Mysql Injectie Bescherming

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:46:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$gebruikersnaam = mysql_real_escape_string(stripslashes($_POST['user']));
$wachtwoord = mysql_real_escape_string(stripslashes(md5($_POST['password'])));


Doe ik dit op deze manier goed? Of gaat dit fouten opleveren?
Gewijzigd op 25/05/2010 19:47:34 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 05:43:20
 
Martijn B

Martijn B

25/05/2010 19:48:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
...
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
...

?>


Het resultaat van md5() is altijd veilig om in een query te stoppen.

stripslashes() is alleen nodig als de PHP instelling "Magic Quotes" aan staat op de server. Maar stripslashes() heb je niet nodig om de waarde veilig te maken om in een query te stoppen dat doet mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 25/05/2010 19:50:48 door Martijn B
 

25/05/2010 19:49:35
Quote Anchor link
Je moet magic quotes uitzetten (want die verneuken je data), dan hoef je ook geen stripslashes. Ook zou ik het niet zo doen, want mysql_real_escape_string voegt dingen als \r enzo toe (geloof ik).
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:49:49
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik.
Maar doe ik de "mysql_real_escape_string" en "stripslashes" op deze manier goed?

Edit:
Van "\r" heb ik nog niks gemerkt/gehoord.
Heb net het wachtwoord en de gebruikersnaam even ge-echo-ed maar ik zag geen \r.
Gewijzigd op 25/05/2010 19:53:04 door Sander de Vos
 

25/05/2010 19:52:08
Quote Anchor link
Nee, je moet dus alleen mysql_real_escape string gebruik, en geen stripslashes, al helemaal niet als magic quotes uit staat. En die horen uit te staan.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:53:34
Quote Anchor link
Ok ;)
Bedankt voor de snelle reacties!
Gewijzigd op 25/05/2010 20:22:28 door Sander de Vos
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 19:57:28
Quote Anchor link
Als ik het goed heb is er maar 1 plekje waar je mysql_real_escape_string moet zetten, en dat is in de query wanneer je de data naar de database naar de database wegschrijft.

Heb ik vele malen gelezen in berichten van "specialisten"

Correct me if I am wrong.
 
Chris -

Chris -

25/05/2010 19:58:56
Quote Anchor link
Klopt. En Sander, je kan voor het wachtwoord de escape weghalen, MD5 is altijd "veilig" om in een database te zetten.
 

25/05/2010 19:59:02
Quote Anchor link
Ja, je doet pas mysql_real_escape_string (of type casten naar int bijv.) als je het in de query stopt.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 20:21:44
Quote Anchor link
Ok, opnieuw aangepast.

De nieuwe code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$gebruikersnaam
= mysql_real_escape_string($_POST['user']);
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
?>
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 21:30:32
Quote Anchor link
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>
 

25/05/2010 22:06:07
Quote Anchor link
Marcel:
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>


Hij is beter bezig dan jou, je kan het beste gewoon $_POST blijven gebruiken tot dat je die variabele hebt opgeschoond. Zie ook dit topic.
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:09:45
Quote Anchor link
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezellig worden hierzo.

Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.
Gewijzigd op 25/05/2010 22:12:32 door Marcel K
 

25/05/2010 22:11:45
Quote Anchor link
Marcel:
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezelli worden hierzo.


Als je wat tegen me hebt kan je wat mij betreft ergens een topic aanmaken, of tegen iemand via pm's gaan blaten. Maar dit soort posts in iemand anders zijn topic, totaal off topic is toch helemaal onzinnig?
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:14:06
Quote Anchor link
zie hierboven, had te vroeg op knoppie gedrukt.
Verder ga ik er niet op door.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 22:17:47
Quote Anchor link
Marcel:
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.

Het is een kwestie van smaak waar je mysql_real_escape_string() toepast, maar het is zeker niet verplicht om dat pas in de query te doen. Sterker nog, bij uitgebreide queries wil je dit waarschijnlijk niet in je query doen, maar daarvoor.

Karl maakt hier een goed punt. Werk gewoon door met de $_POST variabele totdat je hem beveiligd hebt voor invoer in de database. Dan pas krijgt de variabele een andere naam zodat jij in je scripts te allen tijde weet dat die variabele veilig is. Van een $_POST variabele weet je namelijk zeker dat hij niet veilig is.
 

25/05/2010 22:21:21
Quote Anchor link
Marcel:
Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.



Waarom zou je dat later doen als je het in één keer hoort te doen.
Echt niet logisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php // Kleurtjes
$blaat = $_POST['blaat']; // Later gaan we controleren hoor!
// En nu gaan we honderden andere dingen doen
// een functie bouwen
// effe een regex doen
// Goh, laten we eens wat met een database doen
// Moeten we nog controleren?
// Nah, zullen we vast wel hierboven gedaan hebben

mysql_query("SELECT * FROM blabla WHERE blaat='" . $blaat . "'");
?>


edit kut ubb parser
Gewijzigd op 25/05/2010 22:21:48 door
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:00:10
Quote Anchor link
Dus als ik alles goed heb begrepen, is de onderstaande code gewoon goed/veilig (genoeg).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// Login
if (isset($_POST['password'])) {
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($_POST['user']);
    $wachtwoord = md5($_POST['password']);
    
    $query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam = '$gebruikersnaam' AND wachtwoord = '$wachtwoord'");
    $count = mysql_num_rows($query);

    if ($count == "1"){
        setcookie("vCMS", "b3eb46540540e19a7322838729ed212e", time()+3600);
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:04:44
Quote Anchor link
Haal variabelen en integers nog even buiten quotes, dan is het nog iets netter.

edit: tevens zou je eerst nog kunnen controleren of de betreffende $_POST variabelen wel gevuld zijn. Zo niet, dan zou je in een eerder stadium een foutmelding kunnen geven.
Gewijzigd op 25/05/2010 23:05:36 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:08:28
Quote Anchor link
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Ze krijgen bij het login form zelf al meldingen of er iets fout is gegaan.
Ook heb ik een demo account zonder wachtwoord, waarbij er ook gewoon een MD5 hoort.
Dus als ik een melding weergeef dat hij leeg is, werkt het demo account niet meer.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:12:29
Quote Anchor link
Sander:
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Maar dat is natuurlijk geen reden om een methode te blijven gebruiken terwijl er nadelen zitten aan de manier die jij geleerd hebt...

Wat betreft de andere redenen die je geeft, dat is duidelijk. Dan maak je dus een bewuste keuze en dat is prima.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.