mysql opslaan van ' (afkappingsteken)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Elias

elias

28/05/2008 10:02:00
Quote Anchor link
hallo, ik ziet met een mysql probleem. telkens ik een afkappingsteken ' probeer op te slaan lukt dit niet.
ik heb geen idee waarom dit niet wil lukken.

ik heb reeds geprobeerd van de string om te zetten naar utf8 mijn tabel omgezet naar utf8 ip van latin1. ik kan ze het afkappingsteken wel gewoon in de database plakken en ophalen, maar ik kan ze niet via php opslaan of updaten.

heeft iemand dit probleem ook al gehad? en wat was de oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 22:53:12
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

28/05/2008 10:06:00
Quote Anchor link
Als je een ' gebruikt, breekt die uit je MySQL query weg.
Zorg dat je mysql_real_escape_string gebruikt:

Voorbeeld van de tag gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$content
= mysql_real_escape_string($deContent);
mysql_query("INSERT INTO tabel SET tekst = '".$content."'");
?>
 
Mitchell

Mitchell

28/05/2008 10:07:00
Quote Anchor link
Dat heeft volgens mij meer te maken over hoe je het naar je mysql database stuurt via je php. ;)

Edit: Jelle heeft het zo te zien al opgelost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Elias

elias

28/05/2008 10:11:00
Quote Anchor link
hey jelle, als ge wilde en het kon dan had ik u alle sexueel plezier gegeven da ge maar wou. wat een zalig goed antwoord en super snel.

bedankt maat.
 
Elias

elias

28/05/2008 10:15:00
Quote Anchor link
hey jelle, ik had nog snel een vraag nu je toch zo goed bezig bent :)
hoe kan ik goed een euro teken opslaan?
 
M Ypma

M Ypma

28/05/2008 10:22:00
Quote Anchor link
door een karakterset te gebruiken die het euro teken ondersteund en deze overal consistent te gebruiken door de hele website, denk aan output, database, content-types en encoding van je bestanden
 
Elias

elias

28/05/2008 10:26:00
Quote Anchor link
ok, en hoe kom ik te weten welk karakterset dit doet? ik ben trouwens gebonden door het gebruik van bepaalde technologie om de utf8 te gebruiken.

dus dan zal er waarschijnlijk niet echt en oplossing zijn neem ik aan?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

28/05/2008 11:16:00
Quote Anchor link
ISO-8859-1
 
Elias

elias

28/05/2008 13:41:00
Quote Anchor link
het euro teken wil niet echt lukken, maar toch bedankt voor de goede set aan te geven.
 
Mitchell

Mitchell

28/05/2008 14:37:00
Quote Anchor link
Gebruik je de frontend of backend van het euro teken? Hier bedoel ik mee, voer je het euro teken gewoon in of voer je de entity in?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.