MySQL injection?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roel

Roel

01/07/2007 10:46:00
Quote Anchor link
Hallo,

Vaak lees ik over bugs als "MySQL injection". Wat is dit nou precies en hoe ga je het tegen? En hoe beveilig je je database eigenlijk?

Gr. Roel

Edit:

Sorry voor het lastig vallen, had niet goed gezocht bij tutorials.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roel
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 21:39:49
 
GaMer B

GaMer B

01/07/2007 10:54:00
Quote Anchor link
Niemand kan het beter uitleggen dan wikipedia: Klik

EDIT: Hier op PHPHulp.nl staan ook nog wat tutorials over SQL injectie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 

01/07/2007 10:55:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/145/246/

een tutorialtje hier op de site over injecties
 
Frank -

Frank -

01/07/2007 14:02:00
Quote Anchor link
Gebruik PDO (minimaal PHP versie 5 vereist) voor het aanroepen van jouw database. Dan heb je geen last meer van SQL-injection.

Tevens kun je dan eenvoudiger een andere database, bv. PostgreSQL of FireBird, gaan gebruiken.
 
PHP erik

PHP erik

01/07/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Frank heeft idd gelijk.

Verder is het trouwens eigenlijk SQL-injection en niet MySQL-injection. Want je injecteert SQL-code en niet een heel database systeem.
 
Roel

Roel

01/07/2007 14:26:00
Quote Anchor link
Wat is PDO dan en hoe gebruik ik het dan? En waarom zou je er dan geen last meer van hebben?
 
GaMer B

GaMer B

01/07/2007 14:28:00
Quote Anchor link
Roel schreef op 01.07.2007 14:26:
Wat is PDO dan en hoe gebruik ik het dan? En waarom zou je er dan geen last meer van hebben?

Mr. G. Oogle zegt: Klikk0rz
 
Bo az

Bo az

01/07/2007 14:30:00
Quote Anchor link
De reden dat je dan geen last meer hebt van SQL injection zijn prepared statements, iets wat overigens net zo goed beschikbaar is in de MySQLi extensie.

Hier lees je meet over PDO::prepare.

PDO is de geen vrijwaring van SQL injection omdat je er bij PDO::query nog net zo goed last van kan hebben.
 
Roel

Roel

01/07/2007 15:28:00
Quote Anchor link
Snap niet helemaal hoe je het nou precies moet gebruiken.. maar ik deze tutorial "http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/244/452/" staat op de 2e pagina een voorbeeld. Dit voorbeeld heb ik even nagemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

include("includes/connect.php");

if($_POST['submit']) {
mysql_query("INSERT INTO `[test]` (naam, pass) VALUES ('" . $_POST['naam'] . "', '" . $_POST['pass'] . "')");
}

else {
PRINT <<<FORM

<html>
<head>
<title>TEST</title>
</head>

<body>
<form action="test.php" method="POST">
Naam:         <input type="text" name="naam"><br>
Password:     <input type="password" name="pass"><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Test">
</form>

</body>
</html>
FORM
;
}

?>


connect.php maakt gewoon verbinding met me DB, dit script werkt ook gewoon alleen als ik dan probeer om hem te 'injecten' lukt hiet niet. Ik doe precies zoals het in het voorbeeld staat. Namelijk bij Naam "Pietje Puk', 'passwoord1'), ('Sinterklaas" invullen en bij Password gewoon een woord. Als ik dit doe komt er geen injection, hij voert het gewoon letterlijk in mijn DB in terwijl ik niks beveiligt heb, hoe kan dat:S

Ook snap ik de oplossing die ze geven niet helemaal. Er staat strip_slashes maar er moeten toch juist slashes bij voor de quotes?

Wie snapt dit en kan helpen?
 
Frank -

Frank -

01/07/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Hoe zeg je? Blokhaken [] en backtics ` in je query proppen? Waarom zou je in vredesnaam die troep er in willen zetten?

Gooi deze zooi dus weg, ga je zitten schamen, gebruik ze nooit meer en vergeet dat je ze ooit hebt gebruikt.

Verder vergeet je de functie mysql_real_escape_string() te gebruiken en heb je waarschijnlijk het geluk dat magic_quotes is aangezet. Van dat soort toevaligheden wil je echter niet afhankelijk zijn. Kortom, beveiligen die queries!
 
Roel

Roel

01/07/2007 15:42:00
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string() ben ik niet vergeten, ik heb dit script expres onbeveiligt gemaakt om te TESTEN. Maar het raren is dus dat het al geveiligt blijkt te zijn:S Maar dat komt dus door magic_quotes? En hoe zou jij deze query beveiligen? Er staat zoveel mogelijkheden
 
Koen

Koen

01/07/2007 16:22:00
Quote Anchor link
mysql_query is ook al enigzins beveiligd. Voor zover ik weet doet die namelijk maar een query uitvoeren. Natuurlijk wel gevaarlijk als dat net een drop, delete of truncate actie is, maar dat zou je ook met rechten kunnen beveiligen / afschermen.
 
Roel

Roel

02/07/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Hoe zouden jullie het beveiligen? Heb al zoveel dingen gelezen, stripslashes(), addslashes(), htmlspecialchars(), mysql_escape_string(), mysql_real_escape_string(). Kan iemand mij in een keer duidelijk uitleggen welke hiervan je moet gebruiken of welke hiervan vooral niet? En wat jullie zelf gebruiken, ik snap bijvoorbeeld ook niet waarom de ene zecht stripslashes() en de ander addslashes().

Alvast bedankt,
 
Bo az

Bo az

02/07/2007 16:31:00
Quote Anchor link
* stripslashes() - Deze heb je niet nodig, deze haalt alleen slashes weg.

* addslashes() - Deze voegt slashes toen, maar is niet bedoeld om SQL injection tegen te gaan.

* htmlspecialchars() - Dit doet iets heel anders (kan je namelijk gebruiken tegen xss), heeft niks met sql injection te maken, het zet tekens als < om naar hun html code en kan eventueel door ENT_QUOTES als 2e parameter mee te geven ook quotes om zetten, maar ook dit is niet bedoeld om SQL injection tegen te gaan. Met name omdat je htmlpecialchars() altijd pas moet uitvoeren als je data uit de database haalt(!) omdat je deze dan eventueel ook nog voor andere dan HTML doeleinden kan gebruiken (denk aan e-mail). Ook is htmlspecialchars niet volledig, htmlentities() is completer.

* mysql_real_escape_string() - Als je de gewone mysql_* functies gebruikt is dit dé manier om sql injection te voorkomen.

Hierbij moet ik wel vermelden dat als je PHP 5 tot je beschikking hebt het eenvoudiger is prepaired statements te gebruiken ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
GaMer B

GaMer B

02/07/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Addslashes moet je in het algemeen gebruiken. Als mensen de mogelijkheid hebben om iets in te typen en wanneer dat direct naar de database gaat dan kunnen er ' of " inzitten en addslashes() escaped ze dan (maakt ze onschadelijk)
Stripslashes is het omgedraaide van addslashes() en zal dus de toegevogede \ weghalen zodat ze niet meer in de tekst verschijnen.
Htmlspecialchars() doet speciale html karakters omzetten in onschadelijke html karakters. Zo wordt bijvoorbeeld & omgezet in &amp; waardoor er dus geen javascripts o.i.d. kunnen worden uitgevoerd.
Mysql_escape_string() is ongeveer hetzelfde als addslashes(), omdat deze functie ook de ' of " doen escapen (onschadelijk maken).
mysql_real_escape_string() is hetzelfde als mysql_escape_string(), maar iets ??uitgebreider??
Quote:
mysql_real_escape_string() calls MySQL's library function mysql_real_escape_string, which prepends backslashes to the following characters: \x00, \n, \r, \, ', " and \x1a.


Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Een aantal functies overlappen elkaar soms een beetje.
 
Roel

Roel

02/07/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Ja zeer duidelijk, maar welke gebruik jij bijvoorbeeld? is alleen addslashes genoeg?
 
GaMer B

GaMer B

02/07/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Ik gebruik vooral:
mysql_real_escape_string(), omdat het gewoon goed werkt tegen Mysql injection
htmlspecialchars(), omdat het die html tags omzet naar onschadelijke html code, zodat er geen javascript (XSS) uitgevoerd kan worden.

EDIT: htmlspecialchras() dan wel bij de output van een query.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Frank -

Frank -

02/07/2007 17:46:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 02.07.2007 16:46:
htmlspecialchars(), omdat het die html tags omzet naar onschadelijke html code, zodat er geen javascript (XSS) uitgevoerd kan worden.
En vervolgens kom je hopeloos in de problemen wanneer je de gegevens voor iets anders dan html nodig hebt...

htmlspecialchars() gebruik je voor output en nooit en te nimmer op input van de database. Dus bij een echo is het leuk en aardig, maar bij een insert-query bezorg je jezelf vroeg of laat een berg overbodig werk.

Niet doen dus.
 
Jan geen

Jan geen

02/07/2007 18:01:00
Quote Anchor link
en strip_tags(), wanneer gebruik je die?
 
Frank -

Frank -

02/07/2007 18:31:00
Quote Anchor link
Rik schreef op 02.07.2007 18:01:
en strip_tags(), wanneer gebruik je die?
Meestal bij het opschonen van input. Dat hoef je dan slechts 1x te doen, daarna is de data veilig te gebruiken.
 
GaMer B

GaMer B

02/07/2007 19:24:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 02.07.2007 17:46:
GaMer13 schreef op 02.07.2007 16:46:
htmlspecialchars(), omdat het die html tags omzet naar onschadelijke html code, zodat er geen javascript (XSS) uitgevoerd kan worden.
htmlspecialchars() gebruik je voor output en nooit en te nimmer op input van de database. Dus bij een echo is het leuk en aardig, maar bij een insert-query bezorg je jezelf vroeg of laat een berg overbodig werk.

Niet doen dus.

Ja, daarbij doe ik dat ook. Bijvoorbeeld bij een self-made-blog of forum o.i.d. Ik zal het er even bij zetten...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.