move_uploaded_file failure

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »
Fred

Fred

01/07/2007 19:37:00
Quote Anchor link
Hello Allen !
' M'n ' script upload 'n file, resized het in twee formaten en plaatst het in twee verschillende mappen én zou de padnaam in de mysql moeten plaatsen.
Alles werkt maar de padnamen worden niet in de mysql geplaatst, in plaats daarvan krijg ik een foutmelding ná het resizen :

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpVKa5Io' to '' in /customers/f-inject.be/f-inject.be/httpd.www/apps/test_resize.php on line 151

...kan iemand helpen ?

script :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
<?php
//define  a  maxim  size  for  the  uploaded  images
define  ("MAX_SIZE","20000");
//  define  the  width  and  height  for  the  thumbnail
//  note  that  theese  dimmensions  are  considered  the  maximum  dimmension  and  are  not  fixed,
//  because  we  have  to  keep  the  image  ratio  intact  or  it  will  be  deformed

define  ("WIDTH","100");
define  ("HEIGHT","100");



//  this  is  the  function  that  will  create  the  thumbnail  image  from  the  uploaded  image
//  the  resize  will  be  done  considering  the  width  and  height  defined,  but  without  deforming  the  image

function  make_thumb($img_name,$filename,$new_w,$new_h)
{

//get  image  extension.
$ext=getExtension($img_name);
//creates  the  new  image  using  the  appropriate  function  from  gd  library
if(!strcmp("jpg",$ext)  ||  !strcmp("jpeg",$ext))


$src_img=imagecreatefromjpeg($img_name);

if(!strcmp("png",$ext))
$src_img=imagecreatefrompng($img_name);

//gets  the  dimmensions  of  the  image

$old_x=imageSX($src_img);
$old_y=imageSY($src_img);

//  next  we  will  calculate  the  new  dimmensions  for  the  thumbnail  image
//  the  next  steps  will  be  taken:
//  1.  calculate  the  ratio  by  dividing  the  old  dimmensions  with  the  new  ones
//  2.  if  the  ratio  for  the  width  is  higher,  the  width  will  remain  the  one  define  in  WIDTH  variable
//  and  the  height  will  be  calculated  so  the  image  ratio  will  not  change
//  3.  otherwise  we  will  use  the  height  ratio  for  the  image
//  as  a  result,  only  one  of  the  dimmensions  will  be  from  the  fixed  ones

$ratio1=$old_x/$new_w;
$ratio2=$old_y/$new_h;
if($ratio1>$ratio2)  {
$thumb_w=$new_w;
$thumb_h=$old_y/$ratio1;
}

else  {
$thumb_h=$new_h;
$thumb_w=$old_x/$ratio2;
}


//  we  create  a  new  image  with  the  new  dimmensions
$dst_img=ImageCreateTrueColor($thumb_w,$thumb_h);

//  resize  the  big  image  to  the  new  created  one
imagecopyresampled($dst_img,$src_img,0,0,0,0,$thumb_w,$thumb_h,$old_x, $old_y);

//  output  the  created  image  to  the  file.  Now  we  will  have  the  thumbnail  into  the  file  named  by  $filename
if(!strcmp("png",$ext))
imagepng($dst_img,$filename);
else
imagejpeg($dst_img,$filename);

//destroys  source  and  destination  images.
imagedestroy($dst_img);
imagedestroy($src_img);
}


//  This  function  reads  the  extension  of  the  file.
//  It  is  used  to  determine  if  the  file  is  an  image  by  checking  the  extension.

function  getExtension($str)  {
$i  =  strrpos($str,".");
if  (!$i)  {  return  "";  }
$l  =  strlen($str)  -  $i;
$ext  =  substr($str,$i+1,$l);
return  $ext;
}


//  This  variable  is  used  as  a  flag.  The  value  is  initialized  with  0  (meaning  no  error  found)
//and  it  will  be  changed  to  1  if  an  errro  occures.  If  the  error  occures  the  file  will  not  be  uploaded.

$errors=0;


//  checks  if  the  form  has  been  submitted
if(isset($_POST['Submit']))
{

//reads  the  name  of  the  file  the  user  submitted  for  uploading
$image=$_FILES['image']['name'];
//  if  it  is  not  empty
if  ($image)
{

//  get  the  original  name  of  the  file  from  the  clients  machine
$filename  =  stripslashes($_FILES['image']['name']);

//  get  the  extension  of  the  file  in  a  lower  case  format
$extension  =  getExtension($filename);
$extension  =  strtolower($extension);





//  if  it  is  not  a  known  extension,  we  will  suppose  it  is  an  error,  print  an  error  message
//and  will  not  upload  the  file,  otherwise  we  continue

if  (($extension  !=  "jpg")  &&  ($extension  !=  "jpeg")  &&  ($extension  !=  "png"))
{

echo  '<h1>Unknown  extension!</h1>';
$errors=1;
}

else
{
//  get  the  size  of  the  image  in  bytes
//  $_FILES[\'image\'][\'tmp_name\']  is  the  temporary  filename  of  the  file  in  which  the  uploaded  file  was  stored  on  the  server

$size=getimagesize($_FILES['image']['tmp_name']);
$sizekb=filesize($_FILES['image']['tmp_name']);

//compare  the  size  with  the  maxim  size  we  defined  and  print  error  if  bigger
if  ($sizekb  >  MAX_SIZE*1024)
{

echo  '<h1>You  have  exceeded  the  size  limit!</h1>';
$errors=1;
}


//we  will  give  an  unique  name,  for  example  the  time  in  unix  time  format
$image_name=time().'.'.$extension;
//the  new  name  will  be  containing  the  full  path  where  will  be  stored  (images  folder)
$newname="images/images/".$image_name;
$copied  =  copy($_FILES['image']['tmp_name'],  $newname);
//we  verify  if  the  image  has  been  uploaded,  and  print  error  instead
if  (!$copied)
{

echo  '<h1>Copy  unsuccessfull!</h1>';
$errors=1;
}

else
{
//  the  new  thumbnail  image  will  be  placed  in  images/thumbs/  folder
$thumb_name='images/thumbs/thumb_'.$image_name;
//  call  the  function  that  will  create  the  thumbnail.  The  function  will  get  as  parameters
//the  image  name,  the  thumbnail  name  and  the  width  and  height  desired  for  the  thumbnail

$thumb=make_thumb($newname,$thumb_name,WIDTH,HEIGHT);
}}  }}


//If  no  errors  registred,  print  the  success  message  and  show  the  thumbnail  image  created
if(isset($_POST['Submit'])  &&  !$errors)
{

echo  "<h1>Thumbnail  created  Successfully!</h1>";
echo  '<img  src="'.$thumb_name.'">';
}


$_FILES['image']['tmp_name'];  //  This  is  how  we  will  get  the  temporary  file...  

if(move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], $target_path))  {

$con  =  mysql_connect('localhost','tralala','troeloeloe');
if  (!$con)
    {

    die('Could  not  connect:  '  .  mysql_error());
    }
mysql_select_db("pixmix",  $con);

echo  '  connected    <br>';

//put  in  link
$sql  =  "INSERT  INTO  content  (id,  time,  username,  title,  descript,  image,  thumb)  VALUES  ('$_POST[id]','$_POST[time]','$_POST[username]','$_POST[title]','$_POST[descript]','$_POST[image]','$_POST[thumb]')";
mysql_query($sql);

//echo  "The  file  ".  basename(  $_FILES['image']['tmp_name']).  "  has  been  uploaded.  <a  href='upload.php'>Upload  Another</a>";

}  
else  {
echo  "There  was  an  error  uploading  the  file,  please  try  again.";  
}
  

mysql_close($con);

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:40:20
 
Marcel K

Marcel K

01/07/2007 19:42:00
Quote Anchor link
paar vraagjes:
1. is het pad naar de target-directory goed ?
2. heb je voldoende schrijfrechten op de target-directory waar de plaatjes naar toe moeten ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel K
 
Fred

Fred

01/07/2007 19:43:00
Quote Anchor link
Hello Marcel,

Jep, het pad is correct en met de rechten is ook alles OK.
 
Bo az

Bo az

01/07/2007 19:44:00
Quote Anchor link
Ik zie $target_path nergens gedefiniëerd?

Volgende keer graag iets minder code (alleen relevante ... ).
 
Fred

Fred

01/07/2007 19:48:00
Quote Anchor link
idd Boaz, $target_path werd nergens op voorhand gedefinieerd...
waar en hoe kan ik deze plaatsen ?
 
Marcel K

Marcel K

01/07/2007 19:50:00
Quote Anchor link
aangezien je e.e.a. uitvoert via functie, zou je $target_path mee kunnen geven bij de aanroep van de functie ?
is maar een voorstel, dus:

function make_thumb($img_name,$filename,$new_w,$new_h,$target_dir)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel K
 
Fred

Fred

01/07/2007 19:59:00
Quote Anchor link
Marcel, ik krijg nu nog 'n foutmelding bij , nml :

Warning: Missing argument 5 for make_thumb()...
 
Marcel K

Marcel K

01/07/2007 20:10:00
Quote Anchor link
in het script waar je de functie aanroept moet je dan uiteraard wel de target dir meegeven Fred, de target_dir is het 5e argument..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include 'resizen.php ';

$img_name="naam_van_plaatje.jpg";
$filename="bla1.jpg";
$new_w=100;
$new_h=150;
$target_dir="/images";

make_thumb($img_name,$filename,$new_w,$new_h,$target_dir)

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel K
 
Fred

Fred

01/07/2007 20:12:00
Quote Anchor link
Marcel, ik krijg nu nog 'n foutmelding bij , nml :

Warning: Missing argument 5 for make_thumb()...
 
Marcel K

Marcel K

01/07/2007 20:14:00
Quote Anchor link
Dat had je al geschreven Fred, zie hierboven

Fred schreef op 01.07.2007 20:12:
Marcel, ik krijg nu nog 'n foutmelding bij , nml :

Warning: Missing argument 5 for make_thumb()...
 
Fred

Fred

01/07/2007 20:19:00
Quote Anchor link
sorry, ik sukkel met m'n verbinding en double-post blijkbaar dingen.

Marcel : ik heb énkel dit script , nml hetgene ik bovenaan heb opgegeven ?! ( en dan natuurlijk m'n invulform...) ?!
Ik zou bijgod niet weten waar ik bovengenoemde regels moet plaatsen in het huidig script ( hetgeen m'n newbie-gehalte aantoont...).
 
Marcel K

Marcel K

01/07/2007 20:42:00
Quote Anchor link
hoe groot is je komplete script ?
kan je je het stukje van je invulform en een 5 regels daarboven eens plaatsen ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel K
 
Fred

Fred

01/07/2007 20:45:00
Quote Anchor link
m'n invoerformulier 0.99Kb
m'n verwerkings ( ' resize.php ', zie hierboven ) -pagina 6.33Kb.
...
en nu maar hopen dat je met ' hoe groot ' dit bedoelde anders ben 'k eraan ;O)
 
Marcel K

Marcel K

01/07/2007 21:03:00
Quote Anchor link
LOL !
ik bedoelde eigenlijk het aantal regels, sorry dat ik niet duidelijker was.

Fred schreef op 01.07.2007 20:45:
m'n invoerformulier 0.99Kb
m'n verwerkings ( ' resize.php ', zie hierboven ) -pagina 6.33Kb.
...
en nu maar hopen dat je met ' hoe groot ' dit bedoelde anders ben 'k eraan ;O)
 
Fred

Fred

02/07/2007 18:51:00
Quote Anchor link
man, man,...zweet op m'n rug en al...
sorry, hmmm...zonder de comments schat ik zo'n 150-tal regels

invulform :

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="test_resize.php">
<input name="time" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?  echo(date("l  dS  of  F  Y  h:i:s  A"));  ?>
" type="hidden" />
<input type="hidden" name="username" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?  $username  ?>
" >
<table width="100%" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td>Title</td>
<td><input name="title" type="text" id="title"></td>
</tr>
<tr>
<td>Description</td>
<td><input name="descript" type="text" id="descript"></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>Picture</td>
<td><input type="file" name="image" >
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Submit">
<input name="" type="reset"></td>
</tr>
</table>
</form>

...twee problemen bij het uitvoeren van het script dus :

1. na het uploaden van de afbeeldingen de foutmelding :

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpVKa5Io' to '' in /customers/f-inject.be/f-inject.be/httpd.www/apps/test_resize.php on line 151

2. ...er wordt NIKS van padnam in de mysql geplaatst.

Wat kan er mis zijn ?
 
Marcel K

Marcel K

02/07/2007 20:29:00
Quote Anchor link
Fred, ik kan nog steeds niet zien hoe jij de functie makethumb(.....) aanroept.
dat zal in het script test_resize.php staan.
De inhoud van dat script kan ik niet lezen in mijn glazen bol.

De functie waarmee deze thread begon maakt daar deel van uit neem ik aan.

Kan je het stukje laten zien hoe je de gePOSTe variabelen van het formulier verwerkt, dus waar ook de aanroep naar de resize-funktie staat ?
 
Fred

Fred

02/07/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Hello Marcel, hier is de invulform die de variabelen uitstuurt :
Merk op dat de functie make_thumb de nieuwe waarden bevat HEIGHT en WIDTH bevat die op voorhand werden ingesteld...

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="test_resize.php">
<input name="time" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?  echo(date("l  dS  of  F  Y  h:i:s  A"));  ?>
" type="hidden" />
<input type="hidden" name="username" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?  $username  ?>
" >
<table width="100%" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td>Title</td>
<td><input name="title" type="text" id="title"></td>
</tr>
<tr>
<td>Description</td>
<td><input name="descript" type="text" id="descript"></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>Picture</td>
<td><input type="file" name="image" >
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="submit" name="Submit" value="Submit">
<input name="" type="reset"></td>
</tr>
</table>
</form>
 
Marcel K

Marcel K

02/07/2007 20:43:00
Quote Anchor link
Je snapt me nog steeds niet denk ik.
Nog een (laatste) keertje dan:
Het invulformulier roept het script "test_resize.php" aan zodra je op desubmit-knop drukt.

IN het script test_resize.php worden de velden welke door het invulformulier zijn gepost opgevraagd en verder verwerkt.
Bij dat verwerken roep je de functie make_thumb() aan.
DAT stukje wil ik dus zien, het niet je invulformulier, want die heb je nu al 2 keer laten zien.

Verder raad ik je aan om toch wat meer in de materie (PHP) te duiken, want mijn vraagstelling aan jou is niet zo moeilijk.
Met wat meer kennis van PHP zou je het probleem sneller zien.
 
Fred

Fred

02/07/2007 21:01:00
Quote Anchor link
Ik weet het Marcel : 'k wil al lopen voor ik kan kruipen.
Ik begin trouwens te denken dat het ganse script een samenraapsel is van allerhande dingen. ( ...en dat met m'n zéér beperkte kennis van PHP ;O)

ik HEB een werkend script dat 'n afbeelding upload en de padnaam in de Mysql schrijft en direkt het resultaat toont op een ' verse ' pagina : enkel wordt de afbeelding niet geresized...

Nevermind : ENORM bedankt voor je hulp Marcel maar ik zal nog maar eens trachten een resize-functie in m'n bestaande - en werkende - script te implementeren.

Tot...eum...gauw denk ik ;O )
 
Marcel K

Marcel K

03/07/2007 02:20:00
Quote Anchor link
Succes Fred ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.