mysql info weergeven op php pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Glenn van

Glenn van

11/03/2013 00:15:51
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil bepaalde info van een sql table weergeven op een php pagina.

In me sql database heb ik een sql table die user heet.
Nu zijn er verschillende fields in deze table en wil er 2 voorgeven namelijk de info bij username en info bij email.

Nu staat bijvoorbeeld in de usertable deze info:
Username ----------- Email ------------- Join ---------- PM`s -------.
Ryan v Dijk ---- [email protected] ---- 11-03-2013 --------- 4 ---------


Wat ik wil maken op de php pagina is een tekstveld waar je de username kan intikken en dan laat ie vervolgens op de pagina de username en email die bij de username hoort zien.

Als ik in dit geval dus Ryan v Dijk zou invullen op de php pagina dan laat ie dit zien:
Username - Email
Ryan v Dijk [email protected]


Zou iemand mij kunnen helpen door de code om dit voor elkaar te krijgen te posten want ik weet zelf vrij weinig van php.


Alvast bedankt,
Ryan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:23:50
 
- SanThe -

- SanThe -

11/03/2013 00:30:37
 
Michael R

Michael R

11/03/2013 07:31:44
Quote Anchor link
Zorg er voor dat het veld(waar je je username in tikt)= username heet.
Dit is hem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
//checken of het formulier verzonden is

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
$username=$_POST['username'];

//Selecteert alles uit de tabel user waar username de waarde heeft van de geposte username
$sql="SELECT * FROM user WHERE username='".$username."'";
$res=mysql_query($sql);
$row=mysql_fetch_array($res);

//Alles wat in de tabel user staat is als een array in $row gezet

echo("Username: ".$row['username']."<br/>");
echo("Email: ".$row['email']."<br/>");
}

?>
Gewijzigd op 11/03/2013 18:06:04 door Michael R
 
Glenn van

Glenn van

13/03/2013 02:04:46
Quote Anchor link
Hallo Michael,

Bedankt voor het helpen ik krijg alleen nog een foutmelding.
Met de hulp van jouw php code heb ik dit gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<form name="formulier" action="" method="post">
Username: <input type="text" name="username"><br>
<input type="submit" name="sbm" value="submit"><br>
</form>
<?php

//connection variables
$host = "localhost";
$database = ".......";
$user = "........";
$pass = "........";

//connection to the database
mysql_connect($host, $user, $pass)
or die ('cannot connect to the database: ' . mysql_error());

//checken of het formulier verzonden is

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
$username=$_POST['username'];

//Selecteert alles uit de tabel user waar username de waarde heeft van de geposte username
$sql="SELECT * FROM user WHERE username='".$username."'";
$res=mysql_query($sql);
$row=mysql_fetch_array($res);

//Alles wat in de tabel user staat is als een array in $row gezet

echo("Username: ".$row['username']."<br/>");
echo("Ingame Name: ".$row['nickname']."<br/>");
}

?>


Met deze code krijg ik deze error: Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/bfhadmin/public_html/forum/test.php on line 25


Zou je me kunnen vertellen wat ik fout doe?
Gewijzigd op 13/03/2013 02:05:35 door Glenn van
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 02:09:28
Quote Anchor link
Je query is mislukt.
Bouw foutafhandeling in.
Je query is ook lek -> sql-injection.
Zie mysql_real_escape_string().

Ik zie het al: Je hebt geen database geselecteerd.
 
Michael R

Michael R

13/03/2013 20:27:20
Quote Anchor link
Waarschijnlijk bestaat er een kolom/tabel naam niet. Kijk even in je database of de kolom username of de tabel user wel überhaupt bestaat.
 
Glenn van

Glenn van

14/03/2013 03:16:32
Quote Anchor link
Oke ik heb het aan de praat gekregen.

Bedankt voor jullie hulp Michael en - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.