MySQL Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »
Tom

Tom

12/07/2004 13:59:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zit eigenlijk met een lullig probleempje, ik zal het uitleggen. Er is een profielpagina, 1 pagina met database en je krijgt dit:

Opvragen.php?id=naam

Nu heb ik een gastenboek erbij gemaakt, maar daar krijg ik een heel vreemde fout bij. Dit is de code van PHP:

$query10 = mysql_query("SELECT * FROM $nicknaam ORDER BY id DESC") or die ("Fout (2): " . mysql_error());
while (list($id, $afz_naam, $datum, $bericht, $IP) = mysql_fetch_row($query10)){

Ik zou zeggen, niets mis mee, met "normale" dingen ook niet, zoals Test, Probeersel etc. Maar als dit komt "prob-eer-sel" krijg ik WEL een fout, namelijk deze:

Fout (2): You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-kids-fan-girl- ORDER BY id DESC' at line 1

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen, want bij het gewone opvragen van het profiel werkt het wel :S


Tom.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 21:28:15
 

12/07/2004 16:09:00
Quote Anchor link
$query10 = mysql_query("SELECT * FROM $nicknaam ORDER BY id DESC") or die ("Fout (2): " . mysql_error());

moet volgens mij zijn:

$query10 = mysql_query("SELECT * FROM " . $nicknaam . " ORDER BY id DESC") or die ("Fout (2): " . mysql_error());
 
Tom

Tom

12/07/2004 17:17:00
Quote Anchor link
Nee, helaas. Ik heb het geprobeerd maar krijg deze fout:

Fout (2): You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-kids-fan ORDER BY id DESC' at line 1

Weet iemand anders misschien nog een oplossing?
 
SerpenT

SerpenT

12/07/2004 17:42:00
Quote Anchor link
zo proberen dan

$query10 = mysql_query("SELECT * FROM '" . $nicknaam . "' ORDER BY id DESC") or die ("Fout (2): " . mysql_error());

of bestaat die tabel wel die je probeert te benaderen?
 
Tom

Tom

12/07/2004 18:08:00
Quote Anchor link
Dat geeft ook niet de oplossing oplossing (hierbij pakt ie helemaal niets meer).

Volgens mij geeft het '-' en andere vreemde tekens een fout. Want, als ik een gewone naam pak slikt ie hem wel, maar anders niet.

Enig idee of het hiermee te maken heeft?
Gewijzigd op 12/07/2004 19:11:00 door Tom
 
Ano Niem

Ano Niem

12/07/2004 20:28:00
Quote Anchor link
Probeer het eens met addslashes();
misschien dat het dan werkt.

Offtopic:

Als ik die query bekijk dan lijkt het erop dat elke member een aparte tabel heetf, is dat niet een beetje extreem?
 
Tom

Tom

12/07/2004 21:07:00
Quote Anchor link
Werkt ook niet. Ik snap er ff nieuws meer van :S

Ja, iedere member heeft een eigen tabel. Voor dit probleem kwam, vond ik dat het handigst, omdat je dat van iedere member alles bij elkaar hebt, en als de member het profiel verwijderd, is het enkel de tabel weggooien en klaar.

Het ziet er naar uit dat hier géén oplossing komt, dus moet misschien toch maar overwegen om alles in 1 tabel te proppen, en dat dat wel werkt.
 
B a s
Beheerder

B a s

12/07/2004 21:19:00
Quote Anchor link
haha ! :P ik weet hoe het WEL moet..

omdat er - in een nickname kunnen staan (en meer tekens) die je vervolgens weer als tabel naam gebruikt, moet je ` gebruiken ipv ' of "

dus dan wordt het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql
= "SELECT * FROM `" . $nicknaam . "` ORDER BY id DESC";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>


trouwens..... tis niet heel erg slim om voor elke member een tabel aan te maken.. :)

ALS je 'moeilijk' wil doen kun je altijd meerdere tabellen maken die ieder hun eigen eigenschap hebben.. Bijvoorbeeld 1 tabel voor de usernames en passwords, 1 tabel voor alle e-mail adressen etc. :)
 
Tom

Tom

12/07/2004 21:27:00
Quote Anchor link
Bas, het werkt, je bent de beste!!!

Het is een beetje anders gelopen dan in begin gepland, maar het ALLERERGSTE is dat de tabel met gebruikersnamen, wachtwoord, en die dingen allemaal in een andere DATABASE staan :(

Omzetten is mogelijk door 1 centraal bestandje te wijzigen, maar goed, niet meteen aan gedacht ;)

Niet alles is in 1x gemaakt, vandaar dat sommige dingen een beetje 'weird' zijn gelopen. Centraal gezien zijn er 2 dingen, 1 tabel voor alle gegevens, en 1 tabel p.p. voor alle berichten die door ANDERE zijn achtergelaten.

Zoals eerder gezegd, tis een beetje wazig gelopen ;)


TNX!!
Gewijzigd op 12/07/2004 21:28:00 door Tom
 
B a s
Beheerder

B a s

12/07/2004 22:44:00
Quote Anchor link
np ;-) have fun
 
Ano Niem

Ano Niem

12/07/2004 23:24:00
Quote Anchor link
Voor je volgende project moet je eerst ff de tuto 'Normaliseren' doorlezen ;)

En tsjah aan de tabel naam tussen `` zetten had ik niet eens gedacht aangezien ik dat bijna uit automatisme doe,
Ik wist niet eens dat het zo'n enorm verschil kon maken.
Slimme bas :P

Mvg Sickness
 
Tom

Tom

12/07/2004 23:41:00
Quote Anchor link
En iemand anders zei me eerder eens, dat enkel héééééél formeel en officieel de ` gebruikt werden.

Weet niet wat het verschil zal zijn tussen ' en `, maar goed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.