MySQL: Meerdere gegevens lezen uit diverse tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 10:56:55
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik ben bezig met een weergave van diverse informatie welke ik uit een database moet halen. Dit betreft een gewone sql database met phpmyadmin.

Het zit zo:

Elke 10 minuten worden er waardes opgehaald welke worden gestored in de database.
Ik heb een paar tabellen welke de volgende naam hebben:
- history_ekwh
- history_gas
- hisotry_h2o
- history_tempinside

daarin staan elke keer cellen in elke tabel:
- value
- valuedatetime

Nu is mijn vraag hoe ik het voor elkaar krijg dat ik een tabel kan weergeven die de waardes weergeef die overeenkomen in elke tabel per valuedatetime.

Kan iemand me hier bij vooruit helpen? Mocht er meer info nodig zijn dan hoor ik dit graag!

Alvast vriendelijk bedankt!

Juin

Toevoeging op 21/08/2012 11:04:04:

Hier een voorbeeld van wat ik voor elkaar zou willen krijgen:

Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:48:25
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/08/2012 11:06:28
Quote Anchor link
Ik heb het idee dat je 1 op 1 relaties legt die volledig overbodig zijn. Zo te zien is je valuedatetime de kolom waarop je identificeert, en als die dus in iedere tabel uniek is en ook in elke tabel voorkomt is het raadzaam om er één tabel van te maken.
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 11:34:45
Quote Anchor link
ik zou inderdaad ook alles in een tabel gooien bijf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM history ORDER BY valuedatetime";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) >= 1) {
        echo "<table><tr><td>Date - Time</td><td>Temp inside</td><td>Temp outside</td><td>Power usage</td><td>Gas usage</td><td>H20 usage</td><td>CO2</td></tr>";
        while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
            echo "<tr><td>" . $row["valuedatetime"] . "</td><td>" . $row["valuetempinside"] . "</td><td>" . $row["valuetempoutside"] . "</td><td>" . $row["valuepowerusage"] . "</td><td>" . $row["valuegasusage"] . "</td><td>" . $row["valueh2ousage"] . "</td><td>" . $row["valueco2"] . "</td></tr>";                
        }

        echo "</table>";
    }

?>

nu staat alles in de tabel history met de cellen: valuedatetime, valuetempinside, valuetempoutside, valuepowerusage, valuegasusage, valueh2ousage, valueco2
Gewijzigd op 21/08/2012 11:36:38 door lex van der poel
 
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 11:49:25
Quote Anchor link
Kijk eens aan, bedankt voor jullie snelle reacties! Inderdaad gelijk en ik zal eens even aan de slag gaan met de code.
Laat het zo weten.

Nogmaals bedankt zover!
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 11:54:01
Quote Anchor link
Ik heb de code trouwens niet getest maar als het goed is komt er een soort gelijke tabel en als de info fout om staat plaats dan DESC agter aan de query. :)
 
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 11:55:00
Quote Anchor link
Heb zojuist gekeken en dan zou het wel werken als alles in 1 tabel komt te staan. Echter wil ik ook met highcharts werken en verschillende formules op los laten. Is het dan niet beter als het zo gescheiden blijft staan?

Is er geen manier om dit voor elkaar te krijgen volgens jullie?
Hierbij ook nog een screenshot wat het misschien makkelijker maakt te zien hoe het nu in elkaar zit.

Screenshot:
Afbeelding
Gewijzigd op 21/08/2012 11:55:35 door Juin Juinse
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 11:57:21
Quote Anchor link
je kan wel gewoon verschillende cellen updaten als ik jou was zou ik alles in een tabel zetten scheelt heel veel hoofdpijn opwekkende code ;)
 
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 11:57:29
Quote Anchor link
Er kunnen namelijk meerdere devices bij komen die ook de info aanbieden aan de database...
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 12:00:15
Quote Anchor link
en jij wilt dat alle info uit een tabel aan 1 "device" is gekoppeld?
 
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 12:03:02
Quote Anchor link
yep! :-)

Het werkt namelijk met een parser script welke elke 10 minuten de values van de betreffende device schrijft naar de database.
Dit kunnen inderdaad meerdere devices zijn en ik wil ze zo storen in een database dat ik er makkelijk mee kan werken met highcharts en berekeningen er op los kan laten (bijvoorbeeld wat de gemiddelde temperatuur is geweest van de laatste 7 dagen)

Maar als je zegt dat het op een andere manier storen in de database toch misschien wel beter is dan kan ik natuurlijk ook op een andere manier de database gaan opzetten. Ik ben nu nog bezig met dit beginsel dus kan nog van alles doen, geen probleem maar ik vindt het lastig te beslissen wat het beste is nu..

Toevoeging op 21/08/2012 12:04:59:

Misschien is het inderdaad beter om alles in 1 tabel te plaatsen en wanneer ik de values van 1 device wil hebben dat ik hem dan filter dat hij alleen de waardes van die device moet pakken ofzo?
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 12:08:43
Quote Anchor link
je kan ook in de mysql query dit toevoegen om alle gegevens van een divice op te roepen: "WHERE valuedeviceid = 'hier het id van divice'"
 
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 12:10:41
Quote Anchor link
ik denk dat ik gewoon eerst eens ga beginnen om alles in 1 database te gooien. Ik heb eens zitten denken en misschien dat dit toch het beste is. Dan zou de code je eerder schreef ook werken en scheelt het me wel een hoop extra coding denk ik zo. En als ik inderdaad kan filteren op device id zou het geen probleem moeten zijn. En ik hoef maar 1 keer de valuedatetime te storen en niet net als nu in elke tabel, wat ook weer schijfruimte scheelt en 3G kosten wanneer de devices via internet gaan lopen natuurlijk.

Toevoeging op 21/08/2012 12:10:44:

ik denk dat ik gewoon eerst eens ga beginnen om alles in 1 database te gooien. Ik heb eens zitten denken en misschien dat dit toch het beste is. Dan zou de code je eerder schreef ook werken en scheelt het me wel een hoop extra coding denk ik zo. En als ik inderdaad kan filteren op device id zou het geen probleem moeten zijn. En ik hoef maar 1 keer de valuedatetime te storen en niet net als nu in elke tabel, wat ook weer schijfruimte scheelt en 3G kosten wanneer de devices via internet gaan lopen natuurlijk.
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 12:12:21
Quote Anchor link
is goed en als je hulp nodig hebt vraag je het maar heb toch niet veel te doen ;)
 
Erwin H

Erwin H

21/08/2012 12:18:03
Quote Anchor link
Ik denk dat je belangrijkste beslispunt zou moeten zijn: krijg ik bij elke meting in principe alle gegevens?

Zo ja (uitzonderingen daargelaten), dan is het beste om alles in 1 tabel te zetten.
Zo nee, dan kan je overwegen om de gegevens los op te slaan. In dit geval zou je anders namelijk veel lege velden krijgen en dat is inefficient en dus zonde. Het betekent echter wel veel meer werk en complexere queries (hoewel je die met een view zou kunnen afdekken).
 
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 12:29:27
Quote Anchor link
Oke! inderdaad. Hij krijgt altijd bij elke meting alle gegevens. Ik heb de device zo geprogrammeerd dat hij zelf ook een backup houdt van 1,5 week voor als er geen verbinding mocht zijn. Vervolgens als er weer verbinding is dan checkt de parser toch elke keer of er nieuwe waardes zijn dus de database blijft altijd actueel.

En Lex ik ga nu aan de gang en je hoort vast nog van me denk ik ;)

Ik ga eerst de parser nu aanpassen dat alles in 1 tabel komt met het deviceid erbij. Daarna meldt ik me hier weer ;)
 
Lex van der poel

lex van der poel

21/08/2012 12:45:12
Quote Anchor link
oke succes er mee ;)
 
John D

John D

21/08/2012 13:52:53
Quote Anchor link
Al doende datamodellering met in gedachten hoe je het op moet halen en tonen is de verkeerde insteek. Maak eerst je datamodel volgens de regels van datamodellering (om te beginnen derde normaalvorm) en aansluitend zul je alles met queries op kunnen vragen wat je wilt hebben.
 
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 13:54:15
Quote Anchor link
John D op 21/08/2012 13:52:53:
Al doende datamodellering met in gedachten hoe je het op moet halen en tonen is de verkeerde insteek. Maak eerst je datamodel volgens de regels van datamodellering (om te beginnen derde normaalvorm) en aansluitend zul je alles met queries op kunnen vragen wat je wilt hebben.


Hoi John,

Bedankt voor je reactie. Daar heb je inderdaad gelijk in. Maar ik weet niet helemaal hoe ik dit het beste kan doen. :-/
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/08/2012 13:55:17
Quote Anchor link
Juin Juinse op 21/08/2012 13:54:15:
... Maar ik weet niet helemaal hoe ik dit het beste kan doen. :-/


http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/
 
Juin Juinse

Juin Juinse

21/08/2012 13:55:54
Quote Anchor link
Kris Peeters op 21/08/2012 13:55:17:
Juin Juinse op 21/08/2012 13:54:15:
... Maar ik weet niet helemaal hoe ik dit het beste kan doen. :-/


http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/


Thanks ik ga het eens even bekijken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.