[MYSQL] Laatse Naam.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »
Paco oste

Paco oste

28/08/2010 12:35:45
Quote Anchor link
Hallo, ik ben bezig met een Crime game samen met vriend.
En hij vroeg aan mij, of ik de homepage kon regelen en hij de ingame.
Maar, ik heb iets nodig voor me crime.
En dat is dat het laatste item wat in de database: GangsterDay
In de tabel: users (name)
Kan iemand dit voor mij regelen alvast bedankt! x
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 14:25:38
 
Pim -

Pim -

28/08/2010 12:46:09
Quote Anchor link
Ik snap er helemaal niets van...
 
Paco oste

Paco oste

28/08/2010 12:56:46
Quote Anchor link
Pim de Haan op 28/08/2010 12:46:09:
Ik snap er helemaal niets van...


Ik wil gewoon de laatste naam wat in de database is gezet x
 
- -

- -

28/08/2010 12:58:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT naam FROM tabel ORDER BY id DESC LIMIT 1;

Succes.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

28/08/2010 13:03:38
Quote Anchor link
"Ik wil gewoon de laatste naam wat in de database is gezet x"

En hoe moeten wij jouw nu duidelijk gaan maken dat er geen "laatste" record aanwezig zal zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT naam FROM tabel ORDER BY id DESC LIMIT 1;


hoeft niet de laatste te zijn
Gewijzigd op 28/08/2010 13:04:21 door Noppes Homeland
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/08/2010 13:05:38
Quote Anchor link
Noppes leg eens uit dan? Waarom kan er geen laatste record zijn?

En hoezo zal die query niet de laatste record uit de database halen?
 
Jelmer -

Jelmer -

28/08/2010 13:10:13
Quote Anchor link
Omdat id niet verplicht een oplopend getal is. Bijv. een gebruiker met id 4 kan best later zijn toegevoegd dan de gebruiker met id 27. Maar meestal is dat niet zo en zal sorteren op id wel volstaan. Een mooiere oplossing zou zijn om te sorteren om datum van aanmelding.
 
- -

- -

28/08/2010 13:13:15
Quote Anchor link
@Noppes @Jelmer: Jullie hebben zeker gelijk, maar het lijkt me dat we het niet te gecompliceerd moeten maken voor TS, daarom mijn eenvoudige manier.
Gewijzigd op 28/08/2010 13:13:34 door - -
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

28/08/2010 13:14:42
Quote Anchor link
een id is voor intern gebruik niet meer en niet minder, dus je kan er zeer zeker niet op sorteren.

wat als je een cycled index hebt of een id welke alfanumeriek is

De enige oplossing is om een datum/tijd veld op te nemen voor wanneer een record is geinsert en een veld wanneer het voor het laatst gewijzigd is, alleen dan kan je redelijkerwijs bepalen wat relatief gezien is welk record het laatste is
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/08/2010 13:20:03
Quote Anchor link
Waarom zou je het id niet oplopend doen? (auto increment toch?). Waarom zou je dat niet 'verplicht' doen? Dan loop je ook niet tegen problemen aan tijdens sorteren.

Ik heb nog nooit mee gemaakt dat een id 4 later word toegevoegd dan id 27 :S

Zou iemand nader uitleg kunnen geven?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

28/08/2010 13:57:59
Quote Anchor link
"Waarom zou je het id niet oplopend doen? "
-> omdat een id niet nummeriek hoeft te zijn
-> een auto_increment gereset kan worden (dus is het wel degelijk mogelijk 4 later te inserten dan 27)
-> andere database dan mysql maken gebruik van sequences, waarbij je deze een min/max,step en cycle y/n kan geven

"Zou iemand nader uitleg kunnen geven?"
wat zal er dan nader uitgelegd moeten worden dan?!
 
Paco oste

Paco oste

28/08/2010 14:08:35
Quote Anchor link
Ik heb dezelfde code all maar die wild hij niet tonen
en deze is exact het zelfde
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
[002]    = mysql_query("SELECT `naam` FROM `users` ORDER BY id DESC LIMIT 1");
if(!$query[002]){
    mysql_error();
}
else {
echo 'Nieuwste Lid: ' . $query[002];
}
 
Jonathan de Vries

Jonathan de Vries

28/08/2010 14:10:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
[002]    = mysql_query("SELECT naam FROM users ORDER BY id DESC LIMIT 1");
if(!$query[002]){
    mysql_error();
}
else {
$rec =  mysql_fetch_assoc($query[002]);
echo 'Nieuwste Lid: ' . $rec['naam'];
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

28/08/2010 14:16:13
Quote Anchor link
Gebruik niet $query[002] maar een 'normale' naam.
Verder vergeet je te 'fetchen'. Zie de vele tutorials.
 
Paco oste

Paco oste

28/08/2010 14:58:10
Quote Anchor link
ik zit nog altijd met 0 items erop.
echt raar :s
 
Niels K

Niels K

28/08/2010 16:34:56
Quote Anchor link
Geen foutmelding? Want zo kunnen we je niet verder helpen
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

28/08/2010 16:48:44
Quote Anchor link
laat dan eens je code zien
 
Paco oste

Paco oste

28/08/2010 18:07:51
Quote Anchor link
Ik gebruik die van jonathan de vries.
 
Jonathan de Vries

Jonathan de Vries

28/08/2010 18:48:00
Quote Anchor link
Ik heb de jouwe enkel aangepast zodat die wat zou moeten weergeven.
Weet je verder wel zeker dat je alles goed selecteerd?

Zoals SanThe ook al aangaf is de opbouw er niet zo netjes van.
Beter zou zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT naam FROM users ORDER BY id DESC LIMIT 1");
    // controleren of de query gelukt is.
    if($sql){
        $rec =  mysql_fetch_assoc($sql);
        // gegevens echoën
        echo 'Nieuwste Lid: ' . $rec['naam'];
    // bij een fout een mysql error tonen.    
    } else {
       echo mysql_error();
    }

?>
Gewijzigd op 28/08/2010 18:55:17 door Jonathan de Vries
 
Paco oste

Paco oste

28/08/2010 19:01:19
Quote Anchor link
Ja deze werkt, heel erg bedankt nu krijg ik dit:
Website Gegevens:
- Aantal Spelers: 1
- Nieuwste Lid: root (JA DIT IS MIJN GEBRUIKER SNEL TOEGEVOEGD)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.