mysql output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »
Jeroen VD

Jeroen VD

04/12/2011 15:56:30
Quote Anchor link
stel ik heb de volgende query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
"SELECT * FROM `table` WHERE `username` = '" . $username . "'"
?>


en $username staat niet in deze tabel, wat geeft deze query dan terug?

alvast bedankt,
jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:14:38
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/12/2011 16:05:33
Quote Anchor link
Als je nu ook eens nadenkt over het feit wat je wilt bereiken met deze vraag, dan kan er ook gericht antwoord gegeven worden.

Overigens kan je dit soort vragen ook zelf beantwoorden door de query gewoon op de sql-prompt te draaien en te kijken naar het resultaat. Daarop kan je dan zelf een oplossing zoeken voor jouw niet beschreven probleem.

Note: backticks horen niet thuis in SQL, dus weg ermee!!
Gewijzigd op 04/12/2011 16:07:39 door Noppes Homeland
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/12/2011 16:08:05
Quote Anchor link
wat ik wil bereiken, ik wil aan de output testen of er überhaupt deze record in de tabel staat, door middel van een if-then, maar dan moet ik eerst weten wat deze teruggeeft.

en waar kan ik deze sql-prompt dan wel vinden?

ook heb ik geleerd backticks te gebruiken...

Toevoeging op 04/12/2011 16:17:20:

ik heb op phpmyadmin sql gedraaid (sql prompt?) en deze gaf een lege resultaat terug. verder gaf deze standaard al backticks.

maar is deze lege resultaat NULL, of bestaat die dan gewoon niet? dat is juist wat ik moet weten
Gewijzigd op 04/12/2011 16:14:30 door Jeroen VD
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/12/2011 16:26:17
Quote Anchor link
Quote:
ook heb ik geleerd backticks te gebruiken...

Degene die jouw dat aangeleerd heeft, moeten ze maar ergens heen sturen waar hij/zij deze onzin niet kan verkondigen.

phpmyadmin is "bagger", leuk om even een simpel querietje los te laten op een database tabel, maar meer dan ook niet.

Een database beheer je in feite met de tools die meekomen met de database software of programma's die goed geschreven zijn.

Tja, kijk eens tussen de functies van mysql:
http://www.php.net/mysql

dan kom je vanzelf wel bij 1 van de functies iets tegen, wat antwoord geeft op een leeg resultset.

Maar ja, als je geen kennis hebt van databases en sql moet je er ook niet mee aanvangen alvorens je op z'n minst de basiskennis tot je genomen hebt.

Dan hoef je namelijk dit soort vragen niet meer te stellen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/12/2011 16:30:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$result
= mysql_query($sql);
if ($result) {
    if mysql_num_rows($result) == 0) {
        //code
    }
    else echo 'record bestaat al';
}

else {
    //foutafhandendeling
}
?>
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/12/2011 16:35:22
Quote Anchor link
degene die mij dit aan heeft geleerd, is een leraar, ik ga er dus van uit dat die dat goed doet.

phpmyadmin is niet meer dan een beheertool, bewerken of beheren doe je hier niet mee

een pagina met allemaal functies is leuk, maar hoe kom ik hier zonder te weten waar te beginnen?

en je hebt gelijk, als je alles al weet van databases, sql en php hoor je hier inderdaad niet te zijn.

maar omdat ik dat dus niet weet ben ik hier! en anderen zijn er om mij te helpen, net als ik hun als indien nodig. dat is het idee van een helpforum!

Toevoeging op 04/12/2011 16:37:29:

@ger, bedoel je hiermee dat als er geen rijen zijn, dat er dan dus ook geen resultaat is?
Gewijzigd op 04/12/2011 16:38:10 door Jeroen VD
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/12/2011 16:37:43
Quote Anchor link
En ja hoor weer iemand, die zonder na te denken een foutief if-je in elkaar flantst.
en dan doel ik op: if ($result) {

en de tweede is:
if mysql_num_rows($result) == 0)
dat geeft een parse error

Quote:
degene die mij dit aan heeft geleerd, is een leraar, ik ga er dus van uit dat die dat goed doet.

Wel die leraar moet dan maar ontslagen worden, maar heeft in ieder geval wel bijscholing nodig. En zomaar aannemen wat z'n ...... vertelt is natuurlijk uit den boze.

Quote:
@ger, bedoel je hiermee dat als er geen rijen zijn, dat er dan dus ook geen resultaat is?

En wat begrijp je nu niet aan het geen ger gepost heeft? Je kan hooguit kijken, lezen en uitproberen en het dan op correcte wijze toepassen.
Gewijzigd op 04/12/2011 16:42:43 door Noppes Homeland
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/12/2011 16:41:55
Quote Anchor link
Jeroen vd op 04/12/2011 16:35:22:
degene die mij dit aan heeft geleerd, is een leraar, ik ga er dus van uit dat die dat goed doet.

Helaas, foute aanname. Veel leraren leggen het 'quick & dirty' uit.
Selecteren van velden met *, 'foutafhandeling' door die()-constructie, etc.
Ook de meeste boeken leggen het helaas foutief uit.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/12/2011 16:43:00
Quote Anchor link
@noppes: ik neem niets zomaar aan, als iemand mij uitlegt hoe iets werkt, en dan werkt het op die manier, ga ik ervan uit dat dat dus goed is. ik ben geen mongool die alles maar aanneemt dat hem vertelt wordt.
Quote:
En wat begrijp je nu niet aan het geen ger gepost heeft? Je kan hooguit kijken, lezen en uitproberen en het dan op correcte wijze toepassen.

en ik weet niet hoe het met u zit, maar ik probeer te begrijpen wat er gebeurd, niet zomaar aannemen dat iets werkt, wat dan ga je weer verkeerd aannemen. je spreekt jezelf tegen.
Gewijzigd op 04/12/2011 16:49:20 door Jeroen VD
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/12/2011 17:00:10
Quote Anchor link
M.a.w. je begrijpt niet wat je leest en wat het doet.

Wel daar heb je de handleiding voor:
http://www.php.net/mysql_query
http://www.php.net/mysql_error
http://www.php.net/mysql_num_rows

http://www.php.net/if
http://www.php.net/echo

En zonder het te lezen, te begrijpen door toe te passen zult gij ook niets leren.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

04/12/2011 17:03:06
Quote Anchor link
dankje voor de link, ik wist nog niet wat echo deed.

na ja bedankt ger en obelix, ik weet hoe het zit.

mvg,
jeroen
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

04/12/2011 18:24:34
Quote Anchor link
Backticks horen in SQL inderdaad niet thuis. Het is echter wel een onderdeel van MySQL, waar het gewoon geaccepteerd word. Daarom kun je, mits je een MySQL-database gebruikt, prima backticks gebruiken. Je moet alleen weten waar en waarom je het wel/niet gebruikt.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

04/12/2011 19:28:04
Quote Anchor link
@Noppes, je hebt je dagje niet of wel? Sjeez.

@Jeroen Gebruik geen * maar selecteer de velden die je nodig hebt/
Gewijzigd op 04/12/2011 19:28:13 door PHP Scripter
 
Jaron T

Jaron T

04/12/2011 22:04:25
Quote Anchor link
Backticks kunnen handig zijn als je 'reserved key words' gebruikt, je hebt bijvoorbeeld een tabel die 'order' heet, je kan nu niet select blaat from order doen omdat order een gereserveerd keyword is (order by blaat desc).
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/12/2011 22:22:43
Quote Anchor link
@Jaron T, gaat jij effe lekker hene! Als een woord een gereserveerd woord is dan moet je opzoek naar een alternatieve omschrijving en niet met backticks aangaan lopen kloten.
 
Gerhard l

gerhard l

04/12/2011 22:43:02
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 04/12/2011 16:37:43:
En ja hoor weer iemand, die zonder na te denken een foutief if-je in elkaar flantst.
en dan doel ik op: if ($result) {

en de tweede is:
if mysql_num_rows($result) == 0)
dat geeft een parse error

Quote:
degene die mij dit aan heeft geleerd, is een leraar, ik ga er dus van uit dat die dat goed doet.

Wel die leraar moet dan maar ontslagen worden, maar heeft in ieder geval wel bijscholing nodig. En zomaar aannemen wat z'n ...... vertelt is natuurlijk uit den boze.

Quote:
@ger, bedoel je hiermee dat als er geen rijen zijn, dat er dan dus ook geen resultaat is?

En wat begrijp je nu niet aan het geen ger gepost heeft? Je kan hooguit kijken, lhjezen en uitproberen en het dan op correcte wijze toepassen.


Noppes wat is er fout aan de if $query statement? Dit geeft toch gewoon een boolean terug, ik heb hier nog nooit problemen mee gehad.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/12/2011 23:02:37
Quote Anchor link
$query bevat alleen een boolean (false) als de query mislukt is. Jij checked in feite op een true boolean en dat zal er nooit in zitten. Als ie gelukt is zit er een resource# in. Dus if($result !== false) kan en if(!$result) kan ook.

Edit: Eigenlijk is dit ook niet echt netjes. if($result === false) is waarschijnlijk de beste optie. En als dat dus waar is, dan volgt de error.
Gewijzigd op 04/12/2011 23:05:53 door - SanThe -
 
Gerhard l

gerhard l

04/12/2011 23:05:23
Quote Anchor link
- SanThe - op 04/12/2011 23:02:37:
$query bevat alleen een boolean (false) als de query mislukt is. Jij checked in feite op een true boolean en dat zal er nooit in zitten. Als ie gelukt is zit er een resource# in. Dus if($result !== false) kan en if(!$result) kan ook.




Toevoeging op 04/12/2011 23:07:11:

Gerhard l op 04/12/2011 23:05:23:
- SanThe - op 04/12/2011 23:02:37:
$query bevat alleen een boolean (false) als de query mislukt is. Jij checked in feite op een true boolean en dat zal er nooit in zitten. Als ie gelukt is zit er een resource# in. Dus if($result !== false) kan en if(!$result) kan ook.




Dus eigenlijk gaat hij de if wel in omdat $query bestaat maar niet omdat hij true is, mits de query succesvol is, maar anders zal de $query false teruggeven en de else ingaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/12/2011 23:09:43
Quote Anchor link
Ja, ik denk dat je dat goed beschrijft. Zie ook even mijn edit in mijn vorige post.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/12/2011 19:57:57
Quote Anchor link
Als je geen UPDATE, DELETE, CREATE of INSERT query uitvoert is die manier niet helemaal zuiver, maar ja PHP gaat daar heel makkelijk met om.
Daarnaast wil ik aan degene die hier alleen maar cursusjes opdringt of af loopt te kraken, een cursus sociale omgang adviseren.
Gewijzigd op 05/12/2011 19:59:40 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.