Mysql join loop vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

30/10/2015 12:21:20
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik kom er even niet meer uit, ik heb 2 tabellen. Eentje heet bedrijf_gegevens en de ander bedrijf_acties.
Online heb ik een mooie sql query gevonden welke via de latitude en longitude bedrijven in de buurt opspport in een bepaalde radius.

Dit werkt perfect maar nu haalt die nu enkel de bedrijven op maar wil ik ook de acties van deze bedrijven kunnen oppikken, hij pakt nu telkens 1 actie ipv alle acties van het bedrijf omdat die eerste query enkel de bedrijven pakt, hoe kan ik ook alle acties ophalen bij de gevonden bedrijven.

De code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
  <?php
          
          // hier komen alle acties.
          
           $url="http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/json?address=".urlencode($plaatsnaam)."";
$json = file_get_contents($url);
$data = json_decode($json, TRUE);


 //echo 'latitude: '.$data['results'][0]['geometry']['location']['lat'].'<br/>';
 //echo 'longitude: '.$data['results'][0]['geometry']['location']['lng'].'<br/>';
 //echo 'Plaats: '.$data['results'][0]['formatted_address'].'<br/>';

// echo '<hr>';
 //echo '<h3>Alle restaurants in straal van 25 km.... hemelsbreed dus zonder wegen..</h3>'.'<br/><br/>';

 
      $db = new database(); // Initiate a new MySQL connection
            $tableName = "bedrijf_gegevens";
            $origLat = $data['results'][0]['geometry']['location']['lat'];
            $origLon = $data['results'][0]['geometry']['location']['lng'];
            $dist = 25 ; // This is the maximum distance (in miles) away from $origLat, $origLon in which to search
           $query = "SELECT *, 6371 * 2 *
                      ASIN(SQRT( POWER(SIN(($origLat - abs(latitude))*pi()/180/2),2)
                      +COS($origLat*pi()/180 )*COS(abs(latitude)*pi()/180)
                      *POWER(SIN(($origLon-longitude)*pi()/180/2),2)))
                      as distance FROM $tableName WHERE
                      longitude between ($origLon-$dist/abs(cos(radians($origLat))*69))
                      and ($origLon+$dist/abs(cos(radians($origLat))*69))
                      and latitude between ($origLat-($dist/69))
                      and ($origLat+($dist/69))
                      having distance < $dist ORDER BY distance limit 100;"
;
            $result = $db->query($query);

            while($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
            {


             // Bedrijven in de buurt maar zijn er deals?

                $omschrijving =  $rows['lange_omschrijving'];
                
                $stringCut = substr($omschrijving , 0, 180);

                 // Eindigen in een woord.
                 $omschrijving = substr($stringCut, 0, strrpos($stringCut, ' ')).'...';
                
                echo '<div class="col-md-4">';
                
                echo '<div class="image-box team-member">
                                        <div class="overlay-container">
                                            <img style="width:100%; height:275px;" alt="" src="'
.verkrijgBedrijfsHoofdImageByKlantId($rows['klant_id']).'">
                                            <div class="overlay">
                                                <ul class="social-links colored clearfix">
                                                    <li class="facebook"><a href="http://www.facebook.com" target="_blank"><i class="fa fa-facebook"></i></a></li>
                                                    <li class="twitter"><a href="http://www.twitter.com" target="_blank"><i class="fa fa-twitter"></i></a></li>
                                                    <li class="skype"><a href="http://www.skype.com" target="_blank"><i class="fa fa-skype"></i></a></li>
                                                </ul>
                                            </div>
                                        </div>
                                        <div class="image-box-body">
                                            <h3 class="title">'
.verkrijgBedrijfsTypeByBedrijfTypeId($rows['type_bedrijf']).' '.$rows['bedrijfsnaam'].' in '.$rows['plaatsnaam'].'</h3>
                                            <small>'
.verkrijgActieTitelByBedrijfId($rows['klant_id']).'</small>
                                            <div class="separator-2"></div>
                                            <p>'
.verkrijgOmschrijvingByBedrijfId($rows['klant_id']).'</p>
                                        </div>
                                    </div></div>'
;
            
            
            }

  
      ?>

      
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 15:13:29
 
Peter K

Peter K

30/10/2015 13:23:36
Quote Anchor link
Begin eens wat eenvoudiger, welke kolommen komen overeen uit beide tabellen?

Stel dat je een id geeft in bedrijf gegevens die ook in acties staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
*
FROM
bedrijf_gegevens
INNER JOIN bedrijf_acties
WHERE
bedrijf_gegevens.bedrijf_id = bedrijf_acties.bedrijf_id


Dit zou in principe alles moeten laten zien.
Afhankelijk hoe je database in elkaar zit moet je dus kiezen welk veld overeenkomt.
Zijn dit er meerdere, dan moet je er meerdere invullen.

Nog een tip: probeer eerst je query gewoon op te stellen, dit kan in PHPmyadmin bijvoorbeeld of een andere software als b.v. Workbench.
Gewijzigd op 30/10/2015 13:24:30 door Peter K
 
Furio Scripting

Furio Scripting

30/10/2015 16:24:03
Quote Anchor link
Peter K op 30/10/2015 13:23:36:
Begin eens wat eenvoudiger, welke kolommen komen overeen uit beide tabellen?

Stel dat je een id geeft in bedrijf gegevens die ook in acties staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
*
FROM
bedrijf_gegevens
INNER JOIN bedrijf_acties
WHERE
bedrijf_gegevens.bedrijf_id = bedrijf_acties.bedrijf_id


Dit zou in principe alles moeten laten zien.
Afhankelijk hoe je database in elkaar zit moet je dus kiezen welk veld overeenkomt.
Zijn dit er meerdere, dan moet je er meerdere invullen.

Nog een tip: probeer eerst je query gewoon op te stellen, dit kan in PHPmyadmin bijvoorbeeld of een andere software als b.v. Workbench.


Klant_id komt in beide tabellen voor maar ik weet niet hoe ik in die moeilijke haversine formule query een join kan inbouwen.
 
Pg Vincent

Pg Vincent

31/10/2015 10:39:34
Quote Anchor link
Dit kun je met een JOIN doen, maar dan krijg je één resulteset waarin alle acties van alle bedrijven zitten en dat moet je dan in PHP weer uit elkaar gaan trekken voor je presentatie.

Als je niet in een high-performance situatie zit dan kun je net zo goed binnen de lus die de haversone data verwerkt een tweede query draaien die per gevonden bedrijf de acties ophaalt zodat je ze apart terugkrijgt per bedrijf.

JOIN is niet altijd de gewenste oplossing!
 
Peter K

Peter K

31/10/2015 18:52:29
Quote Anchor link
Furio Scripting op 30/10/2015 16:24:03:
Peter K op 30/10/2015 13:23:36:
Begin eens wat eenvoudiger, welke kolommen komen overeen uit beide tabellen?

Stel dat je een id geeft in bedrijf gegevens die ook in acties staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
*
FROM
bedrijf_gegevens
INNER JOIN bedrijf_acties
WHERE
bedrijf_gegevens.bedrijf_id = bedrijf_acties.bedrijf_id


Dit zou in principe alles moeten laten zien.
Afhankelijk hoe je database in elkaar zit moet je dus kiezen welk veld overeenkomt.
Zijn dit er meerdere, dan moet je er meerdere invullen.

Nog een tip: probeer eerst je query gewoon op te stellen, dit kan in PHPmyadmin bijvoorbeeld of een andere software als b.v. Workbench.


Klant_id komt in beide tabellen voor maar ik weet niet hoe ik in die moeilijke haversine formule query een join kan inbouwen.



Check deze anders eens: http://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.