MySQL in HTML table

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dicenzo

Dicenzo

25/10/2005 02:38:00
Quote Anchor link
Hallo ik houd in mijn database een lijst me leden bij. De table naam is LEDEN, met twee collumns; NAAM en GROEP. Zit een lid in groep 1 dan heeft GROEP de waarde 1 en in groep 2 de waarde 2.

Nu wil ik in HTML een <table> maken met 2 kolommen, de linker kolom geeft de leden van groep 1 weer en de rechter die van groep 2.

De <table> ziet er dus zo uit.:

<table width="100%">
<tr>
<th>Groep 1 </th>
<th>Groep 2 </th>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table>

Hoe ik iets uit de database moet halen etc. dat snap ik allemaal wel, maar om de leden van groep 1 en groep 2 allebij in hun eigen kolom in te delen snap ik niet, omdat de <td>'s van de linker kolom en rechter door elkaar staan.

Zou iemand mij op weg kunnen helpen?
Gewijzigd op 25/10/2005 02:38:00 door Dicenzo
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 14:55:31
 
PHP erik

PHP erik

25/10/2005 05:57:00
Quote Anchor link
Je kunt binnen de td's nog een aparte table maken.

En anders zul je het omslachtig moeten doen met bijvoorbeeld 2 arrays en een modulootje.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

25/10/2005 06:48:00
Quote Anchor link
je bedoelt zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

include('config.php');

$query1 = "SELECT * FROM leden WHERE groep=1";
$result1 = (mysql_query($query1));

if (mysql_num_rows($result1))
{


   echo('<table>');

   while ($row = mysql_fetch_array($result1))
   {

   $id         = $row[d'];
   $naam1    = $row['
naam'];
  
$query2 = "SELECT * FROM leden WHERE groep=2";
$result2 = (mysql_query($query2));

if (mysql_num_rows($result2))
{

   echo('
<table>');

   while ($row = mysql_fetch_array($result2))
   {
   $id         = $row[íd'
];
   $naam2    = $row['naam'];

   echo('<tr>');
   echo('<td>Groep 1</td>');
   echo('<td>Groep 2</td>');
   echo('</tr><tr>');
   echo('<td>'.$naam1.'</td>');
   echo('<td>'.$naam2.'</td>');
   }
   }

   echo('</tr></table>');
}


?>


ik vrees dat het niet helemaal klopt met die 2 while's. ik denk namelijk dat er niet 2 in elkaar kunnen staan, maar je hebt iig een begin waar je ideeen uit kunt halen.
Gewijzigd op 25/10/2005 06:55:00 door Stefan van Iwaarden
 
Dicenzo

Dicenzo

25/10/2005 14:55:00
Quote Anchor link
Bedankt ik ga het eens even uitproberen en ik kan er denk ik wel wat van maken.
 
Willem vp

Willem vp

25/10/2005 15:26:00
Quote Anchor link
Twee while's in elkaar kan wel, maar dat is in dit geval niet wat je wilt. Je gaat dan voor elk lid in groep 1 een tabel maken met alle leden in groep 2, en dat lijkt me wat teveel van het goede.

Ik zou het (in het kort) ongeveer als volgt doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
$result1
= (mysql_query($query1));
$result2 = (mysql_query($query2));
$num1 = mysql_num_rows($result1);
$num2 = mysql_num_rows($result2);
$max = max($num1,$num2);

echo "<table>";
echo "<tr>";
echo "<th>Groep 1</th>"
echo "<th>Groep 2</th>"
echo "</tr>";
for ($cnt = 0; $cnt < $max; $cnt++)
{

   if (!($row1 = mysql_fetch_array($result1)))
   {

      $row1['naam'] = '';
   }

   if (!($row2 = mysql_fetch_array($result2)))
   {

      $row2['naam'] = '';
   }

   echo "<tr>";
   echo "<td>{$row1['naam']}</td>"
   echo "<td>{$row2['naam']}</td>"
   echo "</tr>";
}

echo "</table>";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.