MySQL error message, maar onvindbaar.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

TJVB tvb

TJVB tvb

29/06/2010 14:57:43
Quote Anchor link
mysql_fetch_assoc is geen probleem. Maar lees eens op php.net wat die functie voor parameter verwacht en kijk daarna eens wat jij voor parameter meegeeft.
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 21:03:39
 
Wim Janssen

Wim Janssen

29/06/2010 15:11:43
Quote Anchor link
Daar vind ik het volgende voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    echo $row["userid"];
    echo $row["fullname"];
    echo $row["userstatus"];
}


het laten het gelijk echo -en. Maar ik wilt dit in de tabel.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2010 15:16:09
Quote Anchor link
Je kijkt niet goed.

Regel 13: while($row = mysql_fetch_assoc($query)){

Wat zit er in $query?
 
Wim Janssen

Wim Janssen

29/06/2010 15:25:56
Quote Anchor link
Die $query verwijst naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"]. "";


Kan het niet zijn dat het zo moet:
while($row = mysql_fetch_assoc($nummer,$name,$datum1....)){
Gewijzigd op 29/06/2010 15:27:54 door Wim Janssen
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2010 15:32:24
Quote Anchor link
In $query staat tekst en er wordt een resource verwacht.
De resource (het resultaat van de uitgevoerde query) zit in .........
 
Wim Janssen

Wim Janssen

30/06/2010 14:22:49
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 29/06/2010 15:32:24:
De resource (het resultaat van de uitgevoerde query) zit in .........


... database en aan de hand van het nummer bepaald hij welke gegevens van welke record.

Maar ik snap het nog steeds niet :(
 
Mark L

Mark L

30/06/2010 14:32:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $query
= "SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"]. "";
?>


is gewoon tekst. Net als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $query
= "hallo";
?>


Dit is niet gestuurd naar de database, waardoor geen records zijn opgehaald, waardoor ze niet te fetchen zijn. Dit is want SanThe jou wilde laten uitvinden.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/06/2010 14:37:53
Quote Anchor link
Je hebt een variabele genaamd $query waarin de query staat zoals die door MySQL uitgevoerd moet worden. Dit is een string.
Dat stop je die string in mysql_query wat een resource terug geeft die je in $result stopt.
Uiteindelijk maak je een loop waarin je de functie mysql_fetch_assoc gebruikt. Hier stop je de string genaamd $query in terwijl mysql_fetch_assoc een resource verwacht.
Wat zal de resource zijn?

ps. Ik maak hier een zoekplaatje van om het niet helemaal voor te kauwen zodat je er wat meer van leert.
 
Wim Janssen

Wim Janssen

30/06/2010 14:40:21
Quote Anchor link
oké nu snap ik wat jullie bij proberen uit te leggen. hij ziet het gewoon als tekst. Maar hoe zou ik het dan moeten neer zetten? Want ik heb het zelfde probleem bij een andere pagina. Dan verhelp ik al een hoop fouten uit mijn systeem.

Edit: ik moet de mysql_fetch_assoc een andere waarde geven dan $query.
Gewijzigd op 30/06/2010 14:41:54 door Wim Janssen
 
Justin S

Justin S

30/06/2010 14:44:10
Quote Anchor link
Je moet $result uitvoeren, niet $query. In de $result variabele roep je namelijk pas een mysql_query() aan.
 
Wim Janssen

Wim Janssen

30/06/2010 14:54:56
Quote Anchor link
Justin Streuper op 30/06/2010 14:44:10:
Je moet $result uitvoeren, niet $query. In de $result variabele roep je namelijk pas een mysql_query() aan.


Oke, als ik het script idd ga lezen met $result dat ziet dat er ook logisher uit.

Nu hub ik het script na gekeken en zag ik dat ik de } nog niet had afgelosten. Maar jammer genoeg krijg ik nog geen weer gave uit de tabel.
voorbeeld (lees meer pagina)
www.clanram.nl/wbl/ontwerp/
Iemand een idee waar ik nu op moet letten ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
<html>
<head><title>Database Registratiesysteem</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
  <?php
include 'config.php';
include 'index.php';


if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query = "SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"];
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
};


while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
    $nummer = ($row['nummmer']);
    $name = ($row ['name']);
    $datum1 = ($row['datum1']);
    $ontvangstdatum = ($row['ontvangstdatum']);
    $berichtgever = ($row['berichtgever']);
    $workunit = ($row['workunit']);
    $tekstvak1 = ($row['tekstvak1']);
    $tekstvak2 = ($row['tekstvak2']);
    $tekstvak3 = ($row['tekstvak3']);
    $tekstvak4 = ($row['tekstvak4']);
    $termijn = ($row['termijn']);
    $tekstvak5 = ($row['tekstvak5']);
    $tekstvak6 = ($row['tekstvak6']);
    $tekstvak7 = ($row['tekstvak7']);
    $tekstvak8 = ($row['tekstvak8']);
    $gereed = ($row['gereed']);

};

?>


<center>
<h1>KAM Registratie <? echo $nummer ; ?> </h1>
</center>
<table WIDTH="851" height="613" CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="1" BORDERCOLOR="#24588b" STYLE="background-color:#bddcfa";>
<tr>
<td width="306"><p class=kleintabel2>Registratie nr:</p><td width="525">
<p class=kleintabel1><? echo ($nummer) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($name) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class="kleintabel2">Datum externe melding:</p><td>
<p class="kleintabel1"><?php echo($datum1);?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Ontvangstdatum externe melding:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($ontvangstdatum) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam berichtgever:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($berichtgever) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Selecteer op werk eenheid:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($workunit) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Beschrijving van de melding/klacht:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak1) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Vermoedelijke oorzaak:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak2) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Getroffen maatregelen (indien mogelijk):</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak3) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Taakverantwoordelijke:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak4) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Afhandelingstermijn:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($termijn) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel corrigerende maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak5) ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel preventieve maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak6) ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Genomen maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak7) ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Evaluatie van de maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak8) ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Gereed:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($gereeld) ; ?></p></td>
</tr>

<input type="button" value="Terug" onClick="history.back()">
<br><br>
</table>
</body>
</html>
Gewijzigd op 30/06/2010 15:03:55 door Wim Janssen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/06/2010 15:14:08
Quote Anchor link
Het gebruiken van de variabelen doe je pas nadat je while al geheel afgesloten hebt. Dan bestaan de variabelen niet meer. (En komt het ook nooit meer dan 1 keer voor)

Als je die accolade nu van regel 45 naar regel 131 verplaatst? (Wel even tussen php tags zetten)
Die ( en ) om variabelen heen mag je weg halen. Dus echo $tekstvak8; i.p.v. echo ($tekstvak8);
Gewijzigd op 30/06/2010 15:47:36 door TJVB tvb
 
Wim Janssen

Wim Janssen

30/06/2010 15:22:37
Quote Anchor link
TJVB tvb,

Dit heh ik gedaan, alleen nu laat die de tabel niet meer zie. voorbeeld http://www.clanram.nl/wbl/ontwerp/lees_meer.php?nummer=20

Dit heb ik gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
  <?php
include 'config.php';
include 'index.php';


if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query = "SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"];
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
};


while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
    $nummer = ($row['nummmer']);
    $name = ($row ['name']);
    $datum1 = ($row['datum1']);
    $ontvangstdatum = ($row['ontvangstdatum']);
    $berichtgever = ($row['berichtgever']);
    $workunit = ($row['workunit']);
    $tekstvak1 = ($row['tekstvak1']);
    $tekstvak2 = ($row['tekstvak2']);
    $tekstvak3 = ($row['tekstvak3']);
    $tekstvak4 = ($row['tekstvak4']);
    $termijn = ($row['termijn']);
    $tekstvak5 = ($row['tekstvak5']);
    $tekstvak6 = ($row['tekstvak6']);
    $tekstvak7 = ($row['tekstvak7']);
    $tekstvak8 = ($row['tekstvak8']);
    $gereed = ($row['gereed']);


?>


<center>
<h1>KAM Registratie <? echo $nummer ; ?> </h1>
</center>
<table WIDTH="851" height="613" CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="1" BORDERCOLOR="#24588b" STYLE="background-color:#bddcfa";>
<tr>
<td width="306"><p class=kleintabel2>Registratie nr:</p><td width="525">
<p class=kleintabel1><? echo $nummer ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $name ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class="kleintabel2">Datum externe melding:</p><td>
<p class="kleintabel1"><?php echo$datum1;?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Ontvangstdatum externe melding:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $ontvangstdatum ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam berichtgever:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $berichtgever ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Selecteer op werk eenheid:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $workunit ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Beschrijving van de melding/klacht:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak1 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Vermoedelijke oorzaak:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak2 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Getroffen maatregelen (indien mogelijk):</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak3 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Taakverantwoordelijke:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak4 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Afhandelingstermijn:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $termijn ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel corrigerende maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak5 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel preventieve maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak6 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Genomen maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak7 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Evaluatie van de maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak8 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Gereed:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $gereeld ; ?></p></td>
</tr>
<? }; ?>
<input type="button" value="Terug" onClick="history.back()">
<br><br>
</table>
</body>
</html>
Gewijzigd op 30/06/2010 15:27:08 door Wim Janssen
 
Justin S

Justin S

30/06/2010 15:27:47
Quote Anchor link
Je sluit de while niet af.
De } moet voordat je de eerste ?> beëindigd.

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query = "SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"];
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
};


while($row = mysql_fetch_assoc($result)){ // Hier openen betekend -->
    $nummer = ($row['nummmer']);
    $name = ($row ['name']);
    $datum1 = ($row['datum1']);
    $ontvangstdatum = ($row['ontvangstdatum']);
    $berichtgever = ($row['berichtgever']);
    $workunit = ($row['workunit']);
    $tekstvak1 = ($row['tekstvak1']);
    $tekstvak2 = ($row['tekstvak2']);
    $tekstvak3 = ($row['tekstvak3']);
    $tekstvak4 = ($row['tekstvak4']);
    $termijn = ($row['termijn']);
    $tekstvak5 = ($row['tekstvak5']);
    $tekstvak6 = ($row['tekstvak6']);
    $tekstvak7 = ($row['tekstvak7']);
    $tekstvak8 = ($row['tekstvak8']);
    $gereed = ($row['gereed']);

}
// Hier afsluiten

echo $nummer; //bijvoorbeeld.

?>
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/06/2010 15:37:01
Quote Anchor link
Justin, dat is bij een while dus niet goed (die kan meerdere keren) en zoals ik al gemeld had bestaat de variabele dan niet meer.
Het is trouwens niet nodig/nutteloos om de variabele te kopieren.


@Wim, als het maar 1 rij is die je krijgt kun je de while in een if verranderen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
include 'config.php';
include 'index.php';


if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query = "SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"];
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
};


if($row = mysql_fetch_assoc($result)){
?>


<center>
<h1>KAM Registratie <? echo $nummer ; ?> </h1>
</center>
<table WIDTH="851" height="613" CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="1" BORDERCOLOR="#24588b" STYLE="background-color:#bddcfa";>
<tr>
<td width="306"><p class=kleintabel2>Registratie nr:</p><td width="525">
<p class=kleintabel1><? echo $row['nummmer'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['name'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class="kleintabel2">Datum externe melding:</p><td>
<p class="kleintabel1"><?php echo $row['datum1'];?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Ontvangstdatum externe melding:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['ontvangstdatum'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam berichtgever:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['berichtgever'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Selecteer op werk eenheid:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['workunit'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Beschrijving van de melding/klacht:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['tekstvak1'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Vermoedelijke oorzaak:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['tekstvak2'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Getroffen maatregelen (indien mogelijk):</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['tekstvak3'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Taakverantwoordelijke:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['tekstvak4'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Afhandelingstermijn:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['termijn'] ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel corrigerende maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['tekstvak5'] ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel preventieve maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['tekstvak6'] ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Genomen maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['tekstvak7'] ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Evaluatie van de maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['tekstvak8'] ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Gereed:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $row['gereed'] ; ?></p></td>
</tr>
<?
}
else
{
  echo 'NOTHING FOUND'. PHP_EOL;
}

?>

<input type="button" value="Terug" onClick="history.back()">
<br><br>
</table>
</body>
</html>
Gewijzigd op 30/06/2010 15:47:07 door TJVB tvb
 
- SanThe -

- SanThe -

30/06/2010 15:37:53
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 29/06/2010 13:59:23:
Verder zal alleen het laatst gevonden record worden getoond.


TJVB tvb op 30/06/2010 15:14:08:
Het gebruiken van de variabelen doe je pas nadat je while al geheel afgesloten hebt. Dan bestaan de variabelen niet meer.


Die variabelen bestaan zeker nog wel.
Echter je hebt altijd het laatst gevonden record te pakken.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/06/2010 15:42:15
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 30/06/2010 15:37:53:
SanThe Nvt op 29/06/2010 13:59:23:
Verder zal alleen het laatst gevonden record worden getoond.


TJVB tvb op 30/06/2010 15:14:08:
Het gebruiken van de variabelen doe je pas nadat je while al geheel afgesloten hebt. Dan bestaan de variabelen niet meer.


Die variabelen bestaan zeker nog wel.
Echter je hebt altijd het laatst gevonden record te pakken.

Valt die niet buiten de scope? Of ben ik in de war met andere talen?
Gewijzigd op 30/06/2010 15:46:54 door TJVB tvb
 
- SanThe -

- SanThe -

30/06/2010 15:45:49
Quote Anchor link
Als de while(..) { $var = .... zijn } (=afsluiting) tegenkomt dan bestaat $var gewoon. Ik zou zo even niet weten in welke taal $var opeens onbekend zou zijn. Het zit verder ook niet in een function en $var wordt nergens meer gewijzigd.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/06/2010 15:46:53
Quote Anchor link
Ik ben waarschijnlijk in de war met functies.
 
Mark L

Mark L

30/06/2010 15:49:21
Quote Anchor link
Hij sluit de while op regel 115 af.

Jouw probleem is dat je de verkeerde variabelen aanroept:
if (isset($_POST["bevestiging"])){
$query = "SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"];
$result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
};

Volgens mij word er geen $_POST variabele aangeroepen als ik naar jouw link ga.
Mijn tip: leer PHP. Dat bespaart je veel moeite met het veranderen van scripts, waardoor je veiligheidslekken open maakt, waardoor errors naar binnen sijpelen etc. etc.
Een script is aan te passen inderdaad, maar als iets vanaf het begin gemaakt is, werkt het vaak beter + is het sneller gemaakt dat als het aangepast moet worden.

Er zijn veel PHP tutorials op internet. Hier enkele:
- Blanche' tutorial
- Roberts tutorial
- W3Schools
- Een Engelse tutorial

Als je de basis onder de knie hebt, kun je door gaan naar bijvoorbeeld databases. Leer SQL-statements maken (ook op W3Schools te vinden).. en dan kun je eigenlijk al de meeste dingen maken, die jij wilt.

Als je ergens niet uit komt, kun je uiteraard een vraag stellen. Maar dit topic is echt een voorzeg-topic geworden. Je leert hier zelf niets van en dat is toch écht waar dit forum voor is bedoelt.

m.v.g.,
Mark L
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.