MS Access en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet Knaap

Piet Knaap

25/08/2010 14:43:34
Quote Anchor link
Ik heb een Access database en die wil ik via PHP benaderen. Via het onderstaande stukje code krijg ik ook een overzicht terug. Alleen als ik DISTINCT (SELECT DISTINCT Naam FROM Tabel1) of ORDER BY toevoeg aan de query krijg ik helemaal niets meer terug. Nu is mijn vraag wat doe ik verkeerd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$db
= odbc_connect('databaseAccess_11','','','SQL_CUR_USE_ODBC');
$result = odbc_exec($db,"SELECT Naam FROM Tabel1");
while (odbc_fetch_row($result)) {
   echo odbc_result($result,"Naam");
}

?>





http://www.w3schools.com/PHP/php_db_odbc.asp
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:38:13
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/08/2010 16:32:09
Quote Anchor link
Eigenlijk werkt het net zoals alle andere SQL koppelingen.
Je moet ook de errors afvangen
Als je op http://php.net/odbc kijkt zie je o.a. een link naar http://php.net/odbc_error
 
Piet Knaap

Piet Knaap

25/08/2010 16:52:57
Quote Anchor link
Oke, ik snap dat ik errors moet afvangen, maar wat heeft dat met een niet werkende query te maken? Als ik een gewone select doe krijg ik resultaat terug maar als ik er een distinct bij zet krijg ik niets meer terug.....lijkt dan toch in de query te zitten toch?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/08/2010 17:08:58
Quote Anchor link
Als het in de query zit heb je een redelijke kans dat je iets fout doet, door de error weer te geven kun je zien wat je fout doet.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

31/08/2010 10:42:49
Quote Anchor link
if (odbc_error())
{
echo odbc_errormsg($conn);
}

$rs=odbc_exec($conn,$sql);
if (!$rs)
{
exit("Error in SQL");
}

Ik krijg bij beide geen foutmelding op de query..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.