MySql export naar excel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Baken

Baken

02/09/2008 23:06:00
Quote Anchor link
Beste,

Als ik middels:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
header("Content-type: application/x-msdownload");
header("Content-Disposition: attachment; filename=onderzoek.xls");
header("Pragma: no-cache");
header("Expires: 0");
echo "$data";
?>


Een Excel document door PHP genereer krijg ik in Excel een waarschuwing:
"Het te openen bestand heeft niet dezelfde indeling als de extensie aangeeft" ... "Wilt u doorgaan?"

Zie ook: http://www.onderzoekdoen.nl/bouwen/excel.jpg

Dit gebeurd bij mij onder Excel 2007, is er een manier om dit te voorkomen? En gebeurt dit ook bij eerdere versies van Excel?

Is het ook mogelijk om een tweede tab / pagina in het Excel document te maken met PHP??

Met vriendelijke groeten,

Jelmer Baken
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:09:01
 

02/09/2008 23:20:00
Quote Anchor link
Ik gok dat je dat excel bestand dan niet goed genereerd....
Wel een beetje weinig info over hoe je dat bestand maakt...
 
Hipska BE

Hipska BE

02/09/2008 23:20:00
Quote Anchor link
$data is dan blijkbaar niet goed.

Zoek je een makkelijke manier om data in excel de importeren? kijk dan naar CSV
 
Lode

Lode

02/09/2008 23:23:00
Quote Anchor link
probeer het eens met Tab Separated Values... Daar houd Excel wel van namelijk...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

02/09/2008 23:35:00
 
Josh

Josh

02/09/2008 23:40:00
Quote Anchor link
Ik heb ooit ergens deze headers gevonden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
header("Content-Type: application/vnd.ms-excel");
header("Content-Disposition: attachment; filename=" . $bestandsnaam . ".xls");
header("Expires: 0");
header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");


en daaronder wordt de inhoud ge-echood, compleet met html, head en body tags. En je data in een table.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Josh
 
Baken

Baken

03/09/2008 19:07:00
Quote Anchor link
Okeey.

Iemand nog een idee hoe ik een tweede tab kan aanmaken?

Jelmer
 
Frank -

Frank -

03/09/2008 19:40:00
Quote Anchor link
Baken schreef op 03.09.2008 19:07:
Okeey.

Iemand nog een idee hoe ik een tweede tab kan aanmaken?

Jelmer
Net zoals de eerste tab....

http://blogs.msdn.com/brian_jones/archive/2005/06/27/433152.aspx

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?xml version="1.0"?>
<ss:Workbook xmlns:ss="urn:schemas-microsoft-com:office:spreadsheet">
    <ss:Worksheet ss:Name="Sheet1">
        <ss:Table>
        </ss:Table>
    </ss:Worksheet>
    <ss:Worksheet ss:Name="Sheet2">
        <ss:Table>
        </ss:Table>
    </ss:Worksheet>
</ss:Workbook>

En hoe je dat in PHP doet, kun je zelf wel uitvogelen. SimpleXML en DOM doen wonderen.
 
Vincent Baert

Vincent Baert

29/09/2008 17:28:00
Quote Anchor link
misschien moet je http://pear.php.net/package/Spreadsheet_Excel_Writer dit eens checken.
Ik gebruik die om al mijn excel sheets aan te maken.
Je kan bij de documentatie voorbeelden vinden.

my 20CENTs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.