MySQL Free-text zoeken in meerdere tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

04/01/2007 11:31:00
Quote Anchor link
Ik gebruik dit script om door de tabel 'db6' te zoeken, maar ik vroeg me af of het ook mogelijk was om te zoeken door meerdere tabellen (db1..db6) bij elkaar. Weet iemand hoe dat moet? Ik ben een beetje mysql noob ik doe alleen het hoognodige ermee :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
  
//error_reporting(E_ALL);

if(!$_GET['c']) {
  
?>


<form action='advs.php?c=1' method=POST>
<b>Find Results with: </b><br>
Any of these words: <input type='text' length=40 name='any'> <br>
All of these words: <input type='text' length=40 name='all'> <br>
None of these words: <input type='text' length=40 name='none'> <br>
<input type='submit' value='Search'>
</form>

<?php

} elseif($_GET['c']) {
  
    include_once 'config.php';
    include_once 'functions.php';
    connectdb();
    
    $all = $_POST['all'];
    $any = $_POST['any'];
    $none = $_POST['none'];
    
    if((!$all) || ($all == '')) { $all = ''; } else { $all = '+(' . $all . ')'; }
    if((!$any) || ($any == '')) { $any = ''; }
    if((!$none) || ($none == '')) { $none = ''; } else { $none = '-(' . $none . ')'; }
    
    $query = "SELECT *,
    MATCH(body) AGAINST ('"
. $all . $none . $any . "' IN BOOLEAN MODE) AS score
    FROM db6
    WHERE MATCH(body) AGAINST ('"
. $all . $none . $any . "' IN BOOLEAN MODE)";
    
    $artm1 = MySQL_query($query);
    if(!$artm1) {
        echo MySQL_error().'<br>' . $query . '<br>';
    }

    
    echo '<b>Matches</b><br>';
    if(MySQL_num_rows($artm1) > 0) {
        echo '<table>';
        echo '<tr><td>Score </td><td>Title </td><td>Body</td></tr>';
        while($artm2 = MySQL_fetch_array($artm1)) {
            $val = round($artm2['score'], 3);
            $val = ($val*100);
            echo '<tr><td>' . $val . '</td>';
            echo '<td>' . $artm2['poster'] . '</td>';
            echo '<td>' . $artm2['body'] . '</td></tr>';
        }

        echo '</table>';
    }
else {
        echo 'No Results were found in this category.<br>';
    }

    
    echo '<br>';
    
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:15:21
 
Niek s

niek s

04/01/2007 11:52:00
Quote Anchor link
werkt het dan nu wel?
En ja dat kan, gewoon meerdere querys maken.
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

04/01/2007 14:02:00
Quote Anchor link
Ja hij werkt nu :)

Maar als ik meerdere queries maak, dan zijn de scores toch niet goed in verhouding tot elkaar? Kan ik niet met mysql zoeken in meerdere tabellen in 1 query?
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

05/01/2007 04:00:00
Quote Anchor link
Laat maar ik heb alles in 1 tabel gezet werkt ook :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.