Chris -

Chris -

09/08/2011 10:52:02
Quote Anchor link
Als toevoeging op de (overigens correcte) reactie van Eric:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(document).ready(function() {

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(function(){


Deze twee regels (de tweede is exact hetzelfde als de eerste!) zorgen ervoor dat de code die hierin staat, pas wordt uitgevoerd op het moment dat de DOM klaar is met laden/renderen van de pagina.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/08/2011 12:01:39
Quote Anchor link
@Chris:

Weetje toevallig wat het equivalent is van "$(document).ready(function() {" in normaal javascript?

Als je meerdere javascript functies op 1 pagina hebt is het dan de bedoeling dat je "$(document).ready(function() {" om iedere functie zet, of zet je alle functies binnen "$(document).ready(function() {" ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.