Mysql resultaten tabel > nieuwe regel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Collin Php

Collin Php

07/11/2008 09:03:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met een tabel probleempje.

Ik wil mysql resultaten in een tabel zetten. Dit is gelukt, alleen komen alle resultaten horizontaal te staan, en ik wil dat er om de 4 resultaten een nieuwe regel gemaakt wordt.

Hier een screenshotje: http://collinkicken.nl/screen.jpg

Dit is het stukje php code dat er nu in zit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
// Make a MySQL Connection
include "config.php"; //verbinding maken

$url1 = '<td height="130" bgcolor="#333333"><span class="box"><a href="film.php?id=';
$url2 = '">';

$url3 = '<img src="covers/';
$url4 = '.jpg" alt="" width="90" height="125" border="0" /></a></span></td>';

$url5 = '<td bgcolor="#333333" class="box2">';
$url6 = '</td>';

$url7 = '<td bgcolor="#333333" class="box2">';
$url8 = '</td>';


// Get all the data from the "example" table
$result = mysql_query("SELECT * FROM dvds ORDER BY titel ASC")
or die(mysql_error());  

echo "<TABLE width=20% border=0> <TR> <TD width=25% height='130'>";

// keeps getting the next row until there are no more to get
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<TABLE width='100%' height='130'><TR>";
    echo "<TD><table width='120' border='0' align='center'>";
    echo "<tr>";
    echo $url1;
    echo $row['id'];
    echo $url2;
    echo $url3;
    echo $row['id'];
    echo $url4;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url5;
    echo $row['titel'];
    echo $url6;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url7;
    echo $row['genre'];
    echo $url8;
    echo "</tr>";
    echo "</table></TD>";
    echo "</TR> </TABLE>";
    echo "</TD> <TD>";
}


echo "</TD></TR></TABLE>";
?>


Ik denk dat ik moet tellen... maar hoe.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 20:04:49
 
Tamara

Tamara

07/11/2008 09:09:00
 
Ee jee

Ee jee

07/11/2008 09:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($x % 4 != 0){
    echo '</tr><tr >';
}


Vergeet niet $x++ te doen in je while loop!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ee jee
 
Collin Php

Collin Php

07/11/2008 09:15:00
Quote Anchor link
Eejee schreef op 07.11.2008 09:10:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($x % 4 != 0){
    echo '</tr><tr >';
}


Vergeet niet $x++ te doen in je while loop!


Thnx!

Heb het nu zo:
// keeps getting the next row until there are no more to get
while($x++ $row = mysql_fetch_array( $result ))
if($x % 3 != 0){
echo '</tr><tr >';
}
{
// Print out the contents of each row into a table

Wil niet helemaal werken. Hoe klopt ie wel?
 
Tamara

Tamara

07/11/2008 09:22:00
Quote Anchor link
omdat $x misschien niet bestaat in jouw script?

x vervangen voor row, ik denk dat t dan wel werkt....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Collin Php

Collin Php

07/11/2008 09:39:00
Quote Anchor link
Tamara schreef op 07.11.2008 09:22:
omdat $x misschien niet bestaat in jouw script?

x vervangen voor row, ik denk dat t dan wel werkt....

Sorry wil nog niet helemaal werken.

Als ik het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// keeps getting the next row until there are no more to get
while($row = mysql_fetch_array( $result ).$row++)
if($x % 4 != 0){
    echo '</tr><tr >';
}

{

?>

// Print out the contents of each row into a table
Stopt de browser niet met laden en zie ik niets.

En zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
// keeps getting the next row until there are no more to get
while($row = mysql_fetch_array( $result ).$row++)

{


    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<TABLE width='100%' height='130'><TR>";
    echo "<TD><table width='120' border='0' align='center'>";
    echo "<tr>";
    echo $url1;
    echo $row['id'];
    echo $url2;
    echo $url3;
    echo $row['id'];
    echo $url4;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url5;
    echo $row['titel'];
    echo $url6;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url7;
    echo $row['genre'];
    echo $url8;
    echo "</tr>";
    echo "</table></TD>";
    echo "</TR> </TABLE>";
    echo "</TD> <TD>";
}



echo "</TD></TR></TABLE>";
if($x % 4 != 0){
    echo '</tr><tr >';
}


?>

Zie ik dit: http://collinkicken.nl/screen2.jpg
 
Ee jee

Ee jee

07/11/2008 09:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$x = 0;
while($row = mysql_fetch_array( $result ))
if($x % 3 != 0){
echo '</tr><tr >';
}
$x++;

{
 
Timen kut

Timen kut

07/11/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Een while kan zulke condities niet aan geloof ik, een FOR daarentegen wel.. Met een while is het op te lossen zoals Eejee zegt, boven je while de $x = 0; aanmaken(Als je het IN je while zou doen, zou die bij iedere rotatie weer op 0 schieten :-p) En dan IN je while $x++;
 
Collin Php

Collin Php

07/11/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Eejee schreef op 07.11.2008 09:40:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$x = 0;
while($row = mysql_fetch_array( $result ))
if($x % 3 != 0){
echo '</tr><tr >';
}
$x++;

{


Thnx, maar dan wordt er maar 1 tabelletje geladen zonder inhoud.
 
Tamara

Tamara

07/11/2008 09:53:00
Quote Anchor link
omdat je die inhoud er nog wel bij moet zetten natuurlijk ;)
 
Tikkes C

Tikkes C

07/11/2008 09:58:00
Quote Anchor link
while vraagt ook een 'teller' aan! zoals timen en eejee zeggen; je MOET voor je while een variabele conditie zetten!

in een for loop staat hij in het statement: for($x=0 .....), bij een while staat hij ervoor! $x=0; while(....)

jij geeft hier geen conditie mee en daarom zal je while niet uitgevoerd worden!

LEES:
FOR-LOOP
DO...WHILE/ WHILE
 
Timen kut

Timen kut

07/11/2008 10:11:00
Quote Anchor link
Ik zie ook dat je die IF buiten je while hebt zitten, die moet er uiteraard bij in..

Dit moet werken(niet getest):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
// keeps getting the next row until there are no more to get

$x=0;
echo '<table border="0">
<tr>'
;
while($row = mysql_fetch_array( $result ))

{


    // Print out the contents of each row into a table
    echo '<td>';
    echo $url1;
    echo $row['id'];
    echo $url2;
    echo $url3;
    echo $row['id'];
    echo $url4;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url5;
    echo $row['titel'];
    echo $url6;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url7;
    echo $row['genre'];
    echo $url8;
echo '</td>';

if($x % 4 != 0){
    echo '</tr><tr >';
}

$x++;
}

echo '</tr>
</table>'
;

?>



uitleg:
Hij maakt een Tabel aan BUITEN de while(andersr krijg je bijv. 20 tabellen bij 20 plaatjes terwijl het niet hoeft)

ook de eerste Rij start je buiten de while..
Dan binnen de while maakt ie alleen <TD> INHOUD </TD> aan... na 4 <TD>'s(horizontale rijen dus) geeft ie </tr><tr> mee.. wat dus inhoud dat de eerste <tr> afgesloten wordt, en een nieuwe wordt gemaakt.

Zodra hij klaar is met loopen sluit hij de laatste </tr> buiten de while weer af.. een ook de tabel sluit ie dan af...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Ee jee

Ee jee

07/11/2008 10:21:00
Quote Anchor link
Alleen is je $x nog niet gedefinieerd. Of wil je de row gebruiken Timen?
 
Timen kut

Timen kut

07/11/2008 10:26:00
Quote Anchor link
Eejee schreef op 07.11.2008 10:21:
Alleen is je $x nog niet gedefinieerd. Of wil je de row gebruiken Timen?


vergeten :x aangepast ;)
 
Collin Php

Collin Php

07/11/2008 10:34:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 07.11.2008 10:26:
Eejee schreef op 07.11.2008 10:21:
Alleen is je $x nog niet gedefinieerd. Of wil je de row gebruiken Timen?


vergeten :x aangepast ;)

Als ik het zo doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
// Make a MySQL Connection
include "config.php"; //verbinding maken

$url1 = '<td height="130" bgcolor="#333333"><span class="box"><a href="film.php?id=';
$url2 = '">';

$url3 = '<img src="covers/';
$url4 = '.jpg" alt="" width="90" height="125" border="0" /></a></span></td>';

$url5 = '<td bgcolor="#333333" class="box2">';
$url6 = '</td>';

$url7 = '<td bgcolor="#333333" class="box2">';
$url8 = '</td>';


// Get all the data from the "example" table
$result = mysql_query("SELECT * FROM dvds ORDER BY titel ASC")
or die(mysql_error());  

echo "<TABLE width='583' border=0> <TR> <TD width=25% height='130'>";

// keeps getting the next row until there are no more to get

$x=0;
echo '<table border="0">
<tr>'
;
while($row = mysql_fetch_array( $result ).$row++)

{


    // Print out the contents of each row into a table
    echo '<td>';
    echo $url1;
    echo $row['id'];
    echo $url2;
    echo $url3;
    echo $row['id'];
    echo $url4;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url5;
    echo $row['titel'];
    echo $url6;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url7;
    echo $row['genre'];
    echo $url8;
echo '</td>';

if($x % 4 != 0){
    echo '</tr><tr >';
}

$x++;
}

echo '</tr>
</table>'
;


?>

Gebeurt er dit: http://collinkicken.nl/screen3.jpg

En zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
// Make a MySQL Connection
include "config.php"; //verbinding maken

$url1 = '<td height="130" bgcolor="#333333"><span class="box"><a href="film.php?id=';
$url2 = '">';

$url3 = '<img src="covers/';
$url4 = '.jpg" alt="" width="90" height="125" border="0" /></a></span></td>';

$url5 = '<td bgcolor="#333333" class="box2">';
$url6 = '</td>';

$url7 = '<td bgcolor="#333333" class="box2">';
$url8 = '</td>';


// Get all the data from the "example" table
$result = mysql_query("SELECT * FROM dvds ORDER BY titel ASC")
or die(mysql_error());  

echo "<TABLE width='583' border=0> <TR> <TD width=25% height='130'>";

// keeps getting the next row until there are no more to get
$x=0;
while($row = mysql_fetch_array( $result ).$row++)


{


    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<TABLE width='100%' height='130'><TR>";
    echo "<TD><table width='120' border='0' align='center'>";
    echo "<tr>";
    echo $url1;
    echo $row['id'];
    echo $url2;
    echo $url3;
    echo $row['id'];
    echo $url4;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url5;
    echo $row['titel'];
    echo $url6;
    echo "</tr>";
    echo "<tr>";
    echo $url7;
    echo $row['genre'];
    echo $url8;
    echo "</tr>";
    echo "</table></TD>";
    echo "</TR> </TABLE>";
    echo "</TD> <TD>";
    
if($x % 4 != 0){
    echo '</tr><tr >';
}

$x++;
    
}



echo "</TD></TR></TABLE>";


?>

Gebeurt dit: http://collinkicken.nl/screen4.jpg

Volgensmij zitten we in de buurt :p
 
Timen kut

Timen kut

07/11/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Was zelf vergeten die .row++ uit mn while te halen, die er dus effe uithalen

verder zou die code van mij moeten werken...

daarbij zie ik dat je IN je while nog steeds <tr> gebruikt, daardoor komt er natuurlijk weer een nieuwe rij te staan...

Een versimpelde versie van wat jij nodig hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
$x=0;
echo "<TABLE width='583' border=0> <TR> <TD width=25% height='130'>
<tr>";
while($x<8)

{

    // Print out the contents of each row into a table
    echo '<td>';
    echo $url1;
    echo $row['id'];
    echo $url2;
    echo $url3;
    echo $row['id'];
    echo $url4;
echo '</td>';

if($x == 3){

    echo '</tr><tr >';
}
$x++;
}
echo '</tr>
</table>';
}
echo '</tr>
</table>';


resulteert in:
http://www.envyum.nl/resultaat.jpg

Je wil dus dat alleen één zo'n blokje in je while komt te staan... dus GEEN <TR>'s etc..
doordat de while hem looped krijg je dus automatisch iedere keer 1 zo'n blokje per resultaat uit je Database

Met dit als uitgangs punt moet je een heel eind kunnen komen(Dus niet letterlijk copy/paste want mijne gebruik geen query.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Collin Php

Collin Php

07/11/2008 10:49:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 07.11.2008 10:42:
Was zelf vergeten die .row++ uit mn while te halen, die er dus effe uithalen

verder zou die code van mij moeten werken...

Ok heb ik nu gedaan, dan gebeurt er dit: http://collinkicken.nl/screen5.jpg

Er gebeurt al wel een stuk meer xD thnx!
 
Timen kut

Timen kut

07/11/2008 10:54:00
Quote Anchor link
Collin schreef op 07.11.2008 10:49:
Timen schreef op 07.11.2008 10:42:
Was zelf vergeten die .row++ uit mn while te halen, die er dus effe uithalen

verder zou die code van mij moeten werken...

Ok heb ik nu gedaan, dan gebeurt er dit: http://collinkicken.nl/screen5.jpg

Er gebeurt al wel een stuk meer xD thnx!


Lees mijn edit :)
 
Collin Php

Collin Php

07/11/2008 10:57:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 07.11.2008 10:54:
Collin schreef op 07.11.2008 10:49:
Timen schreef op 07.11.2008 10:42:
Was zelf vergeten die .row++ uit mn while te halen, die er dus effe uithalen

verder zou die code van mij moeten werken...

Ok heb ik nu gedaan, dan gebeurt er dit: http://collinkicken.nl/screen5.jpg

Er gebeurt al wel een stuk meer xD thnx!


Lees mijn edit :)


Hehe sorry zag ik niet, ik ga even stoeien!
 
Ee jee

Ee jee

07/11/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Is het nou gelukt?
 
Collin Php

Collin Php

07/11/2008 11:42:00
Quote Anchor link
Eejee schreef op 07.11.2008 11:36:
Is het nou gelukt?


Nou, niet echt.
Ik krijg nu dit: http://collinkicken.nl/screen6.jpg

Met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
// Make a MySQL Connection
include "config.php"; //verbinding maken

$url1 = '<td height="130" bgcolor="#333333"><span class="box"><a href="film.php?id=';
$url2 = '">';

$url3 = '<img src="covers/';
$url4 = '.jpg" alt="" width="90" height="125" border="0" /></a></span></td>';

$url5 = '<td bgcolor="#333333" class="box2">';
$url6 = '</td>';

$url7 = '<td bgcolor="#333333" class="box2">';
$url8 = '</td>';


// Get all the data from the "example" table
$result = mysql_query("SELECT * FROM dvds ORDER BY titel ASC")
or die(mysql_error());  

$x=0;
echo "<TABLE width='583' border=0> <TR> <TD width=25% height='130'><tr>";

// keeps getting the next row until there are no more to get

while($row = mysql_fetch_array( $result ).$x<8)


{


    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<TABLE width='100%' height='130'><TR>";
    echo "<TD><table width='120' border='0' align='center'>";
    echo $url1;
    echo $row['id'];
    echo $url2;
    echo $url3;
    echo $row['id'];
    echo $url4;
    echo $url5;
    echo $row['titel'];
    echo $url6;

    echo $url7;
    echo $row['genre'];
    echo $url8;
    echo "</table></TD>";
    echo "</TR> </TABLE>";
    echo "</TD> <TD>";
    if($x == 3){

    echo '</tr><tr >';
}

$x++;
    
}


echo "</TD></TR></TABLE>";


?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.