MVC pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Wouter J

Wouter J

21/02/2014 16:10:08
Quote Anchor link
Iedere pagina krijgt zijn eigen PageController?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 10:20:33
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/02/2014 16:47:19
Quote Anchor link
Dat zei ik inderdaad :)

Iets in mij zegt dat je niet begrijpt wat ik bedoel, of dat ik niet begrijp wat jij bedoelt! :)

Kun je iets meer uitleg geven wat jij bedoelt, of wat jij/ik niet begrijp(t)?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2014 17:24:05
Quote Anchor link
* bump *
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2014 17:50:00
Quote Anchor link
Naar mijn mening heb je gewoon 1 PageController die per pagina dan de data ophaalt en dat rendered. Waarom je per pagina een aparte controller moet hebben is mij een raadsel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2014 18:02:57
Quote Anchor link
En waar geef je dan aan welke modules die pagina moet gebruiken?

Stel ik heb een homepage en ik wil daarop een header, footer, een banner en nieuwsberichten. In totaal 4 modules. Waar geef je dan aan welke modules er op de pagina moeten komen?

Je moet toch iets hebben waarin je per pagina aangeeft wat er op die pagina moet komen?

Toevoeging op 22/02/2014 18:20:02:

Op de normale MVC manier werk je toch ook met page controllers?

Stel je hebt een route "contact". Dan wordt gebruik gemaakt van de contactController. Dat is wat ik bedoel met een page controller.
Gewijzigd op 22/02/2014 18:18:14 door Ozzie PHP
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2014 18:22:37
Quote Anchor link
Quote:
Stel ik heb een homepage en ik wil daarop een header, footer, een banner en nieuwsberichten. In totaal 4 modules. Waar geef je dan aan welke modules er op de pagina moeten komen?

Je moet toch iets hebben waarin je per pagina aangeeft wat er op die pagina moet komen?

In de configuratie. Je hebt gewoon een Page klasse ofzo die je in de database opslaat die alle informatie bevat: welke modules, etc.

Een AboutController, ContactController, etc. maken vind ik niet echt een geweldig idee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2014 19:55:53
Quote Anchor link
>> Een AboutController, ContactController, etc. maken vind ik niet echt een geweldig idee.

Dat is dan ook een beetje de ZF manier waar ik dit op baseer.

Kun je nog iets verder toelichten wat jij bedoelt met een Page klasse (bedoel je een object?) die je opslaat in de database?

In 1e instantie zat ik dus zelf te denken aan een simpel configuratiebestandje, dus stel de route is "contact", dan hebben we een contact config-bestand met daarin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
modules:
  header
  contact:
    show_map: true
  footer

Maar nu las is dat bij hmvc de modules ook met elkaar moeten kunnen praten. Weer even tergvallend op het voorbeeldje van Ward met de banners (eerder in dit topic). Dat vereist onderlinge communicatie, en dat kun je niet regelen via een configuratiebestand.

Ik ben wel benieuwd hoe jij dit dan voor je ziet. Jij zegt dus, als ik je goed begrijp, dat een pagina (homepage, contact, over ons, assortiment e.d.) geen eigen (configuratie- of controller)bestand heeft, maar dat je een Page klasse in de database opslaat. Ik ben wel benieuwd wat je daar dan mee bedoelt en hoe je dat dan voor je ziet.
Gewijzigd op 22/02/2014 19:58:08 door Ozzie PHP
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2014 20:17:15
Quote Anchor link
Wat jij in de configuratie stopt prop ik in de database. Aangezien ik altijd een ORM gebruik zal dit via een object moeten, vandaar dat ik Page klasse (klasse = object als je het niet strict bekijkt) zei.

Het stoppen in de database heeft als kracht dat je straks doormiddel van een online admin interface dit allemaal mooi door de admin kan laten aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2014 21:20:41
Quote Anchor link
Wouter. Ik probeer een beetje te begrijpen wat je bedoelt, maar echt snappen doe ik het nog niet. Stop je nu daadwerkelijk een object in de database?

En op wat voor manier geef je dan bijvoorbeeld aan welke modules er op een pagina moeten komen te staan?
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2014 21:55:02
Quote Anchor link
>> Stop je nu daadwerkelijk een object in de database?

Ja, lees eens wat in over ORM (Object (= klasse) Relation (= database, MySQL) Mapper (= het omzetten van het 1 in het andere).

>> En op wat voor manier geef je dan bijvoorbeeld aan welke modules er op een pagina moeten komen te staan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

$header
= ModuleFactory::createModule('header');

$main = ModuleFactory::createModule('main')
    ->
add(ModuleFactory::createModule('hero_unit'), Module::position('top'))
    ->
add(ModuleFactory::createModule('content'), Module::position('bottom', 'left'))
    ->
add(
        ModuleFactory::createModule('sidebar')
            ->
add(ModuleFactory::createModule('contact', array(
                'show_map' => true
            )),
            Module::position('top')
        ),

        Module::position('bottom', 'right')
    )
;


$footer = ModuleFactory::createModule('footer');

$page = ModuleFactory::createModule('homepage')
    ->
add($header, Module::position('top'))
    ->
add($main, Module::positionAfter('header'))
    ->
add($main, Module::position('bottom'))
;


$entityManager->persist($page); // sla pagina op

$entityManager->flush();
?>
Gewijzigd op 22/02/2014 21:55:54 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2014 22:01:11
Quote Anchor link
Oké... ziet er ingewikkeld uit. Ik zal eens gaan lezen over dat ORM.
 
D Vivendi

D Vivendi

23/02/2014 12:10:38
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 22/02/2014 22:01:11:
Oké... ziet er ingewikkeld uit. Ik zal eens gaan lezen over dat ORM.


Dat is ook de hele rede waarom ik steeds roep dat je dit soort logica (wat je nu dus bij Wouter ziet) absoluut niet als server side logica wilt hebben.

Eerst wil je alleen nog "modules" laten zien. Daarna krijg je de wens dat je ook wilt in kunnen stellen waar je het wilt laten zien. Of het visible mag zijn of niet en noem maar op.

Overigens is de woordkeuze "module" ook niet echt op zijn plaats als je het hebt over het wel of niet tonen van een "header" boven in of een "menu" aan de zijnkant van je site. Zoiets noem je dan eerder een widget. Een module is een set van functionaliteiten dat een bepaald iets uitbreid. Bijvoorbeeld wanneer je een CMS hebt. Dan kun je een "module" schrijven die web statistoeken toont van de gebruikers (soort Google analytics). Dat noem je een module.

Maar goed, je komt er vanzelf wel achter of het allemaal wel of geen goed idee is om zo'n kant op te gaan.
 
Wouter J

Wouter J

23/02/2014 14:21:56
Quote Anchor link
Vivendi, je zal het sowieso server side moeten aanpakken. Dit doen met JavaScript oid is not-done naar mijn mening.

Ik ben het met je eens dat mijn voorbeeldje een beetje overdreven was. Wat beter is is om in de templates aan te geven op welke plekken er modules kunnen komen. Je zal alsnog de modules moeten toewijzen aan hun plek in de PHP code, aangezien je wel wilt dat een admin dit kan aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2014 16:16:29
Quote Anchor link
>> Dat is ook de hele rede waarom ik steeds roep dat je dit soort logica (wat je nu dus bij Wouter ziet) absoluut niet als server side logica wilt hebben.

Hmmm... nu vraag ik me toch weer af of je begrijpt wat server-side betekent. Je wilt zoiets toch niet client-side gaan regelen?

>> Overigens is de woordkeuze "module" ook niet echt op zijn plaats als je het hebt over het wel of niet tonen van een "header" boven in of een "menu" aan de zijnkant van je site. Zoiets noem je dan eerder een widget.

Het is maar net welke naam je het beestje geeft nietwaar. In mijn optiek kun je een header prima beschouwen als een module. Modules kun je zien als blokken met een bepaalde functionaliteit waaruit een pagina wordt opgebouwd. Een van die blokken is de header.

>> Wat beter is is om in de templates aan te geven op welke plekken er modules kunnen komen.

En dan komen we weer terug op het eerdere verhaal. Hoort zoiets thuis in een view of een controller? Stel we hebben 3 modules. Een module die contactgegevens toont, een module voor een contactformulier en een module voor een plattegrond.

Stel iemand roept nu de contactpagina aan. Dan wordt er volgens jou dus een contact view/template aangeroepen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// contact view/template

echo $address;
echo $contact_form;
echo $map;

?>

Nu wil ik op een andere site ook een contactpagina maken, maar zonder de plattegrond. Ik roep dus weer de contact view/template aan. Maar nu heb ik een probleem, want in de view staat de plattegrond.

De vraag is dus, ga je zoals jij zegt in de view aangeven welke modules je wilt zien, of geef je dit in de parent controller aan. In het laatste geval kun je specifiek aangeven wat je wilt zien. In het eerste geval staat hetgeen wat je te zien krijgt al vast, en zul je dus indien nodig bepaalde modules moeten blokkeren.
Gewijzigd op 23/02/2014 16:18:39 door Ozzie PHP
 
Wouter J

Wouter J

23/02/2014 16:41:19
Quote Anchor link
En laten we nu nogmaals mijn tekst quoten, maar nu met de volledige quote:
Quote:
Wat beter is is om in de templates aan te geven op welke plekken er modules kunnen komen. Je zal alsnog de modules moeten toewijzen aan hun plek in de PHP code, aangezien je wel wilt dat een admin dit kan aanpassen.

Kortom, template:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<header class=page__header>{{ position('header') }}</header>
<div class=page__main>{{ position('main') }}</div>
<footer class=page__footer>{{ position('footer') }}</footer>

Vervolgens kun je op die plekken modules neerzetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$templating
->getPositions()->get('header')->addModule(...);
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2014 16:51:27
Quote Anchor link
Maar dat is nog steeds niet wat ik bedoel. Volgens mij moet in de view van een module alleen datgene staan wat bij die module hoort. Dus in de view van de map/plattegrond module mag alleen een plattegrond staan, en geen verwijzingen naar een header of footer. De view moet volgens mij zo onafhankelijk mogelijk zijn. Als je wilt dat de header bovenaan komt, dan zul je die als eerste moeten aanroepen.

Jij hebt nu bijvoorbeeld in je template al een header en footer element gecreëerd, maar wat als ik een pagina zonder header en footer wil? Dan staan er 2 lege elementen op de pagina. Lijkt me ook niet echt de bedoeling.
 
Dennis Stolmeijer

Dennis Stolmeijer

23/02/2014 17:04:24
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/02/2014 16:51:27:
Maar dat is nog steeds niet wat ik bedoel. Volgens mij moet in de view van een module alleen datgene staan wat bij die module hoort. Dus in de view van de map/plattegrond module mag alleen een plattegrond staan, en geen verwijzingen naar een header of footer. De view moet volgens mij zo onafhankelijk mogelijk zijn. Als je wilt dat de header bovenaan komt, dan zul je die als eerste moeten aanroepen.

Jij hebt nu bijvoorbeeld in je template al een header en footer element gecreëerd, maar wat als ik een pagina zonder header en footer wil? Dan staan er 2 lege elementen op de pagina. Lijkt me ook niet echt de bedoeling.


Ik ben het met je eens dat je de header en footer niet per view moet laden. Als je maar een aantal views heb zou ik er niet moeilijk om doen maar wanneer je er toch wat hebt dan zou ik een template specificeren in de controller, in dat template zeg je dan op welke plek je view moet komen. Zo schrijven de grote mvc frameworks dit ook voor.. Templating noemen we dat
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2014 17:09:19
Quote Anchor link
>> Als je maar een aantal views heb zou ik er niet moeilijk om doen maar wanneer je er toch wat hebt dan zou ik een template specificeren in de controller, in dat template zeg je dan op welke plek je view moet komen.

Zou je hier (eventueel in pseudo code) een voorbeeldje van kunnen geven?
 
Dennis Stolmeijer

Dennis Stolmeijer

23/02/2014 17:33:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/02/2014 17:09:19:
>> Als je maar een aantal views heb zou ik er niet moeilijk om doen maar wanneer je er toch wat hebt dan zou ik een template specificeren in de controller, in dat template zeg je dan op welke plek je view moet komen.

Zou je hier (eventueel in pseudo code) een voorbeeldje van kunnen geven?


Tuurlijk, hier is een voorbeeld van een implementatie in codeigniter

Dit stukje code heb ik in de parent controller van elke klasse die gebruikt maakt van dit layout.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
public function __construct() {
     parent::__construct();
     $this->template->set_layout('order_finish/index');
}

 ?>


In de werkelijk controller die erft van de parent controller, zet je bepaalde
variabelen die je wilt gebruike in je view (zie set()) en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$this
->template->set('variable', 'test');
$this->template->build('my_view');
?>

Nu wordt de view "my_view" in het layout geplaatst
Kan je je hier iets bij voorstellen?

Als je meer hierover wilt weten kan je kijken naar de bibliotheek die ik hiervoor gebruikt hebt http://getsparks.org/packages/template/show
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2014 19:46:00
Quote Anchor link
Hmmm, oké... dit is een vrij specifieke implementatie. Ik ben vooral benieuwd naar de achterliggende gedachte en de meest handige implementatie. Bedankt voor jullie input tot zover. Ik ga eerst eens goed nadenken wat ik straks wil (moet het bijv. wel of niet dynamisch zijn en aan te passen zijn via een admin). Ik ga er nog eens een paar nachtjes over slapen. Ik kom hier waarschijnlijk over een tijdje wel weer op terug als ik een duidelijker beeld heb van wat ik wil. Thanks allemaal!
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.