mysql count meerdere tabelllen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vdleije .

vdleije .

13/08/2009 19:40:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wordt nu echt gek!!! (8 uur lang al)

Mijn vraag: Hoe krijg ik het totaal aantal forum posts uit 2 tabellen (forum_topics en forum_reply)

Beide bevatten de kolom userid en deze bevat het ID van de gebruiker.


De gebruiker kan zowel in forum_topics als in forum_reply gepost hebben.


Ik heb dit, maar dit werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT COUNT(userid)
AS aantal
FROM forum_topics, forum_reply
INNER JOIN forum_reply ON forum_topics.userid = forum_reply.userid
GROUP BY forum_topics.userid WHERE forum_topics.userid = '".$topic['userid']."'

AND forum_reply.userid = '".$topic['userid']."'


Hopelijk komt mijn database structuur een beetje over..? Wie kan mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:29:00
 
Martijn

Martijn

13/08/2009 20:43:00
Quote Anchor link
Hier is de oplossing:

SELECT count_topics + count_reply AS aantal FROM
(SELECT COUNT( * ) AS count_topics FROM forum_topics WHERE forum_topics.userid = '" . $topic['userid'] . "') as table_topics,
(SELECT COUNT( * ) AS count_reply FROM forum_reply WHERE forum_reply.userid = '" . $topic['userid'] . "') as table_reply

getest en het werkt :)

grtz,

Martijn
 
Vdleije .

vdleije .

13/08/2009 23:10:00
Quote Anchor link
OMG 13 posts en dan zo'n geweldige query bouwen! Mijn dank is echt enorm groot! =D

(posts zegt niets :P weet ik ook wel :))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.