mouseover tekst -> foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »
D B

D B

02/09/2014 17:29:33
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben mijn website weer eens wat aan het uitbreiden, en had het idee om foto's aan namen te hangen.
Nu vraag ik me af het mogelijk is om een bijvoorbeeld een <span> oid (of moet dit altijd een <a href> zijn?), om de naam heen te plaatsen en deze dan bij mouseover een bepaalde foto of tekst te laten weergeven.

Is dit mogelijk?

Zoja, kan iemand mij ergens een voorbeeld hiervan geven of misschien een beetje op weg helpen?

Het gaat vooral om namen waar ik eigenlijk een klein 'popupje' bij wil weergeven...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:11:40
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

02/09/2014 17:36:37
Quote Anchor link
Het lijkt me dan het meest logische om dat met js te doen. en dan gewoon de mouseover functie gebruiken
 
D B

D B

08/09/2014 10:02:30
Quote Anchor link
Ok,

Nu haal ik deze namen met id op uit een database, en dacht ik zelf om te kijken of het bestand id.jpg bestaat in een foto map en dan deze dus te tonen. Maar hoe kan ik dit nu verwezenlijken met js?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
if ( file_exists('avatar/'. $id. '.jpg') {
    echo '<span id="'. $id. '">Jan Test</span>'; //hier zou dan de mouseover bij moeten?
}
else {
    echo 'Jan Test';
}

?>


Zou zoiets dan moeten kunnen?
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

08/09/2014 11:53:24
Quote Anchor link
Bedoel je zoiets als dit

website: klikje
Gewijzigd op 08/09/2014 11:53:51 door Bas IJzelendoorn
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/09/2014 12:12:21
Quote Anchor link
Zoek anders eens op tooltip (of tooltip image).
 
D B

D B

09/09/2014 20:01:40
Quote Anchor link
Ik heb eens wat gezocht naar tooltip, en dit is inderdaad wat ik zoek.

Nu probeer ik via een ajax call een bepaalde foto te laden, maar hier kom ik helaas nog niet uit.

Dit is wat ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '<span class="tooltip" data-id="'. $row['id']. '">';
echo $row['voornaam']. ' '. $row['achternaam']. '<br>';
echo '</span>';
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script>
$('.tooltip').tooltipster({
    content: 'Loading...',
    position: 'right',
    functionBefore: function(origin, continueTooltip) {
        continueTooltip();
        if (origin.data('ajax') !== 'cached') {
                $.ajax({
                type: 'POST',
                url: 'tooltip.php',
                id: $(this).data('id'), //hier probeer ik het data-id mee te sturen
                success: function(data) {
                    origin.tooltipster('content', data).data('ajax', 'cached');
                }
            });
        }
    }
});
</script>


Verder weet ik niet wat ik precies in mijn tooltip.php moet zetten om de POST af te handelen. (Kan dit gewoon met php?)

Iemand die mij kan helpen?
 
D B

D B

11/09/2014 16:44:11
Quote Anchor link
Niemand?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/09/2014 21:20:44
Quote Anchor link
D B op 09/09/2014 20:01:40:
Verder weet ik niet wat ik precies in mijn tooltip.php moet zetten om de POST af te handelen. (Kan dit gewoon met php?)

Dat laatste kun je natuurlijk gewoon zelf testen ;-)

Waarom wil je bij de mouse-over pas een foto ophalen?
 
D B

D B

11/09/2014 23:02:41
Quote Anchor link
Ik had al wel geprobeerd, maar zonder resultaat. Uiteindelijk zou ik via die mouseover met het id, heel veel uit de database kunnen halen...
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/09/2014 08:10:01
Quote Anchor link
D B op 11/09/2014 23:02:41:
Ik had al wel geprobeerd, maar zonder resultaat.

Geef dan even aan wat je hebt geprobeerd en wat het resultaat is/waar je vast loopt.

D B op 11/09/2014 23:02:41:
Uiteindelijk zou ik via die mouseover met het id, heel veel uit de database kunnen halen...

Je geeft aan dat je bij de mouseover een foto wilt tonen. Nu geef je aan dat je heel veel kunt ophalen uit de database. Wat is je bedoeling/wat wil je bereiken?
Als het je gaat om die foto: ophalen uit de database en opnemen in je code.
Krijg nu echter het idee dat je iets anders wilt; geef dan aan dat je doel/bedoeling is.
 
D B

D B

12/09/2014 10:09:10
Quote Anchor link
Hallo Obelix,

Alvast bedankt voor het meedenken.

Zoals in mijn eerste post aangegeven denk ik zelf aan een popupje met een foto/tekst (uit database).

Ik heb bovenstaand javascript, hiermee POST ik (volgens mij) naar tooltip.php. Met het uitlezen in tooltip.php heb ik vanalles geprobeerd, dwz. geprobeerd te werken met $_POST en met een standaard echo.

Maar, ik denk dat mijn probleem vooral in deze regel zit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
id: $(this).data('id'), //hier probeer ik het data-id mee te sturen.


Is er een betere manier om dit op te lossen, dan met AJAX? Of is het AJAX gebruik in dit geval wel goed?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/09/2014 11:47:57
Quote Anchor link
Ik begrijp nog steeds het probleem niet.
Wat bedoel je met popup? Dat is toch de tooltip?
Waarom informatie posten/ophalen (via jquery)?

Ik weet niet waar je jouw voorbeeld hebt weggehaald. Heb in het verleden diverse tooltips gevonden/geprobeerd en daar heb ik nooit via jquery informatie opgehaald uit een database op het moment van de mouseover.
 
D B

D B

12/09/2014 12:47:31
Quote Anchor link
Ik gebruik tooltipster. De popup bedoel ik inderdaad de tooltip mee.

Misschien begrijp ik het AJAX principe verkeerd, maar hiermee kun je toch bij een mouseover iets posten en terugkrijgen, en dat dan in de tooltip laten zien?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/09/2014 14:17:52
Quote Anchor link
Volgens http://iamceege.github.io/tooltipster/#demos wel. Daar maken ze overigens, in het voorbeeld, geen id aan.
 
D B

D B

12/09/2014 16:35:18
Quote Anchor link
Nee dat klopt, maar dat is dus ook mijn probleem. Het Ajax gedeelte is toch standaard jquery, dus daar zou ik toch het id mee moeten kunnen sturen?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/09/2014 17:25:59
Quote Anchor link
Dat kan ook, maar dan moet je de data property gebruiken:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script>
$('.tooltip').tooltipster({
    content: 'Loading...',
    position: 'right',
    functionBefore: function(origin, continueTooltip) {
        continueTooltip();
        if (origin.data('ajax') !== 'cached') {
                $.ajax({
                type: 'POST',
                url: 'tooltip.php',
                data: {id: $(this).data('id')}, //hier probeer ik het data-id mee te sturen
                success: function(data) {
                    origin.tooltipster('content', data).data('ajax', 'cached');
                }
            });
        }
    }
});
</
script>
 
D B

D B

14/09/2014 23:14:24
Quote Anchor link
Hallo Ger,

Dit is inderdaad wat ik zocht, alvast bedankt voor het meehelpen!

Is het nu mogelijk om bij het resultaat html code te gebruiken? Als ik deze namelijk gewoon echo krijg ik de code zelf in de tooltip te zien.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/09/2014 23:25:14
Quote Anchor link
Optie contentAsHTML: true
toevoegen.
Het helpt ook weleens als je de documentatie bij zo'n plugin leest
 
D B

D B

14/09/2014 23:29:49
Quote Anchor link
Sorry, wist niet dat dit plugin afhankelijk was.

Heel erg bedankt voor de hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.