mysql inject

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »
Stefan iemand

Stefan iemand

29/07/2011 18:39:47
Quote Anchor link
Hallo,
dus ik ben bezig met een registratie formuliertje te maken,
mijn vorige, was niet bestend tegen mysql inject,
nu is mijn vraag: is dit goed genoeg?

$gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$email2 = mysql_real_escape_string($_POST['email2']);
$referral = mysql_real_escape_string($_POST['referral']);
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:34:48
 
Bart V B

Bart V B

29/07/2011 18:50:20
Quote Anchor link
nee,

Je maakt nu overbodige variabelen aan.

Je kan beter de $_POST variabelen meteen in je query zetten.
Scheelt een berg debuggen als je er een verkeerd tikt. :P

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$result
= "INSERT INTO blaat(gebruikersnaan,
                             email
                            )
                            VALUES('"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."',
       '"
.mysql_real_escape_string($_POST['email']).'")
       "
;
?>

enz..
 
Cake Masher

Cake Masher

29/07/2011 18:55:11
Quote Anchor link
Bart, je hebt gelijk, maar denk niet dat dat zijn vraag was.

Ik zou de tip (persoonlijk) van Bart opvolgen, maar zoals je het nu hebt is het voor zo ver ik weet redelijk veilig tegen mysql injecties.

De tip van Bart is voor minder type werk etc. maar 't hoeft niet (voor als je dat prettiger vind).
 
Stefan iemand

Stefan iemand

29/07/2011 19:01:37
Quote Anchor link
maar ik ben php aan het leren, en ik vind dat dit het overzichtelijker maakt
toch bedankt :)
 
Cake Masher

Cake Masher

29/07/2011 19:05:43
Quote Anchor link
Precies.
Zolang je zelf maar snapt wat je aan 't doen bent.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2011 19:07:50
Quote Anchor link
Stefan iemand op 29/07/2011 19:01:37:
maar ik ben php aan het leren, en ik vind dat dit het overzichtelijker maakt
toch bedankt :)


Dat vind ik dus juist niet. Jij maakt nieuwe $vars aan waarvan niet duidelijk is of deze veilige inhoud hebben of niet. Bij $_POST-vars weet je dat die niet veilig zijn. Dat geeft mijns inziens duidelijkheid. Gebruik gewoon de mysql_real_escape_string() direct in de query om de $_POST-vars te beveiligen. Je ziet dan precies wat je aan het doen bent. Lijkt mij het meest overzichtelijk.
 
Bart V B

Bart V B

29/07/2011 19:13:23
Quote Anchor link
Stefan iemand op 29/07/2011 19:01:37:
maar ik ben php aan het leren, en ik vind dat dit het overzichtelijker maakt
toch bedankt :)


uiteraard staat het vrij om te het op die manier te doen.
Maar als je applicatie wat groter word, dan word het al een stuk lastiger.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/07/2011 19:18:39
Quote Anchor link
Stefan iemand op 29/07/2011 19:01:37:
maar ik ben php aan het leren, en ik vind dat dit het overzichtelijker maakt
toch bedankt :)


Lijkt me juist dat je dan alle tips die je krijgt ter harte neemt en je dingen gelijk goed aanleert. ;)
 
The Force

The Force

29/07/2011 19:44:53
Quote Anchor link
Veilig voor SQL injectie: ja. Veilig voor XSS aanvallen: nee. Wil je één van de variabelen op een later moment weer op het scherm weergeven dat moet je met htmlentities of strip_tags zorgen dat er geen XSS of CSRF aanvallen gedaan kunnen worden.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2011 19:49:19
Quote Anchor link
@The Force: Kan je daar wat meer over vertellen? Voorbeeldje misschien?
 
The Force

The Force

29/07/2011 20:32:06
Quote Anchor link
- SanThe - op 29/07/2011 19:49:19:
@The Force: Kan je daar wat meer over vertellen? Voorbeeldje misschien?


Er zijn allerlei manieren om XSS aanvallen te plegen. XSS staat voor Cross Site Scripting (de X omdat het onderscheid te kunnen maken tussen Cascading Style Sheets en deze vorm van aanvallen). Wat er in feite gebeurd is dat de aanvaller code op de website kan uitvoeren. Daardoor kan hij gegevens als de session ID stelen (omdat de code uitgevoerd wordt op het domein van de website die aangevallen wordt).

Stel je hebt een gastenboek en een gebruiker vult het volgende in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script type="text/javascript">
alert("XSS");
</script>


Je doet daar vervolgens mysql_real_escape_string overheen zodat je dat netjes in de database kan opslaan. Maar als je vervolgens alle gastenboekberichten op de website weergeeft dan wordt deze code gewoon uitgevoerd. Er zijn honderden manieren om een XSS aanval te plegen (zie http://ha.ckers.org/xss.html voor een overzicht).

Met XSS kan je sessies van mensen stelen (door de cookie met het sessie id via javascript op te vragen. Als die sessie id in zijn cookie plaatst dan is hij plots ingelogd. Je hebt (omdat je met javascript de DOM kan bewerken) oneindig veel mogelijkheden om de website zo aan te passen als je wilt. Je zou een inlogform kunnen toevoegen aan de website, enzovoorts. Dat overkwam ook de IB groep: http://www.automatiseringgids.nl/it-in-bedrijf/beheer/2011/23/opnieuw-lek-in-site-studiefinanciering.aspx .

Leesvoer: hier is een XSS cheat sheet: https://www.owasp.org/index.php/XSS_(Cross_Site_Scripting)_Prevention_Cheat_Sheet

Wat kan je er tegen doen? Je kan alle tags strippen (met strip_tags) of tekens vervangen door HTML entities (htmlentities). Je ontneemt alleen de gebruiker de mogelijkheid om via HTML een plaatje in hun gastenboekbericht te zetten. Je kan bij strip_tags wel aangeven dat 'img' wel toegestaan is, maar dat maakt je website weer gevoelig voor een aanval als deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="javascript:alert('onveilig!');">


Gebruik van strip_tags is dus enkel veilig als je de gebruiker normale tekst wilt laten schrijven of een beperkt aantal HTML tags wil toestaan. Tags als '<b>', '<i>' en '<u>' zijn uiteraard niet gevoelig voor XSS. htmlentities voorkomt het gebruik van alle HTML (maar zet deze om in veilige tekens inplaats van dat het deze weghaalt). Een andere optie is BB code maar die kan (indien niet goed gefilterd) ook met XSS aangevallen worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[img]http://badwebsite.com/xss.js[/img]


Je kan tot slot een XSS filter gebruiken om XSS tegen te gaan en tegelijkertijd de gebruiker in staat te stellen alle HTML te gebruiken zolang deze niet als verdacht aangemerkt wordt.

Edit: strip_tags schijnt niet alle vormen van XSS tegen te gaan. Zie http://htmlpurifier.org/comparison#striptags
Gewijzigd op 29/07/2011 23:49:13 door The Force
 
- SanThe -

- SanThe -

29/07/2011 20:38:23
Quote Anchor link
@The Force: Dank je voor deze heldere en uitgebreide uitleg. Die links ga ik ook nog bekijken (moet nu weg).

See You.
 
Bart V B

Bart V B

29/07/2011 23:15:35
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook nog gebruik maken van de php filter opties.

vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (!filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_VALIDATE_EMAIL))
  {

    echo 'E-Mail is not valid';
  }

else
  {
    echo 'E-Mail is valid';
  }

?>


Maar goed, dat gaat misschien voor de TS nog even te ver.
Wat leesvoer, om inspiratie op te doen voor invoer validatie:
http://id2.php.net/manual/en/book.filter.php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/07/2011 11:28:23
Quote Anchor link
Ik ben het niet eens met het gebruik van mysql_real_escape_string() in de query, zoals meerdere malen in dit topic aangeraden wordt. Het is absoluut een persoonlijke keuze die je maakt en het een is niet meer of minder veilig dan het ander, maar op het punt van overzichtelijkheid van je script valt er wel e.e.a. over te zeggen.

Als je in een script veel queries uitvoert of als je zeer lange queries nodig hebt, is het vaak al lastig genoeg om dat overzichtelijk in de code weg te schrijven. Het meerdere malen extra toevoegen van mysql_real_escape_string() functies in de queries komt overzichtelijkheid dan absoluut niet ten goede. Bovendien zou je de functie wel eens overbodig vaak nodig kunnen hebben als je dezelfde variabele in meerdere queries gebruikt.

Mijn redenatie is dan ook altijd dat $_POST, $_GET, $_COOKIE en (sommige) $_SERVER variabelen per definitie niet veilig zijn voor gebruik in een query. Variabelen die ik in mijn script zelf een naam gegeven heb, zijn dan per definitie wel. Op die manier weet ik zeker dat variabelen die ik gebruik in een query geen mogelijkheid tot sql injectie opleveren. En op deze manier weet ik ook zeker dat mijn queries overzichtelijk(er) blijven en ik mysql_real_escape_string() nooit dubbel gebruik...

Om antwoord te geven op de vraag van de TS: houd het volgende in gedachte:
- Voor invoer in de database is het gebruik van mysql_real_escape_string() over variabelen voldoende. Andere functies heb je niet nodig.
- Bij het genereren van output moet je nadenken over het formaat waar het in komt te staan, afhankelijk daarvan zul je functies als htmlentities(), nl2br(), etc. willen gebruiken.

Tenslotte, wil je hier helemaal niet meer over na hoeven te denken, kijk dan eens naar het gebruik van prepared statements bij het gebruik van PDO...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.