Mysql in een array zetten ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J orii

J orii

24/06/2008 01:15:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag weten hoe je een row uit mysql in een array kan zetten ?
ik heb het laatst gelezen, alleen kan nergens meer vinden waar dat was,
Het is bedoelt om de actieve gebruikers te bekijken, dus als ze inloggen, dan staat er in de database dat ze 1 zijn, en al loggen ze uit dan staat er 0,
Maar bij mij leest mn scriptje het verkeerd,
en telt gwn het aantal x dat 1 en 0 er in voorkomen, dus staat er

1111000 (zo iets)

Dit is mn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?
$host
= "localhost"; // de locatie van je database
$user = "root"; // de gebruikersnaam om toegang te krijgen tot je database
$ww = "******"; // het wachtwoord om toegang te krijgen tot je database
$db = "Accounts"; // de naam van je database

mysql_connect("$host", "$user", "$ww") or die("No Connection to the Database");
mysql_select_db("$db") or die("Error with loading the database");

$sql = "
    SELECT
        online
    FROM
        users
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

    $rij = array( 'online' => $row['online']);
echo count($rij['online']);
    }
}


    ?>

    

( http://86.90.220.161/phphulp/ in werking )
Ik heb veel uit een tut, want ik begin net met Mysql, dus kan dr verkeerd slordig en niet goed uit zien,

ik hoop dat iemand mij kan helpe

groetjes Jori
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J orii
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:27:56
 
Dennis

Dennis

24/06/2008 07:55:00
Quote Anchor link
J orii schreef op 24.06.2008 01:15:
Het is bedoelt om de actieve gebruikers te bekijken, dus als ze inloggen, dan staat er in de database dat ze 1 zijn, en al loggen ze uit dan staat er 0,
Maar bij mij leest mn scriptje het verkeerd,
en telt gwn het aantal x dat 1 en 0 er in voorkomen, dus staat er

1111000 (zo iets)

groetjes Jori


Kan je niet beter je user tabel dmv UPDATE een andere waarde aan online laten toekennen?
 
J orii

J orii

24/06/2008 08:38:00
Quote Anchor link
Ja maar dan hou je toch het zelfde probleem, met 1 en 0 ?
of bedoel je van Offine en Online ?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/06/2008 08:45:00
Quote Anchor link
Je kan al met een selectiequery bepalen hoeveel users er online en offline zijna, je kan ook alle leden selecteren die online zijn, kan je gewoon binnen de while echo'en:
Onderstaande query geeft alleen de gegevens van online users terug.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  id,
  naam,
  online
FROM
  users
WHERE
  online = 1



Onderstaande query zal je 2 rijen teruggeven. De 1e rij is het aantal online bezoekers, en de 2e het aantal offline bezoekers. Het aantal staat in de "virtuele kolom" aantal_online
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  online,
  COUNT(online) AS aantal_online
FROM
  users
GROUP BY
  online
ORDER BY
  online DESC


Onderstaande geeft ook voor online status de status mee (offline/ online) (deze kan je ophalen alsof er een kolom "status" in je tabel staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

SELECT
  CASE WHEN online=0 THEN 'offline' ELSE 'online' END AS status,
  online,
  COUNT(online) AS aantal_online
FROM
  users
GROUP BY
  online
ORDER BY
  online DESC
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
J orii

J orii

24/06/2008 08:46:00
Quote Anchor link
Ik ga het ff proberen ! Dankje
 
J orii

J orii

24/06/2008 08:55:00
Quote Anchor link
die kan ik toch ook gwn opvragen met $row['online'] ?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/06/2008 09:20:00
Quote Anchor link
@J orii

Edit in het vervolg je berichten, bumpen is niet toegestaan hier (naja, pas na 24 uur)

Je kan beter wel een Alias meegeven (met AS dus) omdat er anders fouten/ onduidelijkheden kunnen ontstaan, zeker wanneer je COUNT(online) en online ophaalt. -> Leer jezelf aan een alias mee te geven, dat is veel beter.
 
J orii

J orii

24/06/2008 09:23:00
Quote Anchor link
Oke
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.