move_uploaded_file werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christian k

christian k

07/01/2014 20:20:23
Quote Anchor link
hallo allemaal,
ik ben bezig met een script die fotos kan uploaden
ik heb een script van het internet gekopieert maar hij werkt niet
dit is mijn script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$map
         = "pf/";
$target_path = $map . basename($_FILES['uploadedfile']['name']);
    
if(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $target_path))
{

     echo "The file ".  basename($_FILES['uploadedfile']['name']).
     " has been uploaded";
}

else
{
     echo "There was an error uploading the file, please try again!";
}

?>

weet iemand wat ik fout doe
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:31:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:29:21
Quote Anchor link
..door te vertellen wat er niet werkt, misschien?

Als je een kapotte auto naar de garage brengt, dan leg je toch ook uit wat er niet werkt, en wat er gebeurt?
Gewijzigd op 07/01/2014 20:29:42 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

07/01/2014 20:37:59
Quote Anchor link
Ik krijg steeds "There was an error uploading the file, please try again!" Te zien
Maar als ik de code zo run:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$map
         = "pf/";
$target_path = $map . basename($_FILES['uploadedfile']['name']);
    
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $target_path)
Echo "The file is succesvol geuploadt";
?>

Krijg ik geen error te zien maar alleen "the file is succesvol geupload" maar
Als ik in de map pf kijk is hij leeg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:43:40
Quote Anchor link
Logisch, er mist daar foutafhandeling.
 
Christian k

christian k

07/01/2014 20:46:05
Quote Anchor link
Bij mijn vorige kreeg ik van php een foutmelding te zien maar nu niet maar
Het probleem is dus dat hij niks upload
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:47:21
Quote Anchor link
Bouw foutafhandeling in, en kijk eens met print_r() naar $_FILES.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/01/2014 04:57:13
Quote Anchor link
- Aar - op 07/01/2014 20:29:21:
Als je een kapotte auto naar de garage brengt, dan leg je toch ook uit wat er niet werkt, en wat er gebeurt?


Tenzij ze de nieuwste versie van de glazen bol hebben, nergens meer voor nodig dan =]
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 07:32:52
Quote Anchor link
Staat je error reporting aan? Move-uploaded-file zou toch wel ern melding geven als er wat mis gaat?

Ini_set('display_errors',1);
Error_reporting(E_ALL);
 
Christian k

christian k

08/01/2014 08:20:06
Quote Anchor link
@ivop ik heb de errors erin gezet en krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3


@-Aar- als ik een print_r overheen doe krijg ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3

erbij te zien (dan staan er dus 2)
 
Michael -

Michael -

08/01/2014 08:32:15
Quote Anchor link
Christian k op 08/01/2014 08:20:06:
@ivop ik heb de errors erin gezet en krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3


@-Aar- als ik een print_r overheen doe krijg ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3

erbij te zien (dan staan er dus 2)

Notice is niet zo zeer een error, maar het is wel vreemd dat die aangeeft dat uploadedfile leeg is, dan kan er ook niks worden geupload.
De ene keer gebruik je ook file en dan weer uploadedfile. Waarschijnlijk heb je daar ook een fout in zitten.
 
Erwin H

Erwin H

08/01/2014 09:29:22
Quote Anchor link
Wel opvallend overigens dat je eerst $_FILES['uploadedfile'] gebruikt en dan $_FILES["file"]. Een van de twee is dus per definitie al fout.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/01/2014 10:11:23
Quote Anchor link
Ja, hier is weinig mysterie te zoeken.

$_FILES['uploadedfile'] betekent dat je dit moet hebben :
<input type="file" name="uploadedfile">

OFWEL

$_FILES['file'] betekent dat je dit moet hebben :
<input type="file" name="file">

En uiteraard moet je ook het enctype invullen:
<form action="..." method="post" enctype="multipart/form-data">

Zorg dat de gegevens overal overeenkomen
Gewijzigd op 08/01/2014 10:12:10 door Kris Peeters
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 10:16:24
Quote Anchor link
zonder enctype had je waarschijnlijk de melding unknown variable _FILES gekregen.

en aangezien de onbekende index niet op regel 5 genoemd wordt: het veld in html heet dus kennelijk 'file'

ergo: op regel 3 dus ook 'file' gebruiken ipv 'uploadedifle'.

Daarmee heb je een filename te pakken op regel 3, zodat op regel 5 de file ook verplaatst wordt met een filename in het path. Grotere kans dat het move-n dan wel lukt, tenzij er geen schrijfrechten in die map zijn.

Verder even nadenken over het puntje: jij gebruikt nu de naam van het bestand zoals je gebruiker dat aanbiedt. Dus ook als het bestand al bestaat, of als het script ik_ga_je_hacken.php heet.
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:10:57
Quote Anchor link
ik heb jullie reacties toegepast het script is nu
html:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="#" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="file"">
<input type="submit" value="upload">
</form>


php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$allowedExts
= array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
$temp = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
$extension = end($temp);
if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/x-png")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/png"))
&& (
$_FILES["file"]["size"] < 20000)
&&
in_array($extension, $allowedExts))
{

     $target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
     if (file_exists("upload/" . $_FILES["file"]["name"]))
     {

          echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
     }

     else
     {
          if(move_uploaded_file($newpf, $map))
          {

               echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
          }

          else
          {
               echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
          }
     }

     else
     {
          echo 'bestand bestaat al hernoem u bestand';
     }
}

else
{
     echo 'geen geldige foto';
}

?>


alleen werkt het nogsteeds niet




Toevoeging op 08/01/2014 16:12:23:

ik heb op regel 16 upload/ weer naar pf/ verandert
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 16:21:36
Quote Anchor link
"alleen werkt het nogsteeds niet"

want
* je krijgt een error
* je vergeet op de button te klikken
* de monitor staat uit
* nog iets anders

"werkt niet" is een heeel breed begrip.
Als je geen aanwijzingen geeft, duurt het nog even
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:22:23
Quote Anchor link
nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$allowedExts
= array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
     $temp        = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
     $extension   = end($temp);
    
     if(1==1)
     {

          $target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
          if (file_exists("pf/" . $_FILES["file"]["name"]))
          {

               echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
          }

          else
          {
               if(move_uploaded_file($newpf, $map))
               {

                    echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
               }

               else
               {
                    echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
               }
          }
     }

     else
     {
          echo 'geen geldige foto';
     }

?>
 
Erwin H

Erwin H

08/01/2014 16:23:27
Quote Anchor link
Wat zijn in regel 22 $newpf en $map? Die worden nergens aangemaakt zo te zien.
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:25:59
Quote Anchor link
ik krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
There was an error uploading the file, please try again!
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 16:27:59
Quote Anchor link
move_uploaded_file heeft 2 argumenten nodig

de eerste is eigenlijk altijd $_FILES['naam van het veld']['tmp_name']

de tweede is de map + filename van hoe het bestand gaat heten voortaan.

-
dat is eerste dat fout kan gaan
Verder zou je nog schrijf rechten problemen kunnen hebben, maar dat komt straks wel.

Wat voer jij aan de functie move_uploaded_file?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2014 16:28:58
Quote Anchor link
$target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];..

Heeft die map ook schrijfrechten?
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:30:26
Quote Anchor link
ik heb het verandert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
if($_POST['file'] != '')
{

     $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
     $temp        = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
     $extension   = end($temp);
    
     if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/x-png")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/png"))
     && (
$_FILES["file"]["size"] < 20000)
     &&
in_array($extension, $allowedExts))
     {

          $map = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
          if (file_exists("pf/" . $_FILES["file"]["name"]))
          {

               echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
          }

          else
          {
               if(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $map))
               {

                    echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
               }

               else
               {
                    echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
               }
          }
     }

     else
     {
          echo 'geen geldige foto';
     }
}

else
{
   echo '<br>';
}

?>


Toevoeging op 08/01/2014 16:31:19:

ik krijg nu steeds dit te zien
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: file in /var/www/profile.php on line 2
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.