MySQL master master replication

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ad Vertentie

Ad Vertentie

31/05/2017 05:26:28
Quote Anchor link
Heeft iemand ervaring met het opbouwen van een master-master replicatie tussen 2 MySQL databases?

-Hoe gaat dit met auto encrement velden?
In mijn geval heb ik 1 load balancer (A), 2 webservers (B&C) (Apache) en 2 MySQL databases (D&E) waarbij het de bedoeling is dat B naar D schrijft en C naar E.
Zodra / indien master-master replicatie begint gaan er onmiddellijk problemen ontstaan, daar beide servers dezelfde auto encrement gebruiken.
Hier is kennelijk een oplossing voor waarbij je 1 server een andere ID reeks kunt meegeven waardoor 1 server b.v. de volgende ID's heeft : 1,3,5,7,9 etc.. en de andere 2,4,6,8 etc.
--

On master-1, add this to the my.cnf
auto_increment_increment = 10
auto_increment_offset = 1

on master-2, and this to the my.cnf
auto_increment_increment = 10
auto_increment_offset = 2

--


De vraag, zodra 1 van de 2 servers een DELETE uitvoert, hoe zorgt de master-master replicatie er dan voor dat op de andere server hetzelfde wordt verwijderd, de ID's zijn immers niet gelijk ?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:58:47
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/05/2017 10:39:57
Quote Anchor link
>> De vraag, zodra 1 van de 2 servers een DELETE uitvoert, hoe zorgt de master-master replicatie er dan voor dat op de andere server hetzelfde wordt verwijderd, de ID's zijn immers niet gelijk ?

De te inserten ID's zijn verschillend, maar ze hebben beide toegang tot dezelfde recordset. Dat is het hele idee van replicatie. Een DELETE of UPDATE zal dus heel normaal werken. Net als dat een SELECT uit beide databases dezelfde set oplevert.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.