Mysql connection class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »
Youri van Mill

Youri van Mill

08/10/2010 14:39:33
Quote Anchor link
Ik ben nieuw in OOP.

Ik heb doormiddel van tuts een connectie class gemaakt.

Doe ik het zo goed, op deze manier?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
class MySQL
{
    private $_host;
    private $_username;
    private $_password;
    private $_db;
    
    private $_conn;
  
    public function __construct($host, $user, $pass, $db)
    {
        $this->_host = $host;
        $this->_username = $name;
        $this->_password = $pass;
        $this->_db = $db;
    }

    public function connect()
    {
        $this->_conn = mysql_connect($this->_host, $this->_username, $this->_password);
        
        if(!$this->_conn)
        {
            return mysql_error();
        }
    }
}
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:47:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/10/2010 19:18:43
Quote Anchor link
Het is geen connectie class, maar een MySQL class. Je man ook fetchen o.a toevoegen.
 
Youri van Mill

Youri van Mill

08/10/2010 22:59:10
Quote Anchor link
Het is natuurlijk ook de bedoeling om één aantal dingen toe te voegen.

Maar ben ik zo goed op weg?
 

08/10/2010 23:03:12
Quote Anchor link
Ik zou niet die error returnen in die connect. Maar dus de waarde van die connect.
Verder kan je eens naar pdo en mysqli kijken.
 
Loran DP

Loran DP

08/10/2010 23:06:49
Quote Anchor link
Miss heb je hier iets aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
public function connect( $server, $username, $password, $database )
    {

        global $link;
        
        $link = new mysqli( $server, $username, $password, $database );
        
        // check connection
        if( mysqli_connect_errno() )
        {

            printf("Database connection failed: %s\n", mysqli_connect_error());
            exit();
        }
    }

?>
 

08/10/2010 23:16:26
Quote Anchor link
ILoran punt NL op 08/10/2010 23:06:49:
Miss heb je hier iets aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
public function connect( $server, $username, $password, $database )
    {

        global $link;
        
        $link = new mysqli( $server, $username, $password, $database );
        
        // check connection
        if( mysqli_connect_errno() )
        {

            printf("Database connection failed: %s\n", mysqli_connect_error());
            exit();
        }
    }

?>


Gatver-tyfus-damme. WTF moet deze onzin voortellen?
- Functie om klasse heenschrijven? Gebruik dan geen klasse.
- Global? Global is vies, weg met global.
- Waarom kan je niet gewoon mysqli aanroepen, kan je gewoon $link gebruiken.
- Procedurale ondersteuning van mysqli is er alleen voor om te zorgen dat oudere php versies ook mysqli kunnen gebruiken. Waarom heb je dus niet gewoon de standaard OO manier gebruikt?
- NOOIT de fout die mysql teruggeeft aan de gebruiker weergeven. Alleen gebruiken voor debuggen.
- GA ZELF DOOD NEER VALLEN!
Gewijzigd op 08/10/2010 23:16:55 door
 
Loran DP

Loran DP

08/10/2010 23:19:27
Quote Anchor link
@Karl,

Waar slaat jouw reactie op?
Heel toevallig stond het zo in mijn schoolboek.....


Helaas wel!

"- GA ZELF DOOD NEER VALLEN!"
DOE NORMAAL!
 
Jelmer -

Jelmer -

09/10/2010 00:24:33
Quote Anchor link
Youri van Mill op 08/10/2010 14:39:33:
Ik ben nieuw in OOP.

Doe ik het zo goed, op deze manier?


Het werkt, dus je doet het niet heel fout. Maar waarom sla je de gebruikersnaam op in een member-variabele? Nadat je een verbinding hebt gemaakt, heb je die toch niet meer nodig?

Op zich is het niet nuttig om voor MySQL een class te maken, die zijn er al. PHP Heeft MySQLi en PDO, en zo'n beetje iedereen die een beetje PHP programmeert heeft er zelf wel eens een geschreven. Zelfs jij. Het is dus niet de meest nuttige class om te schrijven, het is wel heel handig om het te leren, want er zijn zat voorbeelden.

Welke kant ga je op? Ga je één grote class maken die query() functie heeft, en een fetch() functie, waarmee je dus eigenlijk gewoon de mysql_* functies 1 op 1 in je class zet. Ga je hem uitbreiden met handige functies die queries genereren zoals select() en count()? Of ga je meer PDO's kant op waarbij prepare() en query() een PDOStatement object teruggeven waaruit je dan de results kan ophalen? Of ga je nog veel verder en ga je tabellen en velden en conditions en statements allemaal als classes modeleren zodat je je query volledig kan programmeren en kan genereren met PHP, waardoor je voor een simpele select-query plotseling 6 regels nodig hebt?
 
- Raoul -

- Raoul -

09/10/2010 09:10:44
Quote Anchor link
Waarom zou je een class aanmaken om te connecten met MySQL,
er bestaat hier al een functie voor, dus ik vind dit overbodig.
 

09/10/2010 09:17:16
Quote Anchor link
ILoran punt NL op 08/10/2010 23:19:27:
@Karl,

Waar slaat jouw reactie op?
Heel toevallig stond het zo in mijn schoolboek.....


Helaas wel!

"- GA ZELF DOOD NEER VALLEN!"
DOE NORMAAL!


Inmiddels zou jij al twee dingen moeten weten. Namelijk dat schoolboeken het bijna nooit bij het juiste end hebben en dat exit / die doen omdat er een foutjes was ontzettend vies is.
Jij zegt nu in principe hetzelfde als ik tegen jou zeg. Denk eens na. Dat is toch helemaal niet de bedoeling?
Ook moet juist goed oppassen met schoolboeken, die bevatte vaak verkeerde / achterhaalde / slechte informatie.

Jelmer rrrr op 09/10/2010 00:24:33:
Youri van Mill op 08/10/2010 14:39:33:
Ik ben nieuw in OOP.

Doe ik het zo goed, op deze manier?

(...)
Welke kant ga je op? Ga je één grote class maken die query() functie heeft, en een fetch() functie, waarmee je dus eigenlijk gewoon de mysql_* functies 1 op 1 in je class zet. Ga je hem uitbreiden met handige functies die queries genereren zoals select() en count()? Of ga je meer PDO's kant op waarbij prepare() en query() een PDOStatement object teruggeven waaruit je dan de results kan ophalen? Of ga je nog veel verder en ga je tabellen en velden en conditions en statements allemaal als classes modeleren zodat je je query volledig kan programmeren en kan genereren met PHP, waardoor je voor een simpele select-query plotseling 6 regels nodig hebt?

Of ga je nog verder en maak je er een ORM van zoals doctrine?

Internet Verslaafde op 09/10/2010 09:10:44:
Waarom zou je een class aanmaken om te connecten met MySQL,
er bestaat hier al een functie voor, dus ik vind dit overbodig.

Reasons for using classes.
 
Niels K

Niels K

09/10/2010 14:53:12
Quote Anchor link
Kijk hier eens naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php

/**
 * Interface.php. Dit bestand bevat alle interfaces die bij de Database package horen.
 * De Database package bevat alle klassen die rechtstreeks met de Database communiceren
 * en gebruik maken van Database specifieke functies uit PHP.
 * Dit bestand bevat alle interfaces die te maken hebben met de Database package.
 * De interfaces dwingen af hoe een Database en een DatabaseResult eruit moet komen te zien.
 *
 * @package Database
 * @throws DatabaseException
 * @author Niels Kieviet <[email protected]>
 * @version $Revision v.100$
 * @copyright Copyright (c) 2010, Niels Kieviet
 */


require_once dirname( __FILE__ ) . '/exception.php';

/**
 * De Database interface. Deze interface wordt gebruikt om aan te geven hoe een Database eruit moet zien.
 * De Database kan verbinding maken en er kunnen queries op uitgevoerd worden. Het resultaat van een query
 * wordt verwerkt door het DatabaseResult. Alle methoden uit deze interface maken het mogelijk om op een
 * generieke manier acties uit te voeren op de database.
 */

interface Database
{
    /**
     * Methode die verbinding met de database maakt. Gebruik makend van de meegegeven login gegevens
     *
     * @param String $host De host waar de database gehost staat
     * @param String $username De gebruikersnaam om in te loggen op de database
     * @param String $password Het wachtwoord om in te loggen op de database
     * @param String $database De naam van de database waarmee verbinding gemaakt moet worden
     * @return Void
     */

    public function connect( $host, $username, $password, $database );
    
    /**
     * Methode om de opgegeven query uit te voeren op de database
     *
     * @param String $query De query die uitgevoerd moet worden op de database
     * @throws DatabaseException Een opgetreden foutmelding wordt door de DatabaseException opgevangen.
     * @return DatabaseResult Het resultaat van de query
     */

    public function query( $query );
}


/**
 * De DatabaseResult interface. Deze interface wordt gebruikt om een resultaat van een query op de Database
 * te beschrijven.
 *
 * Op het moment dat een query uitgevoerd wordt, komt er een DatabaseResult terug. De DatabaseResult bevat
 * het resultaat van de query en geeft de mogelijkheid om dit resultaat op diversen manieren op te vragen.
 */

interface DatabaseResult
{
    /**
     * Methode om een enkele regel uit het resultaat op te vragen in de vorm van een array met key => value
     * paren. Elke key correspondeert met een geselecteerd veld uit de database.
     *
     * @return Array Een enkele regel uit het resultaat in vorm van een array met key => value paren
     */

    public function fetch_assoc( );
    
    /**
     * Methode om het hele resultaat in één array op te vragen. De array is een lijst van alle geselecteerde
     * regels opgevraagd met de fetch_assoc methode
     *
     * @return Array Een lijst met alle geselecteerde regels
     */

    public function fetch_all( );
    
    /**
     * Methode om het aantal regels uit het resultaat op te vragen.
     *
     * @return Integer Het aantal regels waaruit het resultaat bestaat
     */

    public function rows( );
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

/**
 * mysql.database.php. Dit bestand bevat alle klassen die specifiek gericht zijn in het
 * communiceren met een MySQL database.
 *
 * @package Database
 * @throws DatabaseException
 * @author Niels Kieviet <[email protected]>
 * @version $Revision v.100$
 * @copyright Copyright (c) 2010, Niels Kieviet
 */


require_once dirname( __FILE__ ) . '/interface.php';
require_once dirname( __FILE__ ) . '/exception.php';
require_once dirname( __FILE__ ) . '/mysql.result.php';

/**
 * De MySQL klasse. De MySQL is een implementatie van de Database interface specifiek gericht
 * om te communiceren met een MySQL database
 */

class MySQL implements Database
{
    /**
     * In deze variabele wordt de database connectie opgeslagen
     *
     * @var MySQLObject
     */
    
    private $connection;
    
    /**
     * Methode die verbinding met de database maakt. Gebruik makend van de meegegeven login gegevens
     *
     * @param String $host De host waar de database gehost staat
     * @param String $username De gebruikersnaam om in te loggen op de database
     * @param String $password Het wachtwoord om in te loggen op de database
     * @param String $database De naam van de database waarmee verbinding gemaakt moet worden
     * @return Void
     */

    public function connect( $host, $username, $password, $database )
    {

        if( !$this->connection = mysql_connect( $host, $username, $password ) ) {
            throw new DatabaseException( 'Kon geen verbinding met de database tot stand worden gebracht' );            
        }

        if( !mysql_select_db( $database, $this->connection ) ) {
            throw new DatabaseException( mysql_error( ) );
        }
    }

    
    /**
     * Methode om de opgegeven query uit te voeren op de database
     *
     * @param String $query De query die uitgevoerd moet worden op de database
     * @throws DatabaseException Een opgetreden foutmelding wordt door de DatabaseException opgevangen.
     * @return DatabaseResult Het resultaat van de query
     */

    public function query( $query )
    {

        $result = mysql_query( $query, $this->connection );
        
        if( !$result ) {
            throw new DatabaseException( mysql_error( ) );
        }

        return new MySQLResult( $result );
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

/**
 * mysql.result.php. Dit bestand bevat alle klassen die specifiek te maken hebben
 * met het resultaatset van een MySQL database.
 *
 * @package Database
 * @throws DatabaseException
 * @author Niels Kieviet <[email protected]>
 * @version $Revision v.100$
 * @copyright Copyright (c) 2010, Niels Kieviet
 */

/**
 * De MySQLResult klasse is een implementatie van de DatabaseResult interface
 * die specfieke gericht is op het communiceren met een MySQL database.
 * De klasse vangt het resultaat op wat verkegen is van de MySQL database klasse.
 */

class MySQLResult implements DatabaseResult
{
    /**
     * In deze variabele wordt het resultaat opgeslagen
     *
     * @var MySQLResultObject
     */

    private $result;
    
    /**
     * De constructor maakt een nieuwe MySQLResult gebruik makend van de result
     * handler verkregen bij het uitvoeren van een query.
     *
     * @param Handler $result De result handler verkregen bij het uitvoeren van een query
     * @return Void
     */

    public function __construct( $result )
    {

        $this->result = $result;
    }

    
    /**
     * Methode om een enkele regel uit het resultaat op te vragen in de vorm van een array met key => value
     * paren. Elke key correspondeert met een geselecteerd veld uit de database.
     *
     * @return Array Een enkele regel uit het resultaat in vorm van een array met key => value paren
     */

    public function fetch_assoc( )
    {

        return mysql_fetch_assoc( $this->result );
    }

    
    /**
     * Methode om het hele resultaat in één array op te vragen. De array is een lijst van alle geselecteerde
     * regels opgevraagd met de fetch_assoc methode
     *
     * @return Array Een lijst met alle geselecteerde regels
     */

    public function fetch_all( )
    {

        $result = array( );
        while( $row = $this->fetch_assoc( ) ) {
            $result[] = $row;
        }

        return $result;
    }

    
    /**
     * Methode om het aantal regels uit het resultaat op te vragen.
     *
     * @return Integer Het aantal regels waaruit het resultaat bestaat
     */

    public function rows( )
    {

        return mysql_num_rows( $this->result );
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
 
/**
 * Exception.php. Dit bestand bevat alle exception klassen de bij de Database package horen.
 * De Database package bevat alle klassen die rechtstreeks met de Database communiceren
 * en gebruik maken van Database specifieke functies uit PHP.
 *
 * @package Database
 * @subpackage Exception
 * @author Niels Kieviet <[email protected]>
 * @version $Revision v.100$
 * @copyright Copyright (c) 2010, Niels Kieviet
 */

/**
 * De DatabaseException klasse. De DatabaseException klasse is een extentie van de standaart
 * Exception klasse en wordt gebruikt om fouten die optreden tijdens het gebruik van de database
 * naar voren te brengen.
 *
 * De DatabaseException klasse is gemaakt om het mogelijk te maken om in een try catch blok
 * het verschil te maken tussen een normale Exception en een DatabaseException
 */

class DatabaseException extends Exception { }
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.