Multi zoek / filter functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Sebastiaan

Johan Sebastiaan

07/08/2011 12:13:05
Quote Anchor link
Hallo allemaal

Ik heb een MYSQL DB, waarin ik de volgende kolommen heb:

- ID
- locatie
- karakter
- backdrop
- shot
- vrijstaand
- bewerkt
- houding

Nu wil ik een zoekfunctie bouwen, met dit formulier http://toxtv.be/lilalanddb/

Een zoekfunctie maken lukt me wel, maar zodra er meerdere dingen tegelijk gekozen moeten worden, loop ik vast.

Tips?

Groetjes Tommy
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:35:46
 
B a s
Beheerder

B a s

07/08/2011 12:24:40
Quote Anchor link
Wat heb je tot zover gemaakt? Misschien is het handig om zowel je PHP code als query te laten zien.
 
Johan Sebastiaan

Johan Sebastiaan

07/08/2011 12:32:24
Quote Anchor link
Er zit nog geen php code aan, het is puur het formulier om te laten zien wat ik ermee wil.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<b>Karakter</b><div id="karakter">
<form method="post" action="filter.php">
<input type="radio" name="Karakter" value="Opa Rick"/>Opa Rick
<input type="radio" name="Karakter" value="Konijn Rood" style="margin-left:100px"/>Konijn Rood
</form>

<b>Kleur backdrop:</b> <select name="selectlist">
<option value="Groen">Groen</option>
<option value="Zwart">Zwart</option>
<option value="Blauw">Blauw</option>
<option value="Wit">Wit</option>
</select>
<br>
<b>Shot:</b><select name="selectlist">
<option value="Boven">Boven</option>
<option value="Onder">Onder</option>
<option value="Zijkant">Zijkant</option>
</select>
<br>
<b>Vrijstaand:</b>
<input type="radio" name="vrijstaand" value="Ja"/>Ja
<input type="radio" name="vrijstaand" value="Nee" style="margin-left:100px"/>Nee
<br>
<b>Bewerkt:</b>
<input type="radio" name="bewerkt" value="Ja"/>Ja
<input type="radio" name="bewerkt" value="Nee" style="margin-left:100px"/>Nee
</div>
<br>
<b>Houding:</b><select name="selectlist">
<option value="Zittend">Zittend</option>
<option value="Liggend">Liggend</option>
<option value="Staand">Staand</option>
<option value="Zwevend">Zwevend</option>
</select>

<br>
<input type="submit" id="sendbtn" value="Filter" class="sendbtn">
</form>


en de db is



-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 3.4.3.2
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Machine: localhost
-- Genereertijd: 07 aug 2011 om 14:31
-- Serverversie: 5.1.57
-- PHP-Versie: 5.2.17

SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Database: `db2855_liladieren`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `Dieren`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `Dieren` (
`foto-id` text NOT NULL,
`Karakter` text NOT NULL,
`shot` text NOT NULL,
`vrijstaand` text NOT NULL,
`houding` text NOT NULL,
`bewerkt` text NOT NULL,
`gebruikt` text NOT NULL,
`backdrop` text NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `Dieren`
--

INSERT INTO `Dieren` (`foto-id`, `Karakter`, `shot`, `vrijstaand`, `houding`, `bewerkt`, `gebruikt`, `backdrop`) VALUES
('oparick1.tiff', 'Opa Rick', 'Boven', 'Nee', 'Zittend', 'Nee', '', 'zwart'),
('konijnrood1.tiff', 'Konijn Rood', 'Boven', 'Nee', 'Zittend', 'Nee', '', 'groen');

/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;
 
Benny Lava

Benny Lava

07/08/2011 13:29:46
Quote Anchor link
Je zal eerst moeten beginnen met de informatie die uit het formulier komt in te lezen en te controleren of het voldoet aan de criteria. Is kleur wel wat het mag zijn? is het groen of zwart? Voldoet alles dan kan je een query uitvoeren met de pre-condities.

Dus trial-and-error en je komt er denk ik wel. Mocht het niet lukken kom je weer terug en post je je php code.
 
Johan Sebastiaan

Johan Sebastiaan

07/08/2011 13:53:14
Quote Anchor link
ik begrijp enigszins de logica, maar niet in php-taal.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

07/08/2011 14:37:50
Quote Anchor link
Dan is het tijd voor een tutorial. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.