MySql laadt niks uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mathijs Adriaansen

Mathijs Adriaansen

13/11/2013 14:40:37
Quote Anchor link
beste,

kan iemand me vertellen wat ik verkeerd doe zie het helaas :( niet


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!--Aankomende trainingen-->
            <table cellpadding="3" cellspacing="0" border="0" bgcolor="#d7d39a" width="160" style="border:1px solid #bbb875; font-size:12px;">
            <tr>
            <td valign="middle" style="font-size:16px; color:#4c6b0d; padding-top:5px; padding-bottom:5px;">Aankomende Trainingen</td>
                           
            </tr>
            <tr>
            <td style="font-size:11px; color:#626039; border-top:1px solid #bbb875;">
                
            </td>
            </tr>
            </table></br>
            <!--End Training-->


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query = mysql_query("SELECT * FROM training ORDER BY Datum  DESC  LIMIT 3");
            $Q =($query) or die (mysql_error());
            echo $query;
Gewijzigd op 13/11/2013 15:35:17 door Mathijs Adriaansen
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 15:40:41
 
 - Diov  -

- Diov -

13/11/2013 14:44:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   $Q
= mysql_query($query) or die (mysql_error());
?>


Trouwens, kijk ook even voor betere foutafhandeling:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/

En mysql verdwijnt binnenkort in php, kijk even dit topic:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/mysql-vs-mysqli/76199/
Gewijzigd op 13/11/2013 14:46:09 door - Diov -
 
Mathijs Adriaansen

Mathijs Adriaansen

13/11/2013 14:47:24
Quote Anchor link
geeft nu deze fout
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_query() expects parameter 1 to be string, resource given in C:\wamp\www\tets\nieuwsbrief.php on line 214
 
 - Diov  -

- Diov -

13/11/2013 14:53:21
Quote Anchor link
Oeps ...
Ik zag iets over het hoofd,

Op regel 1 voer je al je query uit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
# We zetten dit volledig bovenaan

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    # functie voor sql debug

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
  



# zet dit waar je query moet

# de query | bij input: let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()

$sql_get_training ="SELECT *
                    FROM training
                    ORDER BY Datum DESC  
                    LIMIT 3
                   "
;

#  Check of query is gelukt    
if (($result_get_training = mysql_query($sql_get_training)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql_get_training,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de training.');
}

elseif (mysql_num_rows($result_get_training) == 0)
{

    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
    # -> Als er geen rij is echoën we hier:

    echo 'Er is geen training';
}

else
{
    # Hier is er wel een rij dus ->
    
    #we kunnen onze gegevens uit de database halen d.m.v. mysql_fetch_assoc

    $row_training = mysql_fetch_assoc($result_get_training);
    var_dump($row_training)
}

?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/11/2013 14:57:59
Quote Anchor link
Een verkorte versie van de code en uitleg die je hier boven kan vinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// de SQL string.
$sql = "SELECT * FROM training ORDER BY Datum DESC LIMIT 3";
// de SQL query uitvoeren.  $res geeft je een mysql-resource.  Een resource kan je  niet rechtstreeks echo'en
$res = mysql_query($sql);
// nu kunnen we die resource lezen, dat gebeurt met een fetch- functie
while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
  // stel dat er een veld is met de naam id, dan lezen we die zo:
  echo 'id van de rij: ' . $row['id'] .'<br>';
  // vervang 'id' door het veld dat je wil zien
}
?>
 
Mathijs Adriaansen

Mathijs Adriaansen

13/11/2013 14:59:30
Quote Anchor link
op regel 54 mist er een ; hij gaf een fout




Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given
Gewijzigd op 13/11/2013 15:08:14 door Mathijs Adriaansen
 
 - Diov  -

- Diov -

13/11/2013 15:25:38
Quote Anchor link
@Kris, waar is je foutafhandeling?
Stel dat er iets fout gelopen is.

En wat als er geen resultaten zijn? Krijg je gewoon een NULL.
Akkoord, de code van mij is wat langer, maar de SQL Debug kan je eruit laten, en de error reporting ook.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/11/2013 15:31:20
Quote Anchor link
- Diov - op 13/11/2013 15:25:38:
@Kris, waar is je foutafhandeling?


Bij jouw code.

------

Wie iets van basis niet snapt, zal ik niet overdonderen met code.
Gewijzigd op 13/11/2013 15:33:01 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/11/2013 15:33:02
Quote Anchor link
Matthijs, zou je even de titel van dit topic willen aanpassen. De huidige titel zegt niks over je probleem. Iedereen doet namelijk iets verkeerd en als iedereen zo'n vage titel gebruikt, wordt het een rommeltje op het forum. Alvast bedankt.
 
Mathijs Adriaansen

Mathijs Adriaansen

13/11/2013 15:34:14
Quote Anchor link
is goed pas hem gelijk aan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/11/2013 15:37:04
Quote Anchor link
thanks ;)
 
Mathijs Adriaansen

Mathijs Adriaansen

13/11/2013 15:37:31
Quote Anchor link
Zo beter?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.