Mysql join loop vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

30/10/2015 12:21:20
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik kom er even niet meer uit, ik heb 2 tabellen. Eentje heet bedrijf_gegevens en de ander bedrijf_acties.
Online heb ik een mooie sql query gevonden welke via de latitude en longitude bedrijven in de buurt opspport in een bepaalde radius.

Dit werkt perfect maar nu haalt die nu enkel de bedrijven op maar wil ik ook de acties van deze bedrijven kunnen oppikken, hij pakt nu telkens 1 actie ipv alle acties van het bedrijf omdat die eerste query enkel de bedrijven pakt, hoe kan ik ook alle acties ophalen bij de gevonden bedrijven.

De code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
  <?php
          
          // hier komen alle acties.
          
           $url="http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/json?address=".urlencode($plaatsnaam)."";
$json = file_get_contents($url);
$data = json_decode($json, TRUE);


 //echo 'latitude: '.$data['results'][0]['geometry']['location']['lat'].'<br/>';
 //echo 'longitude: '.$data['results'][0]['geometry']['location']['lng'].'<br/>';
 //echo 'Plaats: '.$data['results'][0]['formatted_address'].'<br/>';

// echo '<hr>';
 //echo '<h3>Alle restaurants in straal van 25 km.... hemelsbreed dus zonder wegen..</h3>'.'<br/><br/>';

 
      $db = new database(); // Initiate a new MySQL connection
            $tableName = "bedrijf_gegevens";
            $origLat = $data['results'][0]['geometry']['location']['lat'];
            $origLon = $data['results'][0]['geometry']['location']['lng'];
            $dist = 25 ; // This is the maximum distance (in miles) away from $origLat, $origLon in which to search
           $query = "SELECT *, 6371 * 2 *
                      ASIN(SQRT( POWER(SIN(($origLat - abs(latitude))*pi()/180/2),2)
                      +COS($origLat*pi()/180 )*COS(abs(latitude)*pi()/180)
                      *POWER(SIN(($origLon-longitude)*pi()/180/2),2)))
                      as distance FROM $tableName WHERE
                      longitude between ($origLon-$dist/abs(cos(radians($origLat))*69))
                      and ($origLon+$dist/abs(cos(radians($origLat))*69))
                      and latitude between ($origLat-($dist/69))
                      and ($origLat+($dist/69))
                      having distance < $dist ORDER BY distance limit 100;"
;
            $result = $db->query($query);

            while($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
            {


             // Bedrijven in de buurt maar zijn er deals?

                $omschrijving =  $rows['lange_omschrijving'];
                
                $stringCut = substr($omschrijving , 0, 180);

                 // Eindigen in een woord.
                 $omschrijving = substr($stringCut, 0, strrpos($stringCut, ' ')).'...';
                
                echo '<div class="col-md-4">';
                
                echo '<div class="image-box team-member">
                                        <div class="overlay-container">
                                            <img style="width:100%; height:275px;" alt="" src="'
.verkrijgBedrijfsHoofdImageByKlantId($rows['klant_id']).'">
                                            <div class="overlay">
                                                <ul class="social-links colored clearfix">
                                                    <li class="facebook"><a href="http://www.facebook.com" target="_blank"><i class="fa fa-facebook"></i></a></li>
                                                    <li class="twitter"><a href="http://www.twitter.com" target="_blank"><i class="fa fa-twitter"></i></a></li>
                                                    <li class="skype"><a href="http://www.skype.com" target="_blank"><i class="fa fa-skype"></i></a></li>
                                                </ul>
                                            </div>
                                        </div>
                                        <div class="image-box-body">
                                            <h3 class="title">'
.verkrijgBedrijfsTypeByBedrijfTypeId($rows['type_bedrijf']).' '.$rows['bedrijfsnaam'].' in '.$rows['plaatsnaam'].'</h3>
                                            <small>'
.verkrijgActieTitelByBedrijfId($rows['klant_id']).'</small>
                                            <div class="separator-2"></div>
                                            <p>'
.verkrijgOmschrijvingByBedrijfId($rows['klant_id']).'</p>
                                        </div>
                                    </div></div>'
;
            
            
            }

  
      ?>

      
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:10:38
 
Peter K

Peter K

30/10/2015 13:23:36
Quote Anchor link
Begin eens wat eenvoudiger, welke kolommen komen overeen uit beide tabellen?

Stel dat je een id geeft in bedrijf gegevens die ook in acties staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
*
FROM
bedrijf_gegevens
INNER JOIN bedrijf_acties
WHERE
bedrijf_gegevens.bedrijf_id = bedrijf_acties.bedrijf_id


Dit zou in principe alles moeten laten zien.
Afhankelijk hoe je database in elkaar zit moet je dus kiezen welk veld overeenkomt.
Zijn dit er meerdere, dan moet je er meerdere invullen.

Nog een tip: probeer eerst je query gewoon op te stellen, dit kan in PHPmyadmin bijvoorbeeld of een andere software als b.v. Workbench.
Gewijzigd op 30/10/2015 13:24:30 door Peter K
 
Furio Scripting

Furio Scripting

30/10/2015 16:24:03
Quote Anchor link
Peter K op 30/10/2015 13:23:36:
Begin eens wat eenvoudiger, welke kolommen komen overeen uit beide tabellen?

Stel dat je een id geeft in bedrijf gegevens die ook in acties staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
*
FROM
bedrijf_gegevens
INNER JOIN bedrijf_acties
WHERE
bedrijf_gegevens.bedrijf_id = bedrijf_acties.bedrijf_id


Dit zou in principe alles moeten laten zien.
Afhankelijk hoe je database in elkaar zit moet je dus kiezen welk veld overeenkomt.
Zijn dit er meerdere, dan moet je er meerdere invullen.

Nog een tip: probeer eerst je query gewoon op te stellen, dit kan in PHPmyadmin bijvoorbeeld of een andere software als b.v. Workbench.


Klant_id komt in beide tabellen voor maar ik weet niet hoe ik in die moeilijke haversine formule query een join kan inbouwen.
 
Pg Vincent

Pg Vincent

31/10/2015 10:39:34
Quote Anchor link
Dit kun je met een JOIN doen, maar dan krijg je één resulteset waarin alle acties van alle bedrijven zitten en dat moet je dan in PHP weer uit elkaar gaan trekken voor je presentatie.

Als je niet in een high-performance situatie zit dan kun je net zo goed binnen de lus die de haversone data verwerkt een tweede query draaien die per gevonden bedrijf de acties ophaalt zodat je ze apart terugkrijgt per bedrijf.

JOIN is niet altijd de gewenste oplossing!
 
Peter K

Peter K

31/10/2015 18:52:29
Quote Anchor link
Furio Scripting op 30/10/2015 16:24:03:
Peter K op 30/10/2015 13:23:36:
Begin eens wat eenvoudiger, welke kolommen komen overeen uit beide tabellen?

Stel dat je een id geeft in bedrijf gegevens die ook in acties staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
*
FROM
bedrijf_gegevens
INNER JOIN bedrijf_acties
WHERE
bedrijf_gegevens.bedrijf_id = bedrijf_acties.bedrijf_id


Dit zou in principe alles moeten laten zien.
Afhankelijk hoe je database in elkaar zit moet je dus kiezen welk veld overeenkomt.
Zijn dit er meerdere, dan moet je er meerdere invullen.

Nog een tip: probeer eerst je query gewoon op te stellen, dit kan in PHPmyadmin bijvoorbeeld of een andere software als b.v. Workbench.


Klant_id komt in beide tabellen voor maar ik weet niet hoe ik in die moeilijke haversine formule query een join kan inbouwen.



Check deze anders eens: http://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.