MySQL Connecten met define

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maarten

Maarten

25/03/2005 10:07:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb in mijn config.php een paar dingen gedefineert en daarmee wil ik in functions.php een functie aanmaken die naar de MySQL database connect maar hoe doe ik dat ?

dit is de config.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

define("MYSQL_HOST",    "localhost"); // De MySQL host
define("MYSQL_USER",    "root"); // De MySQL gebruikersnaam
define("MYSQL_PASS",    ""); // Het MySQL wachtwoord
define("MYSQL_DB",      "cms"); // De MySQL database

?>


Dit is de functions.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

function db_connect()
{

mysql_connect({MYSQL_HOST}, {MYSQL_USER}, {MYSQL_PASS});
mysql_select_db({MYSQL_DB});
}


?>


Wat doe ik fout ??
Gewijzigd op 25/03/2005 10:10:00 door Maarten
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:34:43
 
Eris -

Eris -

25/03/2005 10:10:00
Quote Anchor link
mysql_connect(MYSQL_HOST, MYSQL_USER, MYSQL_PASS);
mysql_select_db(MYSQL_DB);
 
Maarten

Maarten

25/03/2005 10:11:00
Quote Anchor link
Dat heb ik geprobeer maar volgensmij werkt dat niet ... ik zal nog s probere :D
 
Maarten

Maarten

25/03/2005 10:44:00
Quote Anchor link
Nee het werkt nog niet
 
Eris -

Eris -

25/03/2005 10:46:00
Quote Anchor link
error?
 
Eris -

Eris -

25/03/2005 10:47:00
Quote Anchor link
define(MYSQL_HOST, "localhost"); // De MySQL host
define(MYSQL_USER, "root"); // De MySQL gebruikersnaam
define(MYSQL_PASS, ""); // Het MySQL wachtwoord
define(MYSQL_DB, "cms"); // De MySQL database
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.