multi-dimensional array probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »
Brecht S

Brecht S

17/04/2016 14:36:02
Quote Anchor link
Met het onderstaande scriptje (uitlezen van een array):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$array = json_decode($sheetsResponse, true);
        
for($i = 0; $i < count($array['rows']); $i++) {

foreach($array['rows'][$i] as $key => $value)
{
  echo $key. ': '.$value;
  echo '<br>';
  
}
echo '<br>';
}


En het resultaat hiervan is (die lus herhaalt zich tot alle rows gekend zijn, dit hier is maar 1 blok uit het geheel):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
id: 1137841339164548
rowNumber: 8
siblingId: 6767340873377668
expanded: 1
createdAt: 2016-04-11T13:21:36Z
modifiedAt: 2016-04-15T16:50:08Z
cells: Array


Tot hier toe nog alles prima.
Nu is de vraag hoe ik die cells kan uitlezen. Moet dit dan met een foreach onder een foreach?
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd maar het werkt niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:34:54
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/04/2016 14:49:21
Quote Anchor link
cells apart behandelen? Je zou met een switch-statement op $key of een simpel if-statement het onderscheid kunnen maken tussen de verschillende elemenenten en de specifieke afhandeling daarvan.
 
Brecht S

Brecht S

17/04/2016 14:53:57
Quote Anchor link
Eigenlijk is het einddoel om hier de cells over te houden, met de rijnummers enz ben ik eigenlijk niks. Ik ben gewoon aan het proberen om tot mijn eindresultaat te komen, maar het lukt dus niet. Kan jij mij hiermee verder helpen?
Ik ben totaal niet mee met je switch-statement

Toevoeging op 17/04/2016 15:08:19:

Ok Thomas, na een beetje opzoekwerk heb ik de code tot zover al kunnen juist zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
for($i = 0; $i < count($array['rows']); $i++) {

foreach($array['rows'][$i] as $key => $value)
{
  //echo $key. ': '.$value;
  //echo '<br>';
  
switch ($key) {
    case id:
        echo 'id: '.$value.' <br>';
        break;
    case rowNumber:
        echo 'rowNumber: '.$value.' <br>';
        break;
    case siblingId:
        echo 'siblingId: '.$value.' <br>';
        break;
    case expanded:
        echo 'expanded: '.$value.' <br>';
        break;
    case createdAt:
        echo 'createdAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case modifiedAt:
        echo 'modifiedAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case cells:
        echo 'cells: '.$value.' <br>';
        break;
    default:
        echo '';
}
  
}
echo '<br>';
}


Nu zit ik nog vast op de array van de cells. Hoe krijg ik die te zien?

Toevoeging op 17/04/2016 16:01:58:

We zitten alweer een stukje verder. Ik heb ondertussen met een 2de switch mijn array uit elkaar gehaald:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
for($i = 0; $i < count($array['rows']); $i++) {

foreach($array['rows'][$i] as $key => $value)
{
  //echo $key. ': '.$value;
  //echo '<br>';
  
switch ($key) {
    case id:
        echo 'id: '.$value.' <br>';
        break;
    case rowNumber:
        echo 'rowNumber: '.$value.' <br>';
        break;
    case siblingId:
        echo 'siblingId: '.$value.' <br>';
        break;
    case expanded:
        echo 'expanded: '.$value.' <br>';
        break;
    case createdAt:
        echo 'createdAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case modifiedAt:
        echo 'modifiedAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case cells:
        //echo 'cells: '.$value.' <br>';
        echo '<strong>Cells:</strong><br>';
        
$cnt = count($value);

for ($y = 0; $y < $cnt; ++$y) {

foreach($value[$y] as $k => $v)
{

switch ($k) {
    case value:
        echo 'value 0: '.$v.' <br> ';
        break;
}


  //echo $k. ': '.$v;
  //echo '<br>';

}

}        
        
        break;
    default:
        echo '';
}
  
}
echo '<br><br>';
}


Dit geeft als resultaat (terug 1 blok uit de lus):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
id: 4113404345509764
rowNumber: 15
siblingId: 3498136321714052
expanded: 1
createdAt: 2016-04-09T21:20:50Z
modifiedAt: 2016-04-13T19:40:25Z
Cells:
value 0: Todo
value 0: Wijzigen van logica -> opsplitsen van franchisers naar bedrijf + werknemers
value 0: Management/Planning
value 0: 1
value 0: Voltooid
value 0: 2016-04-09T21:20:50Z
value 0: 2016-04-13T15:50:01Z
value 0: bsl


Maar nu zou ik die value 0 willen splitsen in meerdere werkbare items zoals bvb value0 = 'Todo', value1 = '...', enz

Toevoeging op 17/04/2016 16:05:17:

Ik had geprobeerd om regel 40 aan te passen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
echo 'value 0: '.$v[0].' <br> ';
echo 'value 1: '.$v[1].' <br> ';

Maar dat is het dus niet. Dan krijg ik telkens de eerste letter van die velden en niet de gehele inhoud.
Gewijzigd op 17/04/2016 16:05:58 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/04/2016 19:50:26
Quote Anchor link
Je zou ook kunnen overwegen om een nieuw array te bouwen die wat makkelijker is in het gebruik. Het enige wat je over wilt houden is de cellen per rij? En misschien het id? Ik vind het oorspronkelijke formaat een beetje wollig, maar daar kun je waarschijnlijk weinig aan veranderen.

Zoiets dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$array
= json_decode($sheetsResponse, true);
$myData = array();
foreach ($array['rows'] as $rowNumber => $rowData) {
    $myData[$rowNumber] = array(
        'id'   => $rowData['id'],
        'data' => array(),
    );

    // maak hier vervolgens een soort van filter voor de cells data waar je in geinteresseerd bent
    foreach ($rowData['cells'] as $k => $v) {
        // doe bijvoorbeeld een (gedeeltelijke) match op naam
        if (...) { // <-- hier moet je nog zelf een soort van invulling aan geven, of verder toelichten hoe cells er uitziet
            // en sla dit op in $myData

            $myData[$rowNumber]['data'][] = $v;
        }
    }
}

// nu kun je $myData gebruiken, die enkel de data bevat die je nodig hebt
?>
 
Brecht S

Brecht S

17/04/2016 20:19:24
Quote Anchor link
Ik ben niet helemaal mee met wat je bedoeld. Je hebt ook de for loop overgeslagen? Nu krijg je toch niet alle rows en cells terug?

Ik heb proberen iets te doen maar het is ook zo niet goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$array = json_decode($sheetsResponse, true);
$myData = array();
foreach ($array['rows'] as $rowNumber => $rowData) {
    $myData[$rowNumber] = array(
        'id'   => $rowData['id'],
        'data' => array(),
    );
    // maak hier vervolgens een soort van filter voor de cells data waar je in geinteresseerd bent
    foreach ($rowData['cells'] as $k => $v) {
        // doe bijvoorbeeld een (gedeeltelijke) match op naam
        if ($k = 'value') { // <-- hier moet je nog zelf een soort van invulling aan geven, of verder toelichten hoe cells er uitziet
            // en sla dit op in $myData
            $myData[$rowNumber]['data'][] = $v;
        }
    }
}
// nu kun je $myData gebruiken, die enkel de data bevat die je nodig hebt
echo 'Test: '.$myData['data'][0];


Toevoeging op 17/04/2016 20:31:48:

Ik had aan mijn eigen code ook nog wat zitten aanpassen maar hier ben ik er ook nog niet uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
        $array = json_decode($sheetsResponse, true);
        
        
for($i = 0; $i < count($array['rows']); $i++) {

foreach($array['rows'][$i] as $key => $value)
{
  //echo $key. ': '.$value;
  //echo '<br>';
  
switch ($key) {
    case id:
        echo 'id: '.$value.' <br>';
        break;
    case rowNumber:
        echo 'rowNumber: '.$value.' <br>';
        break;
    case siblingId:
        echo 'siblingId: '.$value.' <br>';
        break;
    case expanded:
        echo 'expanded: '.$value.' <br>';
        break;
    case createdAt:
        echo 'createdAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case modifiedAt:
        echo 'modifiedAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case cells:
        //echo 'cells: '.$value.' <br>';
        echo '<strong>Cells:</strong><br>';
        
$cnt = count($value);


for ($y = 0; $y < $cnt; ++$y) {

$items = array();

foreach($value[$y] as $k => $v)
{

switch ($k) {
    case value:
        //echo 'value '.$v.' <br> ';

$items[$y] = $v;
        
        
        break;
}


  //echo $k. ': '.$v;
  //echo '<br>';

}

//print_r($items);
$wat = $items[0];
$omschr = $items[1];
$tes = $wat .'|'. $omschr;
list($wat1, $omschr1) = explode("|", $tes);
echo 'Wat: '.$wat1. '<br>';
echo 'Omschr: '.$omschr1. '<br>';

}        
        
//print_r($items);
//echo 'wat: '.$wat;
//$array = array($wat, "bar", "hello", "world");
//var_dump($array);        
//echo 'Wat: '.$wat1. '<br>';
//echo 'Omschr: '.$omschr1. '<br>';
//var_dump($test);        
        
        
        
        
        
        break;
    default:
        echo '';
}
  
}
echo '<br><br>';
}


De resultaten zijn nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
id: 5167834922805124
rowNumber: 130
siblingId: 664235295434628
expanded: 1
createdAt: 2016-04-11T14:03:31Z
modifiedAt: 2016-04-13T19:40:25Z
Cells:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr: Planning mailbox binnentrekken???
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:


Wat dus eigenlijk herhaald gaat worden volgens de lus, maar dat is dus niet juist.

Wat ook zou kunnen is dit:
Je laat deze regels weg en doe een echo op $tes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
list($wat1, $omschr1) = explode("|", $tes);
echo 'Wat: '.$wat1. '<br>';
echo 'Omschr: '.$omschr1. '<br>';


Het resultaat is dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
id: 5167834922805124
rowNumber: 130
siblingId: 664235295434628
expanded: 1
createdAt: 2016-04-11T14:03:31Z
modifiedAt: 2016-04-13T19:40:25Z
Cells:
||Planning mailbox binnentrekken???|||||||||||||


Maar ik kan met $items[0] en $items[1] precies niet werken
Als ik iets wil zoals echo 'Wat? '.$items[0].'<br>'; en echo 'Omschrijving: '.$items[1].'<br>'; dan gaat het helemaal fout en krijg ik een herhaling van dezelfde Wat? en Omschrijving zolang de lus niet rond is.
Dan vroeg ik mij af of er iets mis was aan die for loop of foreach maar kan het niet vinden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2016 02:04:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// ...
echo 'Test: '.$myData['data'][0];
// ...
?>

De cell data van de eerste rij zit in $myData[0]['data'] (en dus niet in $myData['data'][0] of wat dan ook), en dit is een array, dus die kun je sowieso niet afdrukken op die manier...

Ik denk dat het voor de (jouw) begripsvorming handig en verstandig is om de inhoud eens wat vaker in een leesbare vorm te dumpen naar je scherm, bijvoorbeeld met een eenvoudige functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function dump($a) {
    echo '<pre>'.htmlspecialchars(print_r($a, true), ENT_QUOTES, 'UTF-8').'</pre>';
}

?>
 
Brecht S

Brecht S

18/04/2016 11:00:36
Quote Anchor link
@Thomas: ik heb je functie gebruikt en dit is inderdaad wel handig.
Voor de rest ben ik niet goed mee wat je bedoeld met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    foreach ($rowData['cells'] as $k => $v) {
        // doe bijvoorbeeld een (gedeeltelijke) match op naam
        
        if ($k = 'value') { // <-- hier moet je nog zelf een soort van invulling aan geven, of verder toelichten hoe cells er uitziet
            // en sla dit op in $myData
            $myData[$rowNumber]['data'][] = $v;
        }
    }

Vooral de if statement is hier niet duidelijk. Ik heb onder de cells een waarde value maar die komt er niet uit. Hieronder de array die ik tot nu toe heb (opgevraagd met dump($myData[0]['data']);):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
Array
(
    [0] => Array
        (
            [columnId] => 4414085128316804
        )

    [1] => Array
        (
            [columnId] => 8917684755687300
        )

    [2] => Array
        (
            [columnId] => 5364400044435332
        )

    [3] => Array
        (
            [columnId] => 860800417064836
        )

    [4] => Array
        (
            [columnId] => 121591733479300
        )

    [5] => Array
        (
            [columnId] => 4625191360849796
        )

    [6] => Array
        (
            [columnId] => 2373391547164548
        )

    [7] => Array
        (
            [columnId] => 6876991174535044
        )

    [8] => Array
        (
            [columnId] => 5751091267692420
        )

    [9] => Array
        (
            [columnId] => 3499291454007172
        )

    [10] => Array
        (
            [columnId] => 8002891081377668
        )

    [11] => Array
        (
            [columnId] => 684541686900612
        )

    [12] => Array
        (
            [columnId] => 538328903772036
        )

    [13] => Array
        (
            [columnId] => 2055895468271492
        )

    [14] => Array
        (
            [columnId] => 6559495095641988
        )

)

En er zijn inderdaad 14 kolommen. Dus dit zit al goed. Maar waarom staat daar ook enkel maar columnId en de rest niet?
Gewijzigd op 18/04/2016 11:54:59 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2016 14:39:12
Quote Anchor link
Uit jouw eerste reactie waarin je een voorbeeld geeft van de inhoud van "cells" maakte ik op dat dit array, net zoals de data die in de "rows" zit méér data bevat dan die jij strict gesproken nodig had en ook sprak hier min of meer de wens uit om dit te herstructureren tot iets wat makkelijker in het gebruik is. Klopt dit?

Misschien moeten we dit anders aanpakken.

Zou jij een voorbeeld kunnen geven van de invoer zoals je die "rauw" binnenkrijgt (de json_dedecode variant). Geef hier bijvoorbeeld twee of drie rijen data van, eventueel geanonimiseerd zodat deze geen gevoelige/persoonlijke informatie bevat.

Zou je vervolgens een voorbeeld kunnen geven welke informatie je hier vervolgens van over wilt houden en welke vorm dit zou moeten hebben. Dit laatste is dus een voorbeeld van uitvoer.

Als beide puzzelstukken wat duidelijker zijn (de vorm van de in- en uitvoer) kunnen we waarschijnlijk een stuk makkelijker wat code in elkaar fietsen om deze twee te verenigen.
 
Brecht S

Brecht S

18/04/2016 14:48:12
Quote Anchor link
Misschien eventjes terugkomen op je eerder geplaatste code. We geraken er misschien wel nog aan uit zonder opnieuw te moeten beginnen. Wat ik tot nu toe heb gedaan is je code aangepast naar het onderstaande:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
$array = json_decode($sheetsResponse, true);
$myData = array();
foreach ($array['rows'] as $rowNumber => $rowData) {
    $myData[$rowNumber] = array(
        'id'   => $rowData['id'],
        'data' => array(),
    );
    
    foreach ($rowData['cells'] as $k => $v) {
        
        if ($k) {
            
            $myData[$rowNumber]['data'][] = $v;
            
        }
    }
}

//dump($myData[71]['data'][0]['value']);


echo '<br><h2>Rij 72:</h2>';
echo "<b>Cell 1</b>: ".$myData[71]['data'][0]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 2</b>: ".$myData[71]['data'][1]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 3</b>: ".$myData[71]['data'][2]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 4</b>: ".$myData[71]['data'][3]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 5</b>: ".$myData[71]['data'][4]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 6</b>: ".$myData[71]['data'][5]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 7</b>: ".$myData[71]['data'][6]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 8</b>: ".$myData[71]['data'][7]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 9</b>: ".$myData[71]['data'][8]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 10</b>: ".$myData[71]['data'][9]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 11</b>: ".$myData[71]['data'][10]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 12</b>: ".date('d-m-Y H:i', strtotime($myData[71]['data'][11]['value'])).'<br>';
echo "<b>Cell 13</b>: ".date('d-m-Y H:i', strtotime($myData[71]['data'][12]['value'])).'<br>';
echo "<b>Cell 14</b>: ".$myData[71]['data'][13]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 15</b>: ".$myData[71]['data'][14]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 16</b>: ".$myData[71]['data'][15]['value'].'<br>';


function dump($a) {
    echo '<pre>'.htmlspecialchars(print_r($a, true), ENT_QUOTES, 'UTF-8').'</pre>';
}


Dit geeft mij een mooi overzicht van 1 rij wat ik wil hebben. Alleen zitten we hier nog met een klein probleem. De eerste cell krijg ik niet te zien. In de code kan ik die normaal gesproken opvragen met $myData[71]['data'][0]['value'] maar dan krijg ik de 2de cell te zien, enz.

En bijkomend:
Uiteraard moeten nu nog alle rijen in een for loop zodat hij alle rijen afloopt die er zijn. Op dit moment meer dan 200.
Kan je hiermee verder? Of moet ik in 'invoer' en 'uitvoer' ook nog eens posten en beginnen we opnieuw?
Gewijzigd op 18/04/2016 14:50:56 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2016 14:57:00
Quote Anchor link
Quote:
Dit geeft mij een mooi overzicht van 1 rij wat ik wil hebben. Alleen zitten we hier nog met een klein probleem. De eerste cell krijg ik niet te zien. In de code kan ik die normaal gesproken opvragen met $myData[71]['data'][0]['value'] maar dan krijg ik de 2de cell te zien, enz.

Komt dit niet door je if-statement?

Die zegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($k) {
    // ...
}
?>

Als $k gelijk is aan 0, een lege string of iets soortgelijks is dit equivalent aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (false) {
    // ...
}
?>

En dat wordt dus nooit uitgevoerd...

Als je die foreach (regel 3 t/m 17 uit bovenstaande fragment) nu gewoon eens vervangt door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach ($array['rows'] as $rowNumber => $rowData) {
    $myData[$rowNumber] = array(
        'id'   => $rowData['id'],
        'data' => $rowData['cells'],
    );
}

?>

Want zoals ik het zie ben je gewoon alles braaf uit "cells" aan het kopiëren, dat hoef je niet in een aparte for-loop te doen maar kan rechtstreeks.

EDIT: of nog compacter, maak "id" de key van $myData, en "cells" de values:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($array['rows'] as $rowData) {
    $myData[$rowData['id']] = $rowData['cells'];
}

?>

(moet $rowData['id'] wel uniek zijn uiteraard)
Gewijzigd op 18/04/2016 15:02:53 door Thomas van den Heuvel
 
Brecht S

Brecht S

18/04/2016 17:14:55
Quote Anchor link
Het eerste gedeelte over de if is juist. Ik heb deze weggelaten en dan is het prima. Dus nu nog juist die for loop of jouw aangepaste versie. Ik heb dit uitgetest maar ik moet hier toch nog altijd een nummer achterlaten van een bepaalde row? Dus ik kan gegevens opvragen met $rowData[73] bvb en dan krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
Array
(
    [id] => 7544128255879044
    [data] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [columnId] => 4414085128316804
                    [value] => Todo
                    [displayValue] => Todo
                )

            [1] => Array
                (
                    [columnId] => 8917684755687300
                    [value] => uitleg
                    [displayValue] => uitleg
                )

            [2] => Array
                (
                    [columnId] => 5364400044435332
                    [value] => Management
                    [displayValue] => Management
                )

            [3] => Array
                (
                    [columnId] => 860800417064836
                )

            [4] => Array
                (
                    [columnId] => 121591733479300
                )

            [5] => Array
                (
                    [columnId] => 4625191360849796
                )

            [6] => Array
                (
                    [columnId] => 2373391547164548
                )

            [7] => Array
                (
                    [columnId] => 6876991174535044
                )

            [8] => Array
                (
                    [columnId] => 5751091267692420
                )

            [9] => Array
                (
                    [columnId] => 3499291454007172
                )

            [10] => Array
                (
                    [columnId] => 8002891081377668
                )

            [11] => Array
                (
                    [columnId] => 684541686900612
                    [value] => test
                    [displayValue] => test
                )

            [12] => Array
                (
                    [columnId] => 538328903772036
                    [value] => 2016-04-17T07:52:56Z
                )

            [13] => Array
                (
                    [columnId] => 2055895468271492
                    [value] => 2016-04-18T14:58:57Z
                )

            [14] => Array
                (
                    [columnId] => 6559495095641988
                    [value] => bsl
                    [displayValue] => bsl
                )

            [15] => Array
                (
                    [columnId] => 8384574876084100
                    [value] => 1.1
                    [displayValue] => 1.1
                )

            [16] => Array
                (
                    [columnId] => 1066225481607044
                    [value] => test
                    [displayValue] => test
                )

        )

)


Nu loop ik nog steeds niet door de bepaalde rijen? Met die for loop bedoelde ik eigenlijk dat ik met $i en $i++ door alles kan lopen, dus m.a.w gewoon alle rijen kan opvragen en de daarbij horende cellen kan weergeven.
Gewijzigd op 18/04/2016 17:17:43 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2016 00:18:37
Quote Anchor link
Heeft het rijnummer dan betekenis? Het klopt dat er wat for-loops missen in mijn variant ten opzichte van jouw variant, maar volgens mij maakt dat niet uit? Alle relevante data wordt nog steeds opgehaald? Anders zou je toch nooit de 74e rij kunnen opvragen ($rowData[73])? Of ik heb ergens een fout gemaakt, ik heb mijn oplossing verder niet getest.

Mocht het nog steeds niet naar behoren werken dan verwijs ik naar mijn vorige voorstel: geef een aantal rijen (2 a 3) van de input en geef aan hoe je wilt dat de output er uit ziet. Dat werkt gewoon een stuk makkelijker en kan ik de oplossing ook testen met concrete invoer.

Als ik heel eerlijk ben lijkt het erop dat je nog niet heel vaak of uitgebreid met multidimensionale arrays hebt gewerkt. Kan dit kloppen?
 
Brecht S

Brecht S

19/04/2016 10:22:18
Quote Anchor link
Thomas,

Het rijnummer heeft voor mij eigenlijk geen betekenis. Alleen de cellen, maar ik moet een loop hebben die door al mijn rijen gaat en de daarbij horende cellen meegeeft. Dus met bvb $rowData[73] ben ik niet veel omdat ik nooit weet hoeveel rijen er werkelijk zijn. Dat hangt af van projectsheet tot projectsheet.
Er zijn ook bepaalde rijen die geen data bevatten, dat zou ik dus later op kunnen oplossen door een if statement te zetten die een bepaalde cel in een rij gaat controleren of die niet leeg is en dan alle cellen laat weergeven onder die rij. Indien die cell wel leeg is zal de rij niet weergegeven worden.

Dus kortom, de $rowData[73] werkt perfect maar dit is maar 1 rij. Als ik die [73] door een $i zou kunnen vervangen van mijn for loop dan zijn we er toch? Of ben ik nu totaal verkeerd?

En... nee, ik heb heel weinig ervaring met multidimensional arrays, vandaar mijn vraag hier ;-)

Toevoeging op 19/04/2016 10:29:01:

Dit hieronder zijn de laatste 2 rijen van mijn gedecodeerde json, dus de $array (invoer voorbeeld):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
[247] => Array
                (
                    [id] => 8343518306428804
                    [rowNumber] => 248
                    [siblingId] => 3839918679058308
                    [expanded] => 1
                    [createdAt] => 2016-04-18T17:18:38Z
                    [modifiedAt] => 2016-04-18T17:18:38Z
                    [cells] => Array
                        (
                            [0] => Array
                                (
                                    [columnId] => 4414085128316804
                                )

                            [1] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8917684755687300
                                    [value] => Koppeling met boekhoudpakket
                                    [displayValue] => Koppeling met boekhoudpakket
                                )

                            [2] => Array
                                (
                                    [columnId] => 5364400044435332
                                )

                            [3] => Array
                                (
                                    [columnId] => 860800417064836
                                )

                            [4] => Array
                                (
                                    [columnId] => 121591733479300
                                )

                            [5] => Array
                                (
                                    [columnId] => 4625191360849796
                                )

                            [6] => Array
                                (
                                    [columnId] => 2373391547164548
                                )

                            [7] => Array
                                (
                                    [columnId] => 6876991174535044
                                )

                            [8] => Array
                                (
                                    [columnId] => 5751091267692420
                                )

                            [9] => Array
                                (
                                    [columnId] => 3499291454007172
                                )

                            [10] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8002891081377668
                                )

                            [11] => Array
                                (
                                    [columnId] => 684541686900612
                                )

                            [12] => Array
                                (
                                    [columnId] => 538328903772036
                                    [value] => 2016-04-18T17:18:38Z
                                )

                            [13] => Array
                                (
                                    [columnId] => 2055895468271492
                                    [value] => 2016-04-18T17:18:38Z
                                )

                            [14] => Array
                                (
                                    [columnId] => 6559495095641988
                                    [value] => bsl
                                    [displayValue] => bsl
                                )

                            [15] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8384574876084100
                                )

                            [16] => Array
                                (
                                    [columnId] => 1066225481607044
                                )

                        )

                )

            [248] => Array
                (
                    [id] => 1025168911951748
                    [rowNumber] => 249
                    [parentId] => 8343518306428804
                    [expanded] => 1
                    [createdAt] => 2016-04-18T17:18:38Z
                    [modifiedAt] => 2016-04-18T17:18:38Z
                    [cells] => Array
                        (
                            [0] => Array
                                (
                                    [columnId] => 4414085128316804
                                )

                            [1] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8917684755687300
                                    [value] => Nog uit te werken
                                    [displayValue] => Nog uit te werken
                                )

                            [2] => Array
                                (
                                    [columnId] => 5364400044435332
                                )

                            [3] => Array
                                (
                                    [columnId] => 860800417064836
                                )

                            [4] => Array
                                (
                                    [columnId] => 121591733479300
                                )

                            [5] => Array
                                (
                                    [columnId] => 4625191360849796
                                )

                            [6] => Array
                                (
                                    [columnId] => 2373391547164548
                                )

                            [7] => Array
                                (
                                    [columnId] => 6876991174535044
                                )

                            [8] => Array
                                (
                                    [columnId] => 5751091267692420
                                )

                            [9] => Array
                                (
                                    [columnId] => 3499291454007172
                                )

                            [10] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8002891081377668
                                )

                            [11] => Array
                                (
                                    [columnId] => 684541686900612
                                )

                            [12] => Array
                                (
                                    [columnId] => 538328903772036
                                    [value] => 2016-04-18T17:18:38Z
                                )

                            [13] => Array
                                (
                                    [columnId] => 2055895468271492
                                    [value] => 2016-04-18T17:18:38Z
                                )

                            [14] => Array
                                (
                                    [columnId] => 6559495095641988
                                    [value] => bsl
                                    [displayValue] => bsl
                                )

                            [15] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8384574876084100
                                )

                            [16] => Array
                                (
                                    [columnId] => 1066225481607044
                                    [value] => 1.1
                                    [displayValue] => 1.1
                                )

                        )

                )

        )


De cellen die een lege value hebben krijgen dus enkel maar de columnId terug.
Een rowNumber terugkrijgen ipv een kolomID zou misschien ook niet slecht zijn. Dus romnummer en de bijhorende cellen (indien de laatste cell niet leeg is bvb, anders sla je het rijnummer over).
Gewijzigd op 19/04/2016 10:30:53 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2016 13:01:07
Quote Anchor link
Het uitlezen van de oorspronkelijke data en daar de relevante data uitfilteren
en
het vervolgens uitlezen/nader inspecteren van deze gefilterde data
zijn twee aparte handelingen, die elk een verschillend doel dienen.

Om het overzicht te bewaren is het verstandig om deze in afzondering te behandelen, het zijn twee verschillende problemen.

In plaats van het in één slag willen oplossen van een probleem is het vaak makkelijker om in kleine, maar weloverwogen, stappen te werken naar het einddoel.

Quote:
Dus kortom, de $rowData[73] werkt perfect maar dit is maar 1 rij. Als ik die [73] door een $i zou kunnen vervangen van mijn for loop dan zijn we er toch? Of ben ik nu totaal verkeerd?

Nee dat klopt wel denk ik, maar als ik de rest van je verhaal zo lees kun je de "cells" data nog wat verder filteren. Je voorselectie kan dus nog strakker zodat je enkel de data overhoudt waar het om gaat.

Wanneer beschouw je een "cells" item als leeg / niet interessant? Wanneer displayValue leeg is?
Ik neem aan dat het kolomnummer van "cells" wel op een of andere manier relevant is?
Verschillen de value en displayValue ooit?
En kan het inderdaad voorkomen dat geen van de data in de "cells" van een rij relevante informatie bevat, waarmee dus effectief de hele rij weggelaten kan worden uit de resultaten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.